Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ


Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού "Ο Άγιος Γεώργιος", διοργάνωσε εκδηλώσεις μνήμης για τα 102 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τα 100 χρόνια από την ανταλλαγή των πληθυσμών. 
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 κατά την Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων και τελέστηκε μνημόσυνο για τους Μικρασιάτες κατοίκους του Νέου Ψυχικού. 


Ακολούθως έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην πλατεία μπροστά από τον Ναό.
Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε, μπροστά από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και με τον γενικό τίτλο "Την Καλημέρα σου έφερα δος μου την Καληνύχτα", με χορούς και τραγούδια από Ιωνία, Πόντο και Κρήτη. Συμμετείχαν: ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Μνήμες παράδοσης» και η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης υπογράφηκε πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Μικρασιατικού Συλλόγου Ν. Ψυχικού με τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου Κρήτης. 
Τόσο κατά την Θεία Λειτουργία το πρωί, όσο και κατά την εκδήλωση το απόγευμα, μίλησε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου, Αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails