Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙ ΤΕ ΚΑΙ ΝΥΝ

Δύο αξιόλογες εκδηλώσεις στα φετινά Πρωτοκλήτεια: η Έκθεση Θρησκευτικών Κειμηλίων από Μονές και Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Πατρών στην Δημοτική Πινακοθήκη και η Έκθεση Θρησκευτικού Γραμματοσήμου στα Δημοτικά Λουτρά, με αφορμή τα 100 χρόνια από την θεμελίωση του νέου Ναού του Πολιούχου μας Αγίου Ανδρέου.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 1996, επί Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας (1846-1996). Η τελευταία εκδήλωση εκείνου του εορτασμού ήταν η Έκθεση Ελληνικού Θρησκευτικού Γραμματοσήμου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (απ’ όπου και οι σχετικές φωτογραφίες) με παράλληλη έκθεση κειμηλίων (εικόνων και λειτουργικών σκευών) του Μητροπολιτικού Ναού.
Η έκθεση Θρησκευτικού Γραμματοσήμου, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν στις 8-1-1997 και είχε διάρκεια ως τις 20 Ιανουαρίου, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1996 στο ιερό νησί της Πάτμου και εγκαινιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Την ευθύνη της εν Πάτραις συνδιοργανώσεως είχαν από κοινού ο Δήμος Πατρέων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Ιερά Μητρόπολις.Την ημέρα των εγκαινίων της εκθέσεως σφραγίστηκαν φάκελοι του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας με ειδική επετειακή σφραγίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα βρε Παναγιωτη για τη χθεσινη εκδηλωση δεν εχεις τιποτα αλλο να πεις; απιστευτη!

Ανώνυμος είπε...

δεν κατάλαβα τι το αξιόλογο έχουν αυτές οι εκδηλώσεις; απλώς αναμασάνε παλιότερες.

Ρ.Σ.

Related Posts with Thumbnails