Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

"ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΣΣΙΑΝΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΥΗ ΤΣΙΤΙΡΙΔΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η συγγραφέας Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου έγραψε και διάβασε - και ανέβασε στο youtube - το κείμενο με τίτλο "Θεόφιλος και Κασσιανή" στις 14 του Απρίλη 2020 τα χαράματα, Μεγάλη Τρίτη. 
Σημειώνει η ίδια: "Κάθε Μεγάλη Τρίτη ψάλλεται στις εκκλησιές μας το Τροπάριο της Κασσιανής. Δεν έχει σημασία αν όλα τα παραπάνω είναι ιστορία απολύτως τεκμηριωμένη, ή παράδοση που υφάνθηκε ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου, ντυμένη με μία γλώσσα κάπως λογοτεχνική. Σημασία έχει ότι η αγάπη για την οποία μιλάει είναι πέρα για πέρα αληθινή. Και μακάρι να ζούμε και να πορευόμαστε κι εμείς μ’ αυτή."
Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.



Η Εύη Τσιτιρίδου γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, όπου και ζει. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Έχει εργαστεί σε διάφορους φορείς και ΜΚΟ, με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Για 16 χρόνια αρθρογραφούσε στο παιδικό ένθετο 'Οι Ερευνητές πάνε παντού' της εφημερίδας Καθημερινή. Από το 2003 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 2005 με παραμύθια, ιστορίες βραχείας φόρμας, διασκευές κλασικών έργων, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, και ποίηση. Έργα της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails