Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΩΝ "ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ"!



Εν εξάλλω καταστάσει διαμαρτύρονται οι “αντι-οικουμενιστές” για τον δήθεν ''φασισμό” του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου ή του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, με αφορμή τα επιτίμια που επέβαλαν οι δύο ιεράρχες σε κληρικούς και μοναχούς της δικαιοδοσίας τους.
Πρέπει να σας πω, αγαπητοί συνοδίτες, ότι έχω λάβει τον τελευταίο καιρό δεκάδες υβριστικά, ολωσδιόλου απαράδεκτα, σχόλια τόσο για μένα όσο και για τους “οικουμενιστές” κληρικούς και λαϊκούς. Φυσικά δεν τα αναρτώ, γιατί πρόκειται για χυδαία μηνύματα, συκοφαντικά, που θαρρείς πως προέρχονται από γκάνγκστερς! Δεν υπερβάλλω! Ας γνωρίζουν οι νηφάλιοι “αντι-οικουμενιστές” ότι, δυστυχώς γι' αυτούς, οι περισσότεροι υποστηρικτές τους ανήκουν στον εκκλησιαστικό υπόκοσμο!

Αλλά και όσοι εξ αυτών κινούνται στον κυβερνοχώρο, επιδίδονται σε τρισάθλια σχόλια για ιεράρχες της Εκκλησίας. Λάσπη και βρωμιά παντού!
Η Εκκλησία μπροστά σ' αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση πρέπει να πάρει δυναμική θέση. Γιατί δεν πρόκειται για έκφραση μιας αντίθετης γνώμης, αλλά για λεκτικό προπηλακισμό και δυσφήμιση, άνευ προηγουμένου! Και βέβαια έχουμε τη νέα μόδα, να μετακινούνται οι “αντι-οικουμενιστές”, σαν τους χούλιγκανς ή τα κομματικά φερέφωνα, για να εκφράσουν την βούληση του “πιστού λαού”. Και να δημιουργούν προβλήματα σε άλλες Εκκλησίες, όπως πρόσφατα στην Κύπρο.
Προσωπικά, έχω πείρα από τις μεθόδους τους! Παρασκήνιο για εξόντωση και σπίλωση ανείπωτη! Ντρέπομαι να αναπαράγω τις χυδαιότητές τους! Αυτοί είναι που κόπτονται για την καθαρότητα της πίστεως!!! Βαβαί!
Θλίβομαι για όσους φοβούνται τις γκεμπελικές μεθόδους τους και τιμώ υπερβαλλόντως τους ιεράρχες και όποιους άλλους δεν υποκύπτουν στις δολιότητές τους και τους φοβερούς εκβιασμούς τους. Aλίμονο αν η χριστιανική μας ταυτότητα πρέπει να έχει τη σφραγίδα τέτοιων "αγωνιστών" της Ορθοδοξίας. Φευ!!! Να μας πούνε αυτοί αν είμαστε αιρετικοί ή γνήσιοι, ηθικοί ή ανήθικοι. Δαιμονική κατάσταση!

Πίνακας, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Η ταυτότητα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, καλό είναι να μιλάς πιο συγκεκριμένα. Ποιοι είναι οι "αντι-οικουμενιστές του κυβερνοχώρου" που λες ότι επιδίδονται σε "τρισάθλια σχόλια"; Μπορείς να μας πεις δυό τρεις ηλεκτρ. διευθύνσεις;

Ανώνυμος είπε...

Γεγονός προ δύο ημερών: Βρισκόμουν σε μαγαζί με αντίκες το οποίο επισκέπτομαι συχνά και ο ιδιοκτήτης μου είπε: Πάτερ, έχω συνεργασία με πολλούς κληρικούς και δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο ή πρόβλημα. Όμως προ δύο ημερών μου συνέβη κάτι που με έχει εξοργίσει. Εμφανίστηκαν δύο ιερείς οι οποίοι μου είπαν ότι ανήκουν σε μοναστήρι, ο ένας γεροντότερος και ο άλλος νεώτερος και κατά την διάρκεια της συζήτησης τους ανέφερα κάποιους από τους κληρικούς με τους οποίους συνεργάζομαι μεταξύ δε αυτών και έναν επίσκοπο του Πατριαρχείου από το εξωτερικό. Ο νεώτερος ακούγοντας το όνομά του είπε: Ποιος ο ... Αυτός είναι οικουμενιστής, φιλοπαπικός και ανέφερε και άλλον ένα χαρακτηρισμό ηθικής φύσεως. Και ο καταστηματάρχης συμπλήρωσε: Πρώτη φορά στα εξήντα μου χρόνια ακούω κληρικό να μιλάει για συνάδελφο του έτσι. Δεν υπάρχει Ιερά Σύνοδος να τους μαζέψει; Και συμπληρώνω: Εδώ δεν μάζεψε τον Πειραιώς πού είπε εν Συνόδω τον Πατριάρχη ψεύτη τον καλόγερο θα μαζέψει;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω το θέμα δεν είναι είναι κακότητα των "ορθοδοξιστών" η οποία είναι άλλωστε αυταπόδεικτη, αλλά η άγνοια και η πλάνη στην οποία συμπαρασύρουν τον απλό πιστό που του φουσκώνουν τα μυαλά για δήθεν προδοσίες της πίστεως από τους ιεράρχες κλπ.

"ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται" Ματθ. 15:14

Επιτέλους τι περιμένουν οι επίσκοποι, πόσο πρέπει να διογκωθεί αυτό το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ;

Όταν κάποιο μέλος αυτο-αποκόπτεται από το σώμα της Εκκλησίας, απλά η Εκκλησία του χτυπάει το καμπανάκι και του λέει "ξύπνα βλάκα!βγήκες έξω από το μαντρί και τώρα σε περιμένει ο νοητός λύκος στη γωνία! μετανόησε και γύρνα πίσω πριν είναι αργά".

Αν δε η κατάσταση του είναι τέτοια που δυστυχώς δε σηκώνει γιατρειά, απλά του δίνει επίσημο πασαπόρτι και "παραδίδει το σώμα του στο Σατανά, μήπως και τον λυπηθεί ο Κύριος την Έσχατη ημέρα".

Διαβάζοντας την εκκλησιαστική ιστορία 2000 χρόνια τώρα ένα είναι το συμπέρασμα: παρόλο που η Εκκλησία ανέκαθεν ήταν πολύ Large, όταν έπρεπε το έδινε το πασαπόρτι!

Όπως είπε ο Κύπρου Χρυσόστομος άμα δεν τους αρέσει η Εκκλησία μας, ας κανούνε δικό τους ψιλικατζίδικο (τέτοιο τους πρέπει μιας και είναι πολύ φθηνοί).

"...να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού!!!" όπως έλεγε και η διαφήμηση του Magnum και επειδή η Εκκλησία του Χριστού είναι Magnum Mysterium, δεν την αντέχουν μέσα στη μικρότητα τους.

Ο Θεός να τους ελεήσει!

Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Παναγιώτη Χαίρε! Σε παρα
κολουθούν "φίλοι" και εχθροί, ώστε
ό,τι γράψεις, σχολιάσεις κ.λπ. αναρ
τάται ΑΜΕΣΩΣ!! Ολόκληρο το σχόλιό σου αναρτήθηκε, ως σχόλιο στην "απο
τείχιση" από κάποιον. Παρακολουθώ και θα συνεχίσω να το κάνω για περαιτέρω απαντήσεις-σχόλια, για να
ευθυμήσω!!

sindesmos είπε...

ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ!

Να τι γράφει Οδυσσέας


Tα δυό καλόπαιδα,

που ενθέρμως υποστηρίζουν
τους Φαναριώτας,
τους Λατινόφρονας
και τους Οικουμενιστάς.

Και κατακρίνουν,
υβρίζουν
και χυδαιολογούν
τους πολεμούντας, τους κατά τον άγιον Αθανάσιον Πάριον, μιαρώτατους παπιστάς, τους κακόφρονας Οικουμενιστάς και τους δαιμωνιώδεις Πανθρησκειαστάς.

Και προβαίνουν σε πρωτοφανείς υβρεις χαρακτηρίζοντας τους, ως «λάσπη, βρωμιά, και υπόκοσμο».

Τους επιστρέφουμε και τους ρίπτουμε πατόκορφα, τις βρωμιές και τις λάσπεις και τις υποκοσμικότητες τους.

Μακρυά από μας και από όλους τους αγωνιζομένους αντιοικουμενιστάς, και τους αντιφραγκολατινόφρονας, οι «εκλεκτοί» του αρχιαιρεσιάρχου πατριάρχου και κάθε άλλου κακού και δαιμονικού συναπαντήματος….που μαγαρίζη και μιαίνη τον Ορθόδοξο εκκλησιαστικό μας χώρο.

Εκάς οι βέβηλοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά σας τάψαλε ο Οδυσσέας.
Μπράβο του.
Δηλαδη ο Ανδριόπουλος θα υβρίζη και δεν θα ακούη αντίλογο;

sindesmos είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΙΖΕΙΣ!!! ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ Ο ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ!!!! ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/blog-post_5206.html

Παναγιώτης Τελεβάντος, Η στάση της Ρωσικής Εκκλησίας έναντι του Οικουμενισμού
Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Γράφει ο κ. Παναγιώτης Τελεβάντος, Θεολόγος - Φιλόλογος

