Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ LEPANTO TV (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο κανονισμός της Ιεράς Συνόδου είναι σαφής: «Εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους συντάσσεται έκθεση αξιολογήσεως του Εφημερίου. Στο πρώτο μέρος αυτής, ο Εφημέριος περιγράφει την εφημεριακή του διακονία. Στο δεύτερο μέρος αξιολογείται από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιφερείας του και στο τρίτο από τον Πρωτοσύγκελλο ή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως, της κρίσεως των ανωτέρω θεωρούμενης υπό του οικείου Μητροπολίτου. Η κατά τα ανωτέρω αξιολόγηση του Εφημερίου ενεργείται κατά τα κριτήρια της παραγράφου 3 του παρόντος Άρθρου»! Και το ερώτημα που θέτουν κάποιοι είναι… «άραγε, ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος πώς θα αξιολογηθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν και με το γεγονός πως πρόσφατα έχασε και το Δικαστήριο – αγωγή που είχε υποβάλλει κατά του καθηγητή Θεολογίας Παναγιώτη Ανδριόπουλου, ενώ ως γνωστόν θα περάσει και από δίκη τον Μάιο επειδή λειτούργησε τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εν μέσω πανδημίας»; 
Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος (Κατερέλος), ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος υπήρξε και καθηγητής του π. Αναστασίου στο μεταπτυχιακό του, τα έβαλε με τον μαθητή του. Και έγραψε: «Λυπούμαι γιατί η Εκκλησία δεν παρεμβαίνει για να βάλει τέλος στις πολλαπλές ανοησίες του ! Παριστάνει τον ορθόδοξο αγωνιστή»!


Στη συνέχεια το βίντεο του Δελτίου Ειδήσεων του Lepanto TV της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021, με τον Κωνσταντίνο Φλαμή και καλεσμένο τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, όπου παρουσιάζεται και το θέμα αυτό.  


2 σχόλια:

[Ανώνυμος] είπε...

Μακάρι σύντομα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος να επιληφθεί του θέματος.

Διότι οι Αποτειχισμένοι στους οποίους ο π.Αναστάσιος δεν διστάζει να πάει και να "κοινωνάει" στις υπόγειες παρασυναγωγές τους, λαμβάνουν σίγουρα την αδράνεια του Μητροπολίτη Πατρών ως έμεση αναγνώριση της "αντιοικουμενιστικής ομολογίας-αγώνα" των Αποτειχισμένων και δεν συμμαζεύεται. Τουλάχιστον μάθαμε παλαιότερα από τον κ.Ανδριόπουλο πάλι, ότι είχε απαγορεύσει στον π.Αναστάσιο να πάει στην δημόσια εκείνη ημερίδα

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά κ.Ανδριόπουλε, τι "δουλειά έχει" ένας Ιερέας στα δικαστήρια συνέχεια ; και μάλιστα, ο ίδιος να πηγαίνει αλλους ανθρώπους... (και για ποιους λόγους;...)

Πολύ σωστή η διαπίστωσή σας για το "συνεχές όχι" . Αυτό το πράγμα (ως γνωστό δεν είναι ο μόνος που το εφαρμόζει) κουράζει πια !

Related Posts with Thumbnails