Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

H θέση και ο ρόλος του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημόσιο σχολείο


Επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη θεολόγων και δασκάλων Στερεάς Ελλάδος- Ανατ. Αττικής – Θεσσαλίας – Δυτικής Μακεδονίας 
Συνεχίζονται οι εργασίες του διαδικτυακού “Θεολογικού Εργαστήριου” που συνδιοργανώνουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Στερεάς Ελλάδος & Ανατ. Αττικής), Δρ. Νικόλαος Παύλου (Θεσσαλίας) και Δρ. Νικόλαος Ματθαίου (Δυτικής Μακεδονίας) για τις επιμορφωτικές τους δράσεις με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των περιοχών ευθύνης τους. 
Η 2η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17.00 στο σύνδεσμο (link) της ψηφιακής πλατφόρμας Cisco Webex: 
https://minedu-secondary.webex.com/meet/xandreo 
Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης με θέμα: «Πιθανές ερμηνείες και παρερμηνείες για το ρόλο του Δημόσιου Σχολείου και τη θέση του Μαθήματος των Θρησκευτικών». 
Στην εν λόγω συνάντηση είναι, επίσης, καλεσμένοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Α/θμιας καθώς και εκπαιδευτικοί Α/θμιας (ΠΕ70) που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων στους/στις συναδέλφους που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες του “Θεολογικού Εργαστηρίου” θα δοθεί Βεβαίωση συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails