Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Ο Πατρινός κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, από την πρώτη στιγμή δεν αποδέχθηκε τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας, που αφορούσαν και στην κεκλεισμένων των θυρών λατρεία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Είναι γνωστό πως λειτούργησε κατά την εορτή του Ευαγγελισμού (25-3-2020), με την παρουσία πιστών, και η ενέργειά του αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αλλά και την λήψη προληπτικών μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας για να μην επαναληφθεί η έκνομη ενέργειά του.
Όμως, ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών φαίνεται πως έχει αποφασίσει να φτάσει στα άκρα, μη υπολογίζοντας τίποτα, και στη συνέχεια με ηλεκτρονικό μήνυμά του προς δεκάδες αποδέκτες, κοινοποίησε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο εγκαλούσε για την «αστυνομική επιχείρηση» έξω από τον Ναό του Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 27-3-2020 και ταυτόχρονα καλούσε τους αποδέκτες του μηνύματος του σε διαμαρτυρία για τις «κλειστές εκκλησίες», κραδαίνοντας επί την κεφαλήν του πρωθυπουργού «το αρχαιοελληνικό σχήμα ότι μετά την Ύβρη ακολουθεί η Νέμεση».
Ο προϊστάμενος του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, και πάλι μίλησε για «αυστηρές συστάσεις» που υποτίθεται πως έγιναν, μα φαίνεται πως πρόκειται για …άσφαιρα πυρά.
Την Μ. Δευτέρα ο πατρινός κληρικός γέμισε με αφισέτες (υλικό από το διαδίκτυο) τον Ναό του Αγίου Νικολάου, με τις οποίες ουσιαστικά ειρωνευόταν την απόφαση της κυβέρνησης  να κλείσει τις εκκλησίες, αλλά και την αστυνομία η οποία διενεργεί ελέγχους.
Τόσο για την Λειτουργία ανήμερα του Ευαγγελισμού όσο και για τις αφίσες στην πρόσοψη του Ναού, ο πατρινός κληρικός έγινε πανελλαδικό θέμα στα ΜΜΕ. 
Την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, κορύφωσε την επίθεσή του με λακωνική ανάρτησή του στο διαδίκτυο, η οποία έχει ως εξής:
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ  ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΣΧΑ  ΚΥΡΙΟΥ  ΠΑΣΧΑ
 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ  33 μ.Χ.  ΠΑΤΡΑ  2020 μ.Χ.    
«Μάτην φυλάττεις τὸν Τάφον κουστωδία»
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
καί οἱ πιστοί Τόν ὓμνησαν στόν Ἱ. Ναό Του
«Μάτην φυλάττεις τὸν Ἱ. Ναὸ ἀστυνομία»
Ἀφιερωμένο ἐξαιρετικά στὴν ἀργυρώνητη δημοσιογραφία
τῶν 11.000.000 € γιὰ τὴ διαφήμιση τοῦ  “Μένουμε σπίτι”
Καλή ανάσταση στην πατρίδα και στην Εκκλησία μας...
π. Αναστάσιος
6945-377621.



Με την παραπάνω «ανακοίνωσή» του ο πατρινός κληρικός μας λέει ότι όπως η κουστωδία των Ρωμαίων στρατιωτών μάταια φύλαγε τον τάφο του Χριστού, γιατί Εκείνος αναστήθηκε, έτσι και η αστυνομία «μάτην» φύλαξε τον ναό, διότι οι πιστοί τελικά ύμνησαν τον Χριστό στον ναό Του, παρά την κυβερνητική απαγόρευση. Δηλ. μπήκαν οι πιστοί από τα παράθυρα, από καταπακτές ή από παραπόρτια; Τι θέλει να μας πει ο …ποιητής;
Κι ακόμα ο πατρινός κληρικός κατηγορεί την δημοσιογραφία ως «αργυρώνητη», καθώς θεωρεί πως δαπανήθηκαν 11.000.000€ για τη διαφήμιση του  “Μένουμε σπίτι”.
Ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δεν υπολογίζει κανέναν, όπως φαίνεται. Και καλά κάνει, αφού έχει τις πλάτες του μητροπολίτη του, Πατρών Χρυσοστόμου. Αυτός, στην πραγματικότητα, ειρωνεύεται και εμπαίζει την Ελληνική Πολιτεία. Ουδέποτε καταδίκασε, έστω φραστικά, κάποιες από τις έξαλλες ενέργειες του κληρικού του. Αυτός και μόνον αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος απέναντι στην ιστορία. Για να μη χαλάσει την δημόσια εικόνα του υπεκφεύγει, παίζει κρυφτούλι, προσπαθεί να την …βγάλει καθαρή.
Όμως, μήπως πρέπει να έχει κατά νου αυτό που ο κληρικός του είπε στον πρωθυπουργό, ότι δηλ. «μετά την Ύβρη ακολουθεί η Νέμεση»;


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΊΣΤΕΩΣ.

ΑρΜΑρΤΩΛΟC είπε...

ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ καί ΕΓΩπαθές "ιερό" πείσμα....συνθέτουν έναν επικύνδυνο καί ολισθηρό δρόμο,πρός δημιουργία φατριασμών καί αντιεκκλησιαστικού φρονήματος.
Ο Διάβολος,πολεμά καί διχάζει τήν Εκκλησία τού ΧΡιστού,μέ τίς "έκ δεξιών" ύπουλες επιθέσεις του...

Related Posts with Thumbnails