Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Στιγμιότυπα από την πανήγυρη του πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέου










Φωτογραφικά στιγμιότυπα, που κατέγραψε ο αρχιδιάκονος του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου π. Σεραφείμ Κονίδης, από την σημερινή πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην Πάτρα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.







4 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Οι Αρχιδιάκονοι κ. Ανδριόπουλε καλό θα είναι κατά την Θεία Λειτουργία να διακονούν και να μην εκτελούν χρέη φωτορεπόρτερ. Αυτό το νεοφανές να φωτογραφίζουν κάποιοι κατά την Λατρεία με φορητά τηλέφωνα (κινητά) και φωτογραφικές μηχανές δεν μου αρέσει καθόλου.

Αριμαθαίος είπε...

Και κάτι ακόμα. Φίλος που είδε από τηλεοράσεως την Θεία Λειτουργία μου είπε ότι ενώ έδωσαν αρκετό χρόνο σε «φήμες» αρχιερέων και λόγους, όταν έφτασε η στιγμή δια να Κοινωνήσουν οι πιστοί συνέχισαν αμέσως για μα «μπουν» στην Δοξολογία. Την ενέργεια αυτή την θεωρώ αδόκιμη και ανεπίτρεπτη. Η τέλεσης της Λειτουργίας είναι για να Μεταλάβουν οι πιστοί. Ας είχαν την υπομονή οι επίσημοι να αναμένουν. Κληρικοί υπήρχαν θα μπορούσαν όλοι να Κοινωνούσαν ώστε να διευκολυνθούν οι πιστοί. Οι κληρικοί Κοινωνήσανε με άνεση και οι πιστοί μετά το τέλος. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη….

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αριμαθαίε, την διάδοση της Θείας Κοινωνίας δια χειρών του Πρώτου της Συνάξεως-ιερέως ή αρχιερέως- στους πιστούς θα την δείτε και, εύχομαι ολοκαρδίως, να την γευτείτε, μόνο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Διπλοφάναρο της Πόλης και δη, εκεί, διά των Σεπτών χειρών του Πρώτου της υπ' ουρανόν Ορθοδοξίας! Στην Ελλάδα, ατυχώς, η μετάληψη της Τραπέζης Κυρίου έχει καταστεί "πάρεργο" και μάλιστα κατά τις πανηγύρεις ή αλλέως "πανηγύρια", κατά τη γνωστή παροιμία....! Πάρεργο και ανιαρή ασχολία, γιά ιερείς που δεν λειτούργησαν και είναι ξεκούραστοι, με το πόπολο ήτοι τον λαό του Θεού! Όπως άλλωστε και το κήρυγμα το οποίο και σε πανηγύρεις αλλά και σε όλες τις Ευχαριστιακές συνάξεις, της χθεσινής κατά Πάτρας συμπεριλαμβανομένης..., μετετοπίσθη, από ετών πολλών ήδη στην Ελλάδα, από το τέλος της Λειτουργίας του λόγου και προ της εκτενούς και των κατηχουμένων, στην ώρα του Κοινωνικού! Για λόγους "ακροάματος" ήτοι επιδείξεως των ρητορειών του κήρυκος σε πλέον ικανό αριθμό ακροατών, παρότι ήδη ο των βασιλευόντων Βασιλεύς και των κυριευόντων Κύριος προσήλθε και εσφαγιάσθη και μέλλει δίδοσθαι, κατά την ώρα αυτή, εις βρώσιν τοις πιστοίς! Λεπτομέρειες των λειτουργιολόγων θα μου πείτε.... αρκεί που μας έδειξε η τηλεόραση!!!!! Σχετικά πάντως με την περί μετατοπίσεως του κηρύγματος παρατήρησή μου οφείλουμε να πούμε πως ο Πατρών Νικόδημος, αφού γράφουμε με αφορμή την εορτή των Πατρών, ουδέποτε ή σπανίως μετετόπιζε το κήρυγμα στην ώρα του Κοινωνικού!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,1 Δεκέμβριος2009 4:51μ.μ., συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά οι περισσότεροι Επίσκοποι και Παπάδες δεν γνωρίζουν ότι η Θ.Λειτουργία έχει 2 ενότητες και 5 μέρη. Ηπρώτη ενότητα έχει τις ευχές, τα αναγνώσματα και το κήρυγμα του θ.λόγου. Ενώ η δεύτερη ενότητα έχει την τέλεση της Θ.Ευχαριστίας και την Μετάδοση της Θ.Ευχαριστίας.
Στην Εκκλησία της Ελλάδος μετετόπισαν το κήρυγμα στο κοινωνικό από τότε που οι ιεροκήρυκες των οργανώσεων δεν λειτουργούσαν αλλά κήρυτταν μόνο.
Αυτό είναι όχι μονον άτοπο ή παράτυπο αλλά και προσβλητικό του μυστηρίου, διότι την ώρα που ήδη το ψωμί και το κρασί έχουν μεταβληθεί σε Σώμα και Αίμα Χριστού, ποιός θα βγεί να πει και τι να πεί αφού είναι παρών Ο ίδιος ο Χριστός? " σιγησάτω πάσα σάρξ βροτεία". Άλλά ξέχασα!!!οι Επίσκοποι είναι εις τύπον και τόπον Χριστού. Οπότε είναι δεν είναι ο Χριστός παρών αυτοί κάνουν κουμάντο. ΡΕ ΟΎΣΤ!!!!

Related Posts with Thumbnails