Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΜΥΡΤΩ ΚΙΟΥΡΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην 71η εκπομπή προσκεκλημένη η Αρχιτέκτων Μυρτώ Κιούρτη. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου. 
Η Μυρτώ Κιούρτη ομιλεί στην εκπομπή για το έργο και τα πιστεύω της: 
"Πιστεύω πως η αρχιτεκτονική είναι η ύψιστη μορφή τέχνης γιατί είναι η τέχνη της ίδιας της ζωής. Έχω αναπτύξει μια νέα προσέγγιση στην αρχιτεκτονική τον Συγκινησιακό Λειτουργισμό – Emotional Functionalism. Συσχετίζω τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με την ψυχανάλυση και τις κοινωνικές επιστήμες. Σχεδιάζω έργα που συγκινούν τους ανθρώπους γιατί σε αυτά βρίσκουν τον πραγματικό τους Εαυτό. Στην αρχιτεκτονική μου ακολουθώ τις αρχές του Μοντέρνου Κινήματος: αφαίρεση, έκφραση αξιών μέσω της ύλης, σεβασμός στην πόλη. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλω στην ανάπτυξη μιας πόλης που είναι εκφραστική των ανθρώπων που την κατοικούν ζωντανή και ταυτόχρονα αρμονική μέσα στην πληθωρικότητά της".

   

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακό στον προωθημένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στο Columbia University στην Νέα Υόρκη με υποτροφία Fulbright. Εκπόνησε διδακτορικό στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος και συνέχισε μεταδιδακτορική έρευνα στο ΕΜΠ. Έχει διδάξει Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό στο Μεταπτυχιακό της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ (2015-2021) και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών (2014-2022). Το έργο της έχει βραβευτεί από σημαντικούς φορείς όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και έχει δημοσιευτεί εκτενώς στην Ελλάδα και διεθνώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails