Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΤΟΞΟΝ ΕΚΗΒΟΛΟΝ



- Απολαμβάνω πραγματικά το παραλήρημα, το αμόκ, των “εκκλησιαστικών κύκλων” για το νέο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το τι λένε και γράφουν δεν περιγράφεται! Ας το καταλάβουν άπαξ διαπαντός. Οι στριγκλιές τους δεν έχουν πέραση στην εποχή μας. Με το να χαρακτηρίζουν νέα πρόσωπα του Σταθμού, που έχουν αναλάβει εκπομπές, “μασώνους, απνευμάτιστους, ΣΥΡΙΖΑϊκούς” και άλλα παρόμοια, δεν προκαλούν απλώς θυμηδία. Γελοιοποιούνται ολάκεροι. Ευτυχώς, οι καιροί τους θέτουν οριστικά εκτός.

- Ένας κ. Παναγιώτης Τελεβάντος, αγνώστων λοιπών στοιχείων εις εμέ -και δεν έχω καμία διάθεση να τον γνωρίσω περαιτέρω - με ...δικαιώνει για το άρθρο μου Η Ρωσική Εκκλησία στο δρόμο προς το Βατικανό, με σχόλιό του στο μπλογκ Θρησκευτικά. Φυσικά δεν περίμενα τον κ. Τελεβάντο να με δικαιώσει. Οι ίδιες οι εξελίξεις των πραγμάτων βοούν. Αν οι “αντι-οικουμενιστές” δεν τις παρακολουθούν ή δεν θέλουν να δουν κατάματα την αλήθεια, τι να γίνει; Ο διάλογος είναι μονόδρομος για χίλιους λόγους! Ας φωνασκούν όσο θέλουν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτοί μένουν πίσω διαπαντός. Ευτυχώς για την Εκκλησία, η οποία πορεύεται πρόσω ολοταχώς, ακόμα και όταν κάνει αργά μα σταθερά βήματα.

- Με ρωτούν, εκ του πονηρού φυσικά, ανώνυμοι σχολιαστές για τα φετινά Πρωτοκλήτεια εν Πάτραις. Δεν με ενδιαφέρουν, δεν τα παρακολουθώ. Άλλωστε πότε είχαν αληθινό ενδιαφέρον για να 'χουν και τώρα; Είναι όμως ό,τι πρέπει για Αλεκονούληδες και τους συν αυτοίς. Δεν είναι λίγο...

Για τα διορθόδοξα ευωδιαστά Φιόρα Τιμής στον Ζακύνθου Χρυσόστομο τις επόμενες ημέρες, με παρόντες, στην μυροβόλο νήσο του Ιονίου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τους Αρχιεπισκόπους Κύπρου, Αθηνών, Σιναίου και δεκάδες ιεράρχες και πανεπιστημιακούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας έχω αναλυτικό ρεπορτάζ, αγαπητοί συνοδίτες.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον , ο ΑΥΤΟΣ και εις τους αιώνας...κύριε Ανδριόπουλε (α)θεολόγε...

Πολίτης είπε...

μας κάνετε πλάκα κ. Ανδριόπουλε; πώς τα προλαβαίνετε όλα: και να κοροϊδέψετε τους σούπερ ορθόδοξους και να ασχολήστε με σοβαρά δρώμενα; σας ζηλεύω

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ
_______________________
Χαίρομαι ειλικρινά επειδή οι Οικουμενιστές μας συκοφαντούν. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι βαδίζουμε προς την οδό του Κυρίου. Αν είχαν ουσιαστικά επιχειρήματα εναντίον μας θα τα χρησιμοποιούσαν. Δεν έχουν και γι’ αυτό καταφεύγουν στη συκοφαντία.

ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ
___________________
Λέγει ο κ. Ανδριόπουλος ότι τον “δικαίωσα” με άρθρο μου που είχε την ευγένεια να φιλοξενήσει η ιστοσελίδα “Θρησκευτικά.” Αλλά δεν λέγει σε τι συμφώνησα μαζί του. Ισχυρίζεται ΔΗΘΕΝ ότι οι παραδοσιακοί πιστοί είναι εναντίον των διαλόγων. Ουδέν τούτου αναληθέστερον. Η υποχρέωσή μας να διαλεγόμεθα με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους είναι επιβεβλημένον καθήκον των Ορθόδοξων Χριστιανών επειδή οφείλουμε “απολογίαν παντί τω αιτούντι”.

“ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ”
______________
Συκοφαντούμεθα ότι δεν θέλουμε το διάλογο ενώ το μόνον που είπαμε (και στεντορεία τη φωνή επαναμβάνουμε), είναι ότι οι διάλογοι είναι απολύτως θεμιτοί (καλύτερα επιβεβλημένοι) αρκεί να διεξάγονται μέσα στα ορθόδοξα κανονικά και δογματικά πλαίσια. Οταν αυτό συμβαίνει τότε οι Ορθόδοξοι εκπρόσωποι ομολογούν Χριστόν και είναι άξιοι κάθε επαίνου. Εκείνο που απορρίπτουμε κατηγορηματικά είναι οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους επειδή αντιβαίνουν προς το γράμμα και το πνεύμα των ιερών κανόνων, αμβλύνουν το ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών και προάγουν το λεγόμενο “λαικό οικουμενισμό”.

