Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Δύο σημαντικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν μέσα σε μια εβδομάδα στην Δ. Ελλάδα για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Αύριο 13 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο πραγματοποιείται ημερίδα με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων Δυτικής Ελλάδος κ. Χρήστου Ζήκου. Θέμα:

«Το μάθημα των Θρησκευτικών στο Σχολείο του 21ου αιώνα: θεολογική, παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση». Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και θα λάβει χώρα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, από τις 08:30 έως 14:00. Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να δείτε εδώ.

Στην Πάτρα τώρα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου το απόγευμα (5.45) στην αίθουσα συνεδρίων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (πρώην ΕΛΚΕΠΑ - Δ.Υψηλάντου 1 και Ακτής Δυμαίων) η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Θεολόγων Πάτρας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Θρησκευτικά»: αίτημα παιδείας ή συντεχνίας;
Η εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Νίκου Ματσούκα, απευθύνεται σε όλους και ιδιαιτέρως σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Χριστόφορος Παπασωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός θεολόγος Γυμνασίου Λουσικών, συντονιστής : « Γιατί εκδήλωση με αυτό το θέμα; Γιατί εκδήλωση αφιερωμένη στον καθηγητή Νίκο Ματσούκα;»
- Όλγα Γριζοπούλου, Δρ. Θεολογίας, συγγραφέας σχολικού εγχειριδίου Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου : «Η θρησκευτική εκπαίδευση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο: διαπιστώσεις, τάσεις, σύγχρονες εξελίξεις»
- Πηγή Καζλάρη, πρώην σχολική σύμβουλος, συγγραφέας σχολικού εγχειριδίου Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου : «Το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση: εξελίξεις, επιτεύγματα, ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά»
- Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: « Τα Θρησκευτικά και το ζήτημα της απαλλαγής: Δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια εναλλακτική προσέγγιση του θρησκευτικού μαθήματος»
- Ηλίας Μαλεβίτης, εκπαιδευτικός θεολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας της Εγγύς και Μέσης Ανατολής: «Μια άχαρη διελκυστίνδα: τα Θρησκευτικά μεταξύ κατήχησης και θρησκειολογίας»
Η χρονική διάρκεια κάθε εισήγησης θα είναι 20 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και ολιγόλεπτων τοποθετήσεων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επι τέλους και κάτι πραγματικα ενδιαφέρον περι τα θρησκευτικα. Σοβαρό το θέμα, να δουμε πως θα αντιμετωπιστεί από τους εισηγητές.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική ευκαιρία για το θέμα. Με ικανοποιεί γιατί από αρχές Αυγούστου έδωσα μάχες και στο Μανιτάρι.

Θεού θέλοντος θα είμαι εκεί...

Καλή επιτυχία.

Related Posts with Thumbnails