Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΤΟΝ ΤΡΩΑΔΟΣ ΠΕΤΡΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
«Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών άπας ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, χαιρετίζουν με βαθειά συγκίνηση και μεγάλη χαρά την εις Επίσκοπον εκλογή του μέχρι πριν από λίγο Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Πέτρου Μποζίνη, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τρωάδος. Ευχαριστούν εκ βαθέων τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, διότι με την Χάρη του Θεού ανύψωσαν στον τρίτο Βαθμό της Ιερωσύνης, έναν εκλεκτό Κληρικό, ο οποίος πιστεύουμε ακράδαντα ότι και από την νέα του θέση θα διακονήσει με αφοσίωση στην Αγία και Ορθόδοξο Εκκλησία μας και με σεβασμό στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου». 
Με το παραπάνω ανακοινωθέν χαιρέτισε η Μητρόπολη Πατρών την εκλογή του επισκόπου Τρωάδος Πέτρου στο τέλος Αυγούστου του 2015. Στις 8 Νοεμβρίου 2015 ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος και κληρικοί από την Πάτρα, συμμετείχαν στην χειροτονία του επισκόπου Τρωάδος στις Βρυξέλλες. 
Στην δεξίωση της χειροτονίας, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Πατρών «Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ. Χρυσόστομος, μίλησε μέ λόγια θερμά γιά τόν Θεοφιλέστατο Τρωάδος καί ἀνέφερε χαρακτηριστικά, ὅτι μέ πολύ δυσκολία ἀποχωρίζεται ἕνα ἐκ τῶν σεμνῶν καί ἐργατικῶν καί συνετῶν Κληρικῶν τῆς Μητροπόλεως Πατρῶν, ὁ ὁποῖος τόσον ὡς Ἐφημέριος, ὅσον καί ὡς Ὑποδιευθυντής τῶν Μ.Μ.Ε. τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ἐσχάτως δέ ὡς Ἐφημέριος καί ὡς ὑπεύθυνος τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Ναοῦ τῶν Τριῶν Ἰεραρχῶν τοῦ Πανεπιστημίου Πατρῶν, ἐργάστηκε μέ ἐπιτυχία. Ὅμως, ἐφ’ ὅσον ὁ Θεός οὓτως ὠκονόμησε, μέ χαρά, παρεχώρησε τό κανονικό ἀπολυτήριο στόν π. Πέτρο, ὣστε νά ἀξιοποιηθῇ ἀπό τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, γιά τήν Ἱερά Μητρόπολη Βελγίου». 
Ο Τρωάδος Πέτρος λίγους μήνες μετά εγκατέλειψε την διακονία που του εμπιστεύθηκε η Μητέρα Εκκλησία - και την οποία ελαφρά τη καρδία (όπως φαίνεται) απεδέχθη - και απεσύρθη στην Πάτρα, επικαλούμενος Κύριος οίδε τι… Εκλήθη στο Φανάρι για απολογία, αλλά προφασίστηκε διάφορα …προβλήματα. 
Τελικά, τον Φεβρουάριο του 2017 ετέθη επ’ αόριστον σε αργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από σχετική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Η αργία ήρθη τον Ιούνιο του 2017, καθώς ο Τρωάδος Πέτρος έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Πατριάρχη και την Σύνοδο, έδωσε εξηγήσεις …ψυχολογικού χαρακτήρα και αποφασίστηκε να ενταχθεί στους εφησυχάζοντες μητροπολίτες του Θρόνου. Έκτοτε, τα ίχνη του χάνονται στην Εκκλησία, αλλά φαίνεται ότι είναι γενικώς στην Πάτρα, χωρίς να είναι ενεργός λειτουργικά. Γιατί άραγε; 
Θυμίζουμε εδώ ότι ο Τρωάδος Πέτρος Μποζίνης, υπηρέτησε αρχικά ως τεχνικός και στην συνέχεια ως Υποδιευθυντής στον Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό Σταθμό «Λύχνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, υπό την «καθοδήγηση» του νυν Κερνίτσης Χρυσάνθου. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως διάκονος και εφημέριος στην Πάτρα και με απόσπαση στην Μητρόπολη Γερμανίας, όπου πραγματοποίησε σπουδές. Μετά το πέρας των σπουδών του ήλθε και πάλι στην Πάτρα και τοποθετήθηκε από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο στον Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου Πατρών, «με την ευθύνη της λειτουργικής εξυπηρετήσεως και της πνευματικής καθοδηγήσεως των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών». Λίγο πριν την εκλογή του σε επίσκοπο, ζητήθηκε από τον μητροπολίτη Γερμανίας το απολυτήριό του το οποίο και δόθηκε από τον Πατρών Χρυσόστομο. 
Επομένως, η Πάτρα εξέθρεψε, συντήρησε και «ανέδειξε» τον Πέτρο Μποζίνη, ο οποίος μπήκε για δεύτερη φορά σε αργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο (17 Νοεμβρίου 2023), προφανώς γιατί συνδέεται με τον πατρινό επίσκοπο που εμπλέκεται σε διάφορες …περίεργες υποθέσεις, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες. 
Τόσο κατά την πρώτη όσο και κατά την δεύτερη αργία, η μητρόπολη Πατρών δεν έχει τοποθετηθεί για τον μέχρι πρόσφατα κληρικό της, δηλαδή γι’ αυτόν «τον εκλεκτό Κληρικό», κατά τον Πατρών Χρυσόστομο, ο οποίος πίστευε ακράδαντα ότι θα διακονήσει με αφοσίωση στην Αγία και Ορθόδοξο Εκκλησία μας και με σεβασμό στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου! 
Πού είναι αυτή η «ακράδαντη πίστη» του Πατρών Χρυσοστόμου; Αποδείχθηκε ανέρειστη μάλλον… Ο «σεμνός, εργατικός και συνετός» κληρικός του μπήκε – πρωτοφανές! – για δεύτερη φορά σε αργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η «εκκλησιαστική» Πάτρα έχει καταπιεί τη γλώσσα της γιατί δεν μπορεί να αποδεχθεί το μέγεθος του σκανδάλου. 
Όμως, ο Πατρών Χρυσόστομος και ο Κερνίτσης Χρύσανθος ξέρουν πολλά!... Και όλοι γνωρίζουν ότι γνωρίζουν και συγκαλύπτουν (;) – άπαγε! 
Νομίζω ότι τελικά η αλήθεια θα λάμψει και εκείνοι που σωπαίνουν θα χαθούν, θα χαθούν, κατά το σχετικόν ασμάτιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails