Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ




Θεμέλιος λίθος χθες στην Φοιτητική Εστία της Μητροπόλως Πατρών στην Παραλία Πατρών. Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τα έξοδα της ανέγερσης έχει αναλάβει ο πατρινός επιχειρηματίας Κ. Αντζουλάτος, ο οποίος τιμήθηκε από την Μητρόπολη.
Έτσι ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχου στην Πάτρα, με επιτυχία θα λέγαμε, αφού δεν σημειώθηκαν ...έκτροπα και η οργάνωση της Μητροπόλεως Πατρών ήταν αποτελεσματική.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποια ερωτηματικά:
1.για ποιους φοιτητες χτίζεται των ΤΕΙ η του πανεπιστημίου(καπως μακρια του πέφτει του τελευταίου);
2. θα τελειωσει ποτέ;
3.τι ανταλάγματα δόθηκαν (εκτός απο την τιμη της Μητροπολεως);
Πολλές φιέστες βρε παιδιά. Μονο γιαυτο ειμαστε ικανοι τελικα. Να πετάμε τα λεφτά στο δρόμο

Ανώνυμος είπε...

φίλε 7:50 μπορεί να είχαν δαπανήσει πολλά λεφτά αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, δεν έρχεται κάθε μέρα ο Πατριάρχης.. το πρόβλημα είναι στα άλλα χρήματα που πετάνε άσκοπα.

Ανώνυμος είπε...

τα κάλυψες και εσύ άψογα Παναγιώτη!

Ανώνυμος είπε...

Γιά όποιους καί να κτίζεται, γιά ότι καί να κτίζεται, επιτέλους άς κτίζεται...

Πάνε δυό 10ετίες τώρα πού περνώντας βλέπω αυτό το ερείπιο στό οποίο λαλούνε νυχτοκόρακες καί κουκουβάγιες... ( δεν τίς έχω ακούσει αλλά φαντάζομαι ).

Άς το φτιάξουν λοιπόν να μπούνε καί τίποτα άνθρωποι μέσα, να μη το βλέπουμε έτσι ερείπιο καί ψυχοπλακωνόμαστε...

Μάρκος

Ανώνυμος είπε...

παναγιώτη, είπες καλά λόγια για την διοργάνωση...;Κανένας φούρνος θα γκρεμισθεί.........

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ποιοι θα μπορούν να μείνουν σε αυτην την εστία;

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα έργο της Ιεράς Μητροπόλεως την οποία θα ζήλευε και ο Σουφλιάς. Μετά τα έσοδα από τις εισπράξεις του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Μονής Βατοπαιδίου για τους συγγενείς των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία της πόλεως τώρα η Μητρόπολις άρχισε και το Φοιτητικό Οικοτροφείο. Το πρώτο έργο είναι ένα ωραίο κόσμημα εκκλησιαστικής δραστηριότητας εικονικής πραγματικότητας. Το δεύτερο αυτό έρχεται να βοηθήσει το υπουργείο Παιδείας στα θέματα φοιτητικής εστίας. Ας ελπίσουμε ότι το οικοτροφείο δεν θα είναι ευρωεισπρακτικού χαρακτήρα και η παραμονή των νέων θα είναι εντελώς δωρεάν.

Ανώνυμος είπε...

