Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ


Δικαστική ήττα από τον «πολέμιό» του (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) υπέστη προ ημερών ο αντιεμβολιαστής ιερέας π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είχε καταθέσει αγωγή τον Οκτώβριο του 2017 εναντίον του θεολόγου Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου, θεωρώντας ότι τον πρόσβαλε και τον συκοφάντησε με σειρά δημοσιευμάτων του. Ο κ. Ανδριόπουλος εκείνη την εποχή ασκούσε δριμεία κριτική μέσω διαδικτύου (διατηρεί ιστοσελίδα) σε σχέση με όσα έλεγε ο π. Αναστάσιος για μία σειρά θεολογικών ζητημάτων που είχαν σχέση με την Καθολική Εκκλησία, τον Πάπα της Ρώμης αλλά… και τον ίδιον τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η αγωγή εκείνη απορρίφθηκε με σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών. Ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος προσέφυγε, στη συνέχεια, στο Εφετείο, το οποίο επίσης απέρριψε την σχετική αγωγή. Η απόρριψη έγινε πρόσφατα. Επομένως, η αγωγή του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου εναντίον του Παναγιώτη Ανδριόπουλου απορρίφθηκε τελεσίδικα από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 
Κατά του Πατριάρχη 
Θα πρέπει να τονιστεί πως σε ένα σχόλιο του κ. Ανδριόπουλου είχε κατηγορήσει τον π. Αναστάσιο πως θα ήταν ομιλητής σε εκδήλωση κατά της Οικουμενικής Συνόδου. Να θυμίσουμε ότι ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πάτρας είχε καταθέσει και αγωγή κατά του καθηγητή θεολογίας διότι – εκτός άλλων – θεώρησε ότι «προσβάλλεται» και «πλήττεται» η προσωπικότητά του επειδή εγράφη ότι ως κληρικός, λόγω των αντικανονικών και αντιεκκλησιολογικών του παρεμβάσεων, είναι «καθαιρετέος». 
Και ο κ. Ανδριόπουλος με αφορμή τη νέα εκδήλωση – ομιλία του π. Αναστασίου, σημείωνε: «Δυστυχώς για εκείνον πρόκειται για μια αλήθεια, την οποία φροντίζει να επαυξάνει. 
Έτσι, το Σάββατο 16 Ἰουνίου 2018, διάφορες παρασυναγωγές διοργανώνουν ημερίδα στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά. Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση». 
Μεταξύ των ομιλητών της αντισυνοδικής αυτής ημερίδος είναι και ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Για άλλη μια φορά θα ξεσπαθώσει, κατά πως φαίνεται, εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, αφού το θέμα που θα αναπτύξει έχει ως τίτλο: Το φρόνημα των Οικουμενικών Συνόδων και το φρόνημα της «Συνόδου» της Κρήτης. Ο πατρινός κληρικός βάζει σε εισαγωγικά την λέξη «Συνόδου» που αφορά στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, προφανώς διότι δεν την αναγνωρίζει ως Σύνοδο. 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα είναι ομιλητής σε μία διοργάνωση που αποτελεί σύναξη αποτειχισμένων, ακοινώνητων και αργών κληρικών, αφού οι άλλοι ομιλητές είναι οι αποτειχισμένοι και υπό καθαίρεσιν κληρικοί Θεόδωρος Ζήσης, Νικόλαος Μανώλης, Φώτιος Βεζύνιας. Τι γυρεύει, τελικά, εν μέσω τόσων αποτειχισμένων κληρικών ο πατρινός Αν. Γκοτσόπουλος»; 
Για το Ουκρανικό 