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ
______________________
Οσο για τη συμφωνία μου με τον κ. Ανδριόπουλο περιορίζεται αποκλειστικά σε δύο μόνο τομείς: Οτι όντως είμαι ένας άγνωστος και ασήμαντος άνθρωπος. Τον συγχαίρω για την ευθυκρισία του (στο συγκεκριμμένο θέμα). Καλά κάνει και δεν επιθυμεί να με γνωρίσει επειδή δεν με διακρίνει κάτι για το οποίο αξίζει κάποιος να με γνωρίσει. Συμφωνώ επίσης μαζί του σε ένα άλλο σημείο: Οτι, δυστυχώς, οι Ρώσοι είναι εξίσου οικουμενιστές με τους Φαναριώτες.

ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ
___________________
Απο εκεί και πέρα καμιά “δικαίωση” του κ. Ανδριόπουλου δεν έκανα. Το αντίθετο. Τον χαρακτήρισα ορκισμένο οικουμενιστή με ελαστική ορθόδοξη συνείδηση ο οποίος με προπέτασμα την ανάγκη διαλόγου της Εκκλησίας με τον κόσμο επιδιώκει, όπως και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές, να ανταλλάξει τα “πρωτοτόκια” της Ορθοδοξίας “αντί πινακίου φακής”. Επιδιώκει, δηλαδή, μια ένωση ουνιτικής χροιάς με τους Παπικούς σε πρώτη φάση, με τους Προτεστάντες σε δεύτερη φάση και με τις άλλες θρησκείες στο τελικό στάδιο. Αυτό το πνεύμα του συγκρητισμού απορρίπτουμε επειδή αρνείται τη μοναδικότητα της αλήθειας που εκπροσωπεί η Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ΜΟΝΗ αληθινή Εκκλησία όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως.

Ανώνυμος είπε...

μία απορία:πως συμβαδίζουν τα "αργα βήματα" της Εκκλησίας με το "πρόσω ολοταχώς" κυριε Ανδριόπουλε;

επίσης δεν νομίζετε οτι εκτίθεστε με τόση κομπορρημοσύνη και τέτοιο εγωισμό;

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία! Εφ' όσον για τους σουπερ(αν)ορθόδοξους τηλεόραση και ραδιόφωνο είναι διαβολικά εργαλεία, γιατί δεν τα αντιμετωπίζουν έτσι συνολικά και ιδιαίτερα το διαδύκτιο στο οποίο παρουσιάζουν τις ασχήμιες τους;ή ισχύει παραφρασμένο αυτό που είχε πει ο μακαρίτης ο Φλωράκης, ότι "για το καλό της Ορθοδοξίας μπορούν ακόμα και με το διάβολο να συνεργαστούν".
Αν κύριε Ανδριόπουλε είχες αναρτήσει εσύ την επαίσχυντη τη βλάσφημη εικόνα του Χριστού που είχε αναρτήσει το blog των ΑΠΟΤΕΙ(Υ)ΧΙΜΕΝΩΝ, θα σε είχαν παραδώσει στην πυρά. Θα ξεσήκωναν τον κόσμο να κάνει συλαλητήριο εναντίον σου. Τώρα το κάνουν γαργάρα και δεν λένε τίποτα! Ιερά σιωπή!
Ο Ιούδας είχε τουλάχιστον την ευαισθησία να πάει να πνιγεί!
Όσον αφορά το ραδιοφωνικ΄π σταθμό της εκκλησίας, για να ησυχάσουν προτείνω Διευθυντής ράδιοφώνου να ορισθεί ο Άγιος Πειραιώς, υπεύθυνος ροής προγράμματος ο παπά-Ζήσης, υπεύθυνος αντιοικουμενιστικής προπαγάνδας ο παπά-Μεταληνός και υπεύθυνος για τις παιδικές εκπομπές ο κύριος Σωτηρόπουλος και εξωτερικός συνεργάτης ο γνωστός πανούργος Οδυσσέας. Μωρέ σαν δεν ντρέπονται!
Θα ησυχάσουν κάποτε, όλοι αυτοί οι αχαλίνωτοι ταλιμπάν;
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Aνάθεμα Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς κατά του Οικουμενισμού:

Those who attack the Church of Christ by teaching that Christ's Church is divided into so-called "branches" which differ in doctrine and way of life, or that the Church does not exist visibly, but will be formed in the future when all "branches" or sects or denominations, and even religions will be united into one body; and who do not distinguish the priesthood and mysteries of the Church from those of the heretics, but say that the baptism and eucharist of heretics is effectual for salvation; therefore, to those who knowingly have communion with these aforementioned heretics or who advocate, disseminate, or defend their new heresy of Ecumenism under the pretext of brotherly love or the supposed unification of separated Christians, Anathema!