Αξιοπρόσεκτο κείμενο για τη στάση της Ρωσικής Εκκλησίας έναντι στον Οικουμενισμό δημοσίευσε ο οικουμενιστής θεολόγος Π. Ανδριόπουλος. Αν και το κείμενό του στάζει οικουμενιστικό δηλητήριο είναι χρήσιμο από μια άποψη: Καταγράφει την αλήθεια αναφορικά με τη στάση της Ρωσικής Εκκλησίας έναντι του Οικουμενισμού την οποία οι παραδοσιακοί πιστοί δεν μπορούν με κανένα τρόπο να αγνοήσουν. Η Εκκλησία της Ρωσίας ΔΕΝ πρόκειται να γίνει ανάχωμα έναντι του οικουμενισμού, όπως ορισμένοι παραδοσιακοί θεολόγοι πιστεύουν...........
Η Ρωσική Εκκλησία παίζει τα γεωπολιτικά παιγνίδια του “Πανρωσισμού”. Αυτή τη στιγμή, και επειδή υπάρχει το αγκάθι της Ουνίας και επειδή επιδιώκει αναβάθμιση της θέσης της στα πρεσβεία των Εκκλησιών, η Ρωσική Εκκλησία φαίνεται τροχοπέδη στους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αν, όμως, λύσει κάποια προβλήματά της με το Βατικανό και αν τα ρωσικά γεωπολιτικά σχέδια το επιβάλουν δεν πρόκειται να διστάσει ακόμη και να υπερακοντίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε οικουμενιστικά ανοίγματα. Δεν αποκλείεται οι παραδοσιακοί πιστοί να παρακαλουθούν με δέος τα δύο Πατριαρχεία να αμιλλώνται ποιο θα πουλήσει μεγαλύτερη εκδούλευση στον Πάπα!

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ
Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε μια διαφορετική στάση εκ μέρους της Ρωσίας. Συγκεκριμένα να ενθαρρύνει το Πατριαρχείο στο παρασκήνιο να προχωρήσει σε βεβιασμένη ένωση με τους Παπικούς. Μόλις το Πατριαρχείο πέσει στην παγίδα και κάνει το ολέθριο βήμα είναι ενδεχόμενο το Πατριαρχείο Μόσχας να βγει μπροστά σαν ο προστάτης της Ορθοδοξίας και να υφαρπάσει την πρωτοκαθεδρία των Εκκλησιών στιγματίζοντας το Οικουμενικο Πατριαρχείο ως αιρετικό. Ας μην ξεχνούμε ότι η θεωρία της λεγόμενης “Τρίτης Ρώμης” γεννήθηκε μέσα στις στάκτες και τα αποκαίδια που άφησε πίσω της η Σύνοδος της Φερράρας- Φλωρεντίας. Ας προσέξουν, λοιπόν, οι Οικουμενιστές του Φαναρίου. Επειδή μπορεί “να χάσουν και τα αυγά και τα καλάθια”, κατά τη λαική έκφραση.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ κ. Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τελεβάντος βάζει το κείμενό σου και καταλήγει

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
Δυστυχώς πλείστα, αν όχι όλα, όσα γράφει ο κ. Π. Ανδριόπουλος είναι ακριβή για τη στάση της Μόσχας αναφορικά με τον Οικουμενισμό. Παρόλον ότι στάζει οικουμενιστικό φαρμάκι η ανάλυση του κ. Ανδριόπουλου είναι χρήσιμη επειδή οι παραδοσιακοί πιστοί πρέπει να έχουν υπόψη ότι η Εκκλησία της Μόσχας είναι υποχείριο του “Πανρωσισμού”. Δεν είναι φερέγγυα στο θέμα του Οικουμενισμού. Επομένως οι όποιοι σχεδιασμοί εναντίον του Οικουμενισμού πρέπει να θεωρούν τους Ρώσους ως απρόβλεπτους. Μπορεί να ενεργήσουν ως στυγνοί οικουμενιστές (έτσι ακριβώς όπως τους περιγράφει ο κ. Ανδριόπουλος), μπορεί όμως να παρουσιαστούν και με παραδοσιακό προσωπείο για να εγείρουν θέμα πρωτοκαθεδρίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Γι’ αυτό οι παραδοσιακοί πιστοί πρέπει να οργανώσουν τη στρατηγική τους έχοντας κατά νουν και τις δύο πιθανότητες για να μη βρεθούν μπροστά σε αντορθόδοξες εκπλήξεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ. Παναγιώτη. Όποτε ευκαιρήσεις, ρίξε μια ματιά στην "α
ποτείχιση", για να δεις έγγραφο του Πειραιώς Σεραφείμ, ως απάντηση στα γραφόμενα καθολικών περιοδι-
κών. Δεν αναγνωρίζουν το τελεσθέν μυστήριο του γάμου από τους ορθοδό-
ξους! Μάλιστα δεν εξομολογούν τους
πιστούς τους, που το ετέλεσαν και
δε θα τους ΚΗΔΕΥΣΟΥΝ!!
Θα ήθελα τη γνώμη σου επ' αυτού!
Υ.Γ.Μη δημοσιεύσιμο!

Related Posts with Thumbnails