Όταν σε διαβάζω μου ανοίγεις την όρεξη για κατάκριση. Τώρα που είδα στην φωτογραφία το κτίριο όπου θα γίνει η φοιτητική Εστία θυμήθηκα όταν προ 25 και πλέον ετών έθετε ο Μητροπολίτης Νικόδημος τον θεμέλιο λίθο στο οικόπεδο για την ανοικοδόμηση του Γηροκομείου της Μητροπόλεως. Τώρα μετά από τόσα χρόνια αφού ενηλικιώθηκε το κτίριο θα στεγάσει φοιτητές. Καλό και αυτού από τα τιμημένα γηρατειά τώρα η νεολαία Δεν μπορώ να το πιστεύσω. Δεν την έχω ικανή την Μητρόπολη να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο έργο. Τώρα βρήκε τα χρήματα του κ. Αντζουλάτου και ίσος ολοκληρωθεί το έργο αλλά μετά ποιος θα αναλάβει το μεγάλο κόστος συντηρήσεως. Ποιος θα πληρώνει τους εργαζομένους εντός της φοιτητικής εστίας. Τα έχει σκεφθεί η Μητρόπολη ή έτσι σπαταλά τα χρήματα των επιχειρηματιών για να δήξει ότι κάνει κάτι στην γενική απραξία της. Υπάρχει η εστία στο πανεπιστήμιο, η νέα εστία στο μετόχι της μονής Ομπλού που ΘΑ γίνει, η εστία της Χριστ. Εστίας, η Εστία της Αναπλαστικής τώρα έφτασε και της μητρόπολης.
Τώρα που είδα το νέο μεγάλο έργο της Μητρόπολης ανέτρεξα στον ιστοχώρο της Μητροπόλεως www.i-m-patron.gr και πήγα στην καταχώρηση με ημερομηνία 22-7-07 και θέμα « Ο Ξενώνας για την φιλοξενία των συγγενών (απόρων) ασθενών στα Νοσοκομεία της Πάτρας» θαύμασα το σκαρίφημα του ξενώνα διώροφος υπέροχος με κάθε άνεση ως πολυτελές ξενοδοχείο. Αν ανεβώ στο Καστρίτσι δεν θα δω τίποτα. Τι έγινε το έργο; που πήγαν τα χρήματα από το λείψανο του Αγίου Χρυσοστόμου της Μονής Βατοπαιδίου που φιλοξενήθηκε στον Άγιο Ανδρέα. Και στο δημοσίευμα με τα σχέδια διάβασα για συναυλία που έγινε για τον σκοπό αυτό στης 18-7-07 για τον σκοπό αυτό.
Παρακαλώ την Μητρόπολη και τον εκπρόσωπο τύπου να μου απαντήσει σε ποιο στάδιο είναι το θέμα του ξενώνα;
Και ποιες οι προϋποθέσεις για την στέγαση των φοιτητών στην εστία;
Αν υπάρχει προγραμματισμός ας τον πουν τώρα.
Διαφορετικά εκφράζω τα συλλυπητήρια μου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κακή επιλογή η φωτογραφία με το μυστρί. Θυμίζει κατι άλλες θεμελιώσεις... Ανώνυμε 12.16 δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ας γίνει και ότι γίνει δηλαδή απλώς να γίνεται θόρυβος με τον ενα και άλλο τιτλούχο.
σίγουρα δεν θα γίνει τίποτα σωστό και θα το δείτε. Εχουν θεμελιωθεί πολλα κτίρια είδατε κάποιο να τελειώνει και -κυρίως - να λειτουργεί σωστά; Μη ξεγελιομαστε. Μονο για να παίρνουν κάποιοι 'διακρίσεις' και να τις περιφέρουν γίνονται αυτά.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Το "ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ" του πανώ(τρίτη φωτογραφία) παρότι δόκιμο μάλλον ως ορθογραφία στη δημοτική, και δη και των ηλεκτρονικών κειμενογράφων, αδόκιμο πάντως στην ειθισμένη και ως εκ τούτου δόκιμη γραφή στις προσφωνήσεις των εκκλησιαστικών. Οπότε δοκιμότερον το "Παναγιώτατε". Το επισημαίνω διότι ο κ. Δήμαρχος Παραλίας Πατρών τυγχάνει εκπαιδευτικός όπως άκουσα (από Λύχνου) να λέγει εκεί ο ίδιος ο Παναγιώτατος!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ξενώνας για την φιλοξενία των συγγενών (απόρων) ασθενών στα Νοσοκομεία της Πάτρας λέτε να γίνει άμεσα; Τέτοιες δουλειές αργούν... Μη βιάζεστε!

Ανώνυμος είπε...

Μια αφελής ερώτηση:
Η Εστία θα είναι μεικτή, αρρένων ή θηλέων;
Επειδή η Εκκλησία δεν μας έχει συνηθίσει σε μεικτές καταστάσεις, αν π.χ. η Εστία είναι αρρένων, που θα πάνε τα κακόμοιρα τα κοριτσάκια;
Το βρήκα!!! Στην οδό Μιαούλη!
2η αφελής ερώτηση:
Η αμφίεση των ενοίκων της Εστίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή της οδού Μιαούλη;

Related Posts with Thumbnails