Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ; ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟ 99947136


Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού μετά την απόφαση της Κυβέρνησης της Κύπρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που περιορίζει τις μετακινήσεις και την προσέλευση των πιστών στους ναούς, "θέλοντας να οικοδομήσει και να στηρίξει ψυχικά και πνευματικά όλους τους πιστούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας", μεταξύ άλλων "οργανώνει επί 24ώρου βάσεως αδιάλειπτη προσευχή. Έναν συναγερμό προσευχής για να βοηθήσει ο Θεός να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία από την πανδημία του κορωνοϊού. Σ' αυτήν την ακοίμητη αλυσίδα προσευχής που θα γίνεται από τα σπίτια μας, παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε υπεύθυνα να ενταχθείτε στις ομάδες μιας ώρας προσευχής, να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 99947136 και να δηλώσετε τη συγκεκριμένη ώρα που μπορείτε."
Αληθινά ...πρωτοποριακή η πρωτοβουλία του μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου! Γελοιοποιεί με τον πιο ...έξυπνο τρόπο την προσευχή! Και μάλιστα την ...ακοίμητη! 
Όμως, η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Λεμεσού είναι κάπως ...ασαφής. Μιλάει για μια συνήθη προσευχή, για αυτοσχέδια - αφού ο "πιστός" θα την κάνει από το σπίτι του - ή για τη νοερά; 
Ελπίζω η εφαρμογή του μέτρου να μας διαφωτίσει!
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεσποτάδες φίρμες! Με τον αποκλεισμό βρήκαν ευκαρία διάφοροι να δείξουν ποσο ενδιαφέρονται για το ποίμνιο! Δεν αρκόυσε η από την ΕΡΤ μεταδοση των Ακολουθιών, έπρεπε να μεταδίδει κάθε δεσπότης, παπάς, μητρόπολι, ακόμα και με βιντεοκλίση από το σπίτι του έκανε κάποιος "πολύς" Αρχμανδρίτης και αλλα τερπνα, φαιδρά και τραγελαφικά...έτσι για να δείξουν πόσο υποφέρουν και συμπάσχουν με τον κόσμο ή γιατί δεν υποφέρουν να μείνουν μονοι τους με τον εαυτό τους....για να μην αναφερθώ και στους εκ του ασφαλούς ήρωες-εξτρεμιστές, που βρήκαν ευκαιρία να δείξουν την ομολογιακή τους διάθεση με τραμπουκίστικη νοοτροπία!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έλα Θεέ και Κύριε...!

Related Posts with Thumbnails