Ανώνυμος είπε...

ανδριοπουλε εχεις κουρασει το χεις καταλαβει; κανεις δεν σε ακουει πλεον! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ανδριόπουλε, γράφεις σαν να είσαι Θεός... ηρέμησε λίγο... θα τα φας και πάλι τα μούτρα σου

Ανώνυμος είπε...

ταχει ξαναφάει τα μουτρα του και δεν συνετίστηκε; ωραια μ'αρέσει. παντα ειχα μια συμπαθεια στους παλαβούς

panagiotisandriopoulos είπε...

Εμένα να δεις πως μ' αρέσει, ανώνυμε 3:23, να με "απειλούν" κάτι σκουπίδια του (πατρινού νομίζω) εκκλησιαστικού υπόκοσμου, σαν του λόγου σου και σαν τον 12/11 11:39.
Συνεχίστε και αυξήσατε απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες, για να μη ξεχνάτε και την ...τέχνη σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Ανδριόπουλε,
οι απατεώνες του πνεύματος δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Βρίσκονται πάντα υπό την μέθην της υποκρισίας. Είναι ασυγκράτητοι γιατί τους κυριαρχεί ο δαίμονας.
ΤΥΧΙΚΟΣ

δουλος Χριστου είπε...

ok καταλαβαμε πολυ καλα.. ειστε και οι δυο πλευρες παθιασμενοι ανθρωποι και πρεπει καπου και με καποιους να τα βαλετε.. ομως ηρεμειστε λιγακι γιατι σασ παρακολουθουν αντιθεοι,απιστοι και ασεβεις με χαρα που τρωγεστε ετσι.. ηρεμειστε ρε παιδια... ολοι ειμαστε οσοι ανηκουμε στην Ανατολικη Ορθοδοξη Εκκλησια του Χριστου μας παιδια Του και πιστευω ειλικρινα οτι ο Κυριος μας δεν ευαρεστειται με τετοια εμπαθεια.. πρεπει να δειχνουμε τουλαχιστον στοιχειωδη μετανοια πιστευοντας πως οτι ελαχιστα ταλαντα εχουμε ειναι του Θεου και οτι ελαττωματα αμελεια δικη μας... οσο αφορα τους διαλογους φυσικα και πρεπει να γινονται παντα υπο τη σοφη καθοδηγηση των ιερων κανονων... Το γεγονος οτι δεν συμφωνουμε με τις συμπροσευχες με τους αιρετικους ουτε ταλιμπαν μας κανει ουτε πλανεμενους.. Τον Οικουμενικο μας Πατριαρχη τον αγαπαμε και ειμαστε ενωμενοι μαζι του αχρι θανατου... ειμαστε παιδια του και ειναι ο πρωτος πνευματικος μας πατερας.. αυτο ομως δεν μας εμποδιζει να εχουμε τη γνωμη μας και να διαφωνουμε μαζι του σε καποια πραγματα ιδιως αυτα που αφορουν πρακτικες επικοινωνιας με ετεροδοξους και αλλοθρησκους...ομως αυτο δεν καταλυει την εκκλησιαστικη σχεση που εχουμε μαζι του γιατι τον αγαπαμε και ειμαστε παιδια του.. κ. Ανριοπουλε ειστε πολυ αξιολογος ανθρωπος και ο Θεος σας εχει δωσει πολλα ταλαντα. Δεν υπαρχει λογος να παρασυρεστε σε τετοια εμπαθεια.. οσοι αδερφοι παρασυρονται σε ακραιες συμπεριφορες ειμαι σιγουρος οτι το κανουν απο απροσεξια και λαθος και πιστευω πως κατα βαθος εχουν ειλικρινη αγαπη για την Ορθοδοξη Εκκλησια μας.. το Βlog σας ειναι πολυ αξιολογο και πρεπει εσεις να αδραξετε την ευκαιρια να εξηγεισετε στους αδελφους εκκλησιολογικα τι σημαινει Διαλογος, Ευαγγελισμος, ιεραποστολη.. με γονιμα λογια και οχι με εμπαθεια καθως ολοι ειματε ορθοδοξοι Χριστιανοι πιστοι και πρεπει να ειμαστε ενωμενοι για να καταλαβει ο κοσμος πως εχουμε αγαπη αληθινη μεταξυ μας και οτι ειμαστε στ'αληθεια μαθητες του Χριστου μας.. Ελπιζω να σκεφτειτε ολα αυτα και να φυγουν απο αναμεσα μας οι εμπαθειες γιατι τοτε γινομαστε πραγματικα περιγελως του κοσμου και του μισανθρωπου διαβολου...

Related Posts with Thumbnails