Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ: ΑΔΙΚΩΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

O Oικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος λειτούργησε σήμερα στην Δράμα με αφορμή την αγιοκατάταξη του οσίου ιερέως Γεωργίου του Καρσλίδη.
Στην προσφώνησή του προς τον Πατριάρχη στο τέλος της θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος εξήρε την προσωπικότητα του Πατριάρχη και μου έκανε εντύπωση που επιτέλους ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος τόλμησε και είπε ευθαρσώς ότι αδίκως βάλλεται συνεχώς ο Πατριάρχης από ανθρώπους οι οποίοι είναι θύματα φανατισμού και προκαταλήψεων. Έτσι στιγμάτισε απερίφραστα ο Μητροπολίτης Δράμας την τακτική των "σούπερ Ορθοδόξων" οι οποίοι προβάλλονται ως αυτόκλητοι σωτήρες της πίστης μας, θεωρώντας όλους τους άλλους μειοδότες.
Εύχομαι να υπάρξει ανάλογη αναφορά και από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο αύριο στην Πάτρα.
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Πάτρα θα είναι παρών παντού και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Φαναρίου και Αθηνών πέρασε ανεπιστρεπτί ελπίζω. Το ομόφρονον και το σύμψηφον και το φιλάδελφον βασιλεύουν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ... Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΕΠΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ "ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ" ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!!! ΕΚΧΩΡΗΘΕΝ "ΕΠΙΤΡΟΠΙΚΩΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον συνανώνυμο των 4.57΄
και κάτι άλλο, που το είπα και προ ημερών, γιατί τόσο μένος προς το πρόσωπο του Πατριάρχη;; Μήπως θέ- λουν κάποιοι με την τακτική τους να μας βδελυχθεί κι Αυτός και ο Κύριος και με το δίκιο Του ΟΡΓΙ- ΣΘΕΊ και δεν ξαναπατήσει στην Ελλάδα;; Δεν αισθανόμαστε λίγη ντροπή, που, όπου και να πάει, τον υποδέχονται ακόμη και αλλόθρησκοι με τον ποσήκοντα στο πρόσωπο και το αξίωμά του σεβασμό; Και ποιος είπε σ'όλους τους κατηγόρους Του, που δεν είναι τίποτε άλλο από τις γνωστές σφηκοφωλιές, που λυμαίνο- νται την εκκλησία, ότι κατέχουν το αλάθητο. Ε τότε αυτοί είναι αιρετικοί!!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 4:57, σε πειράζει η σωστή τάξη; έγινε στο παρελθόν το μπάχαλο του Χριστοδόλου...
η ομιλία του Πατρών δεν θα αναφερθεί σε κάτι τέτοιο δυστυχώς και να το θέλει εκείνος οι δικοί του δεν θα του το επιτρέπουν!!
πάντως το ωραίο σε όλα αυτά είναι ότι ο Πατρών τάχθηκε υπέρ σου Παναγιώτη! πώς; προσπαθόντας να ματαιώσει την εκδήλωση των ζηλωτών δήλωσε ότι είναι υπέρ του Πατριάρχη και ό,τι κάνει. δηλαδή ταύτισε τις ιδέες του ο Πατρών μαζί σου!! τώρα προβλέπω ρίξη με τους κυρίλλους του.

Ανώνυμος είπε...

ξεχωρίστε τα πράγματα επιτέλους.
Δεν απορρίπτει κανείς τον πατριάρχη αλλά ειναι αλλο πράγμα η ανεξαρτησία της ελλαδικής Εκκλησίας απο τους βυζαντινισμούς του Πατριαρχείου.

Δ.Γ.

Related Posts with Thumbnails