Ο κ. Ανδριόπουλος είχε παρέμβει με σχόλιά του και για το Ουκρανικοό ζήτημα: Ο γνωστός κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών και ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με κείμενό του στο διαδίκτυο, είχε υιοθετήσει πλήρως την θεωρία ότι οι ΗΠΑ «πιέζουν» το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να δώσει την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. Επίσης, άφηνε σαφή υπονοούμενα για τον ρόλο των ΗΠΑ στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας στην Κρήτη. 
Ο ιερέας της Πάτρας Α. Γκοτσόπουλος δεν δίστασε εκείνη την εποχή, να θέσει «αφελή» – βλέπε ειρωνικά ερωτήματα – για τη σχέση Οικουμενικού Πατριαρχείου και ΗΠΑ στο Ουκρανικό: «Μήπως, τελικά, τον «Τόμο Αυτοκεφαλίας» για την Ουκρανία θα τον υπογράψει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως «αποφαινόμενος» και ο … Ντ. Τράμπ ως «συναποφαινόμενος»; Δεν μπορώ να διανοηθώ τυχόν αμερικανική απαίτηση για αντιστροφή των υπογραφών…». 
Πολλοί είναι οι αναγνώστες που σχολίαζαν τότε, το κείμενο του Πατρινού κληρικού. Ανάμεσά τους και ο «Σύνδεσμος Ελληνορωσικής Ορθοδόξου Ενώσεως», που θεωρεί πως «ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος θα πρέπει να απονείμει το οφίκιο του Μιτροφόρου Πρωτοπρεσβυτέρου του Πατριαρχείου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών στον π. Αναστάσιο Κ. Γκοτσόπουλο για τις διαχρονικές επίσημες παρεμβάσεις του υπέρ του Πατριαρχείου Μόσχας. Θα ήταν η μικρότερη ανταμοιβή, μαζί με το Αστέρι του Παρασήμου του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, για τις πολύτιμες δημόσιες τοποθετήσεις του, υπέρ της Εκκλησίας της Αγίας Ρωσίας, και κατά του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Άξιος!!!» 
Κατά τον κ. Ανδριόπουλο, η εντύπωση που έδιναν οι δημόσιες παρεμβάσεις του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου για συγκεκριμένα εκκλησιαστικά θέματα, είναι ότι στοιχείται στη γραμμή του Πατριαρχείου Μόσχας και στρέφεται κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Μάλιστα, σε επικριτικά σχόλια αναγνωστών απαντάει, υπογράφοντας ανενδοιάστως ως: 
π. ΑΚΓ (ο και μυστικός πράκτορας των Ρώσων!)! 
Αντιεμβολιαστής! 
Να θυμίσουμε ότι ο π. Αναστάσιος «έδρασε» και την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα άνοιξε την εκκλησία στις 25 Μαρτίου 2020 εν μέσω lockdown αγνοώντας την απόφαση της κυβέρνησης και του Μητροπολίτη. Προ μερικών εβδομάδων έλαβε αναβολή από το Δικαστήριο και η δίκη του θα γίνει την άνοιξη του 2022. Στο μεταξυ προ ημερών νόσησε από κορονοϊό, νοσηλεύθηκε, έλαβε εξιτήριο και πλέον σταδιακά επανέρχεται. Συμμετείχε δε και ως γνήσιος αντιεμβολιαστής και σε διαμαρτυρίες ακόμη και κατά του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Τι γυρεύει, τελικά, εν μέσω τόσων αποτειχισμένων κληρικών ο πατρινός Αν. Γκοτσόπουλος"

Το ότι βρέθηκε ανάμεσα σε αρκετούς αποτειχισμένους μια φορά είναι "αμελητέο" . Το ότι συνεχίζει να βρίσκεται αναμεσά τους με κάθε ευκαιρία, και το αντίστροφο (να τον επισκέπτονται) είναι σοβαρό. Επισης ειναι σοβαρο αν πηγαινει στις υπόγειες κυριολεκτικά παρασυναγωγές τους και "κοινωνεί" συγκλονισμένος που "τον αξίωσε ο Θεός να μεταλάβει από χέρια ομολογητή" κτλπ...

Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει την θέση του δημόσια. Αλλιώς ο Επίσκοπος οφείλει να δράσει άμεσα

Related Posts with Thumbnails