Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Η ανακοίνωση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο Βατοπεδίου, για την στάση των γερόντων Εφραίμ και Αρσενίου απέναντί της, έχει ως εξής:
«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση των δύο συγκεκριμένων μαρτύρων, οι οποίοι, μη σεβόμενοι τον θεσμό της Βουλής, το θεσμό και το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής και την αξίωση του ελληνικού λαού να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, αντί να έρθουν να καταθέσουν και να συμβάλλουν έτσι στην διερεύνηση της υπόθεσης, έφεραν ένα ψυχρό έγγραφο στο οποίο είναι καταχωρημένες οι απόψεις τους, μη δεχόμενοι, ούτε καν διευκρινιστικές ερωτήσεις. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και πάρα πολύ πιθανόν να εκληφθεί ως επιβεβαίωση της μέχρι τούδε στάσης τους απέναντι στο σημαντικό πρόβλημα το οποίο διερευνούμε».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση συνυπογράφεται απ' όλα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άριστα και επαινετά έπραξαν ο Ηγούμενος και ο Μοναχός της Μονής Βατοπαιδίου. Απαράδεκτα είναι τα μέλη της επιτροπής όπου ζητούν τώρα να μάθουν τι συνέβη ενώ ως τώρα κώφευαν. Νομίζω ότι μόνο με την παρουσία τους οι δύο αυτοί τίμησαν την επιτροπή. Αν εγώ είχα κληθεί δεν θα πήγαινα καθόλου. Σε ποιους να πάω να δώσω διευκρινήσεις σε αυτούς οι οποίοι καταληστεύουν τον Ελληνικό Λαό. Σε αυτούς οι οποίοι απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και επιδομάτων ενώ όλοι εμείς είμαστε στην ανεργία. Σε αυτούς που και για την συμμετοχή τους στην «επιτροπή» θα τα «πάρουν». Οι Εφραίμ και Αρσένιος είναι πρότυπα αγώνα αντίδρασης και πάλης στην αστική Δημοκρατία η οποία ανελέητα κτυπά τις λαϊκές μάζες. Τιμή και δόξα τους αξίζει. Είθε και άλλοι να τους μιμηθούν και να απαξιώσουν τους βολεμένους βουλευτές που ελέγχουν τους άλλους αλλά ποτέ τους ίδιους και τα συμφέροντα τους.

Ανώνυμος είπε...

9:12 είσαι εκτός τόπου και χρόνου...
Άλλος...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ληστεύει ποιον τελικα δεν εχει καταλάβει κανείς. Πως όμως το είδες ανθρωπό μου οτι ο Εφραίμ και ο Αρσένιος ειναι αριστοι και επαινετοί δεν καταλαβαίνω. αρχισε να χαλάει η "ιδιωτική οδός" Οπως φαίνεται την παρακολουθούν χαζοί. Δεν πρόκειται να τη ξανακοιτάξω

Ανώνυμος είπε...

σιγά ρε μάγκα 11:31, μη μας λύψεις όμως βγες που και που να μας φωτίσεις.. ο Εφραίμ εκθέτει τη Ν.Δ. που τον στήριζε σε τόσα βήματα. από τις συζητήσεις του με τους δημοσιογράφους και τους αστυνομικούς δείχνει ότι η "πολλή άσκηση" του χάλασε τα μυαλά νομίζει ότι είναι Ρασπουτίν. ήρθε ώρα να το ρίξουν σε κατάλληλο τρελλάδικο

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός Σεραφείμ όταν ήθελε να ξεφύγει από κάποιο πρόβλημα ώστε να μην δοθεί λύση και να το ξεπεράσει έφτιαχνε μια «επιτροπή» και όλα μέλι γάλα. Νομίζω ότι την τακτική αυτή την ακολουθεί πολλές φορές και η Βουλή των Ελλήνων και έτσι στο τέλος δεν θα βγει «πόρισμα» αλλά «πορίσματα» το κάθε κόμμα το δικό του ανάλογα με τα πολιτικά συμφέροντα τα οποία έχει. Ως εκ τούτου γιατί οι δύο μοναχοί να μπλέξουν σε μια προαποφασισμένη άποψη την οποία οι αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές θα εκφράσουν. Καλά έκαναν και δεν κατέθεσαν.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτα με τον 9.12!κοιταξτε μην ριξει και την κυβερνηση γιατι φαινεται οτι ξερει...πολλα!!πως νοιωθει τοση ασφαλεια και κατεβαινει με τοση σιγουρια και τετοιον αερα???? αρα η εχει πλατες η τους λεει καθιστε καλα γιατι αν ανοιξω το στομα μου καηκατε!!οσο για τον πολυ εξυπνο...τυπο των 11.31 ας παει αλλου να πει τις σοφιες του..

Ανώνυμος είπε...

η κυβέρνηση θα πέσει μαζί με τον εφραίμ, δεν θα την ρίξει εκείνος. και οι δυο σπίτια τους θα πάνε

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ...
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ...
ΒΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...
ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ???
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ...

Ανώνυμος είπε...

Αμα αρχίζει ο καθένας και γράφει για πολιτικά θέματα είμαι από τους πρώτους που δεν θα σχοληθώ άλλο με το ωραίο κατά τα άλλα BLOG...Τόσο καιρό είχε ωραία θέματα που πραγματικά σε έβαζαν σε σκέψεις δημιουργικές, που ασκούσε κριτική θετική και οικοδομητική, αλλοίμονο αν ασχοληθεί και με πολιτική...Πιστεύω θα είναι ένα από τα τραγικά λάθη του λίαν αγαπητού ιστολόγου κ. Π.αναιώτη ανδριοπούλου...
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ "ΝΟΜΩ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟ-ΨΗΦΟ-ΘΗΡΕΥΟΥΝ ΕΠ' ΑΥΤΗΣ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ"........

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, απτη στιγμή που η εκκλησία στην ελλάδα είναι κρατικοδίαιτη, επόμενη είναι η ανάμιξη με την πολιτική.

Related Posts with Thumbnails