Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ xenia ΣΤΟΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Στο πλαίσιο της 41ης Διεθνούς Εκθέσεως xenia, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Caravel Divani στην Αθήνα η τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων xenia. Απονεμήθηκαν τρεις τιμητικές διακρίσεις. Στον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β', στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και στον επιχειρηματία Θεόδωρο Βασιλάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: η υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδια για θέματα Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ο πρ. υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος, ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολλοί επιχειρηματίες και άνθρωποι του Τουρισμού και των ΜΜΕ.Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφωνήσεις των διοργανωτών, χαιρετισμό του προέρδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Μάκη Φωκά, χαιρετισμό της υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου, και ακολούθησε η παρουσίαση των τιμωμένων και οι απονομές τιμητικών διακρίσεων xenia.O Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος είναι ο τρίτος ιεράρχης που τιμάται με διάκριση xenia. Προηγήθηκαν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Ο Ζακύνθου Χρυσόστομος τιμήθηκε για την προσφορά του στην Εκκλησία και τον πολιτισμό και ειδικότερα στην υπόθεση του θρησκευτικού τουρισμού. Ιδιαιτέρως δε, για την ανάπτυξη σχέσεων με την Ρωσία μέσω προσκυνηματικών ταξιδιών και περιηγήσεων.


Την τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Ζακύνθου απένειμε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, μαζί με τον πρ. υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο.Εν συνεχεία μίλησε στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος εξήγησε με συντομία την ανάγκη του θρησκευτικού τουρισμού στις μέρες μας, που θα έχει χαρακτήρα προσκυνηματικό, αλλά και ψυχαγωγικό, που θα συμβάλει στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των λαών και απαιτεί την κινητοποίηση όλων και ιδιαιτέρως της Πολιτείας.Στην φωτογραφία οι τιμηθέντες με την υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου και τον Πρόεδρο xenia Εκθέσεις - Συνέδρια Α.Ε. Τάσο Κούμανη.Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος έκανε δηλώσεις στην Κρατική Τηλεόραση για το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού.
Σήμερα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αναχώρησε για την Ρωσία προκειμένου να συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο έκτο Πανρωσικό Εκκλησιαστικό Συνέδριο αναπτύξεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού).
Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Αναπτύξεως του Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ρωσίας και θα πραγματοποιηθεί στην Μόσχα από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 με γενικό θέμα : "Πορεία των προς Θεόν δεομένων".
3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τencere dustu,kapagi buldu.
kατά τό ελληνικότερον κύλισε ο τέντζερης καί βρήκε τό καπάκι

Ανώνυμος είπε...

Ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΡΙΚΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ;;;; Ή ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;;

Ανώνυμος είπε...

ενταξει κ. Ανδριόπουλε σε είδαμε. με τον Ζακύνθου, με τον ενα με τον αλλο με το σχηματάκι σου που θεωρείς τέλειο αν και ειναι ελαφρως παράφωνο (ξερω μουσικη, εχω πτυχιο του Εθνικου Ωδείου). Σε τι ακριβώς αποβλέπεις δεν μπορώ να καταλάβω......

Related Posts with Thumbnails