Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ




Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, μετέβη στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου και αναγορεύθηκε Επίτιμος Δημότης Πατρέων, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας τα είπε καλά αυτή τη φορά. Αναφέρθηκε συνοπτικά στην "ιδεολογία" του Πατριάρχη, δηλ. στην ανοχή του άλλου - φωτογραφίζοντας έμμεσα και το ...Αφγανικό της Πάτρας - στην κατάφαση στην ετερότητα, στον διάλογο που προωθεί παντοιοτρόπως. Μέχρι και απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του Πατριάρχου κατά της διαφθοράς, που είπε στην Αθήνα σε σχετικό φόρουμ, παρέθεσε ο Δήμαρχος.
Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την τιμή που αντανακλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο αγάλλεται διότι έχει κοινό προστάτη με την Πάτρα τον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα.
Προσκάλεσε, τέλος, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να επισκεφθούν την Πόλη και το Φανάρι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε η κατάφαση της ετερότητας να βρει και στην Πάτρα τη θεολογική και εκκλησιαστική της καταξίωση με τη βοήθεια Εκείνου που δια μέγα έλεος ηθέλησε μορφωθήναι το αλλότριον!

Related Posts with Thumbnails