Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΟΥΛΔΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ (ΦΩΤΟ)


Παρουσιάστηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, το βιβλίο του Στέφανου Σουλδάτου  "ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - Ο Δάσκαλος που ευεργετούσε κρυφά" (Εκδόσεις Εν πλω). 
Ομιλητές ήσαν:
Aνδρέας Χρόνης, δικηγόρος 
Μύριαμ Μαρίνου, καθηγήτρια Μουσικού Σχολείου Ιλίου 
Γιώργος Φουντάς, φιλόλογος-καθηγητής μουσικής και 
ο συγγραφέας Δρ Στέφανος Σουλδάτος. 
Διοργάνωση: Εκδόσεις Εν πλω
Πολύς κόσμος κατέκλυσε τον χώρο της παρουσίασης τιμώντας τον αείμνηστο Λυκούργο Αγγελόπουλο, αλλά και τον συγγραφέα για την κοπιώδη εργασία του. 
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό (Εν πλω). 
Από τη Χορωδία των Βασιλικών Ανακτόρων ως τη Χορωδία του Φεστιβάλ Αθηνών. Από τους «Όρνιθες» του Μάνου Χατζιδάκι ως το λογοκριμένο «Ζει;» του Μίμη Πλέσσα. Από τη Μητρόπολη Πύργου ως τη Μητρόπολη Αθηνών. Όλα τα μουσικά μονοπάτια που ακολούθησε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος είχαν έναν κοινό προορισμό, την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, με την οποία έκανε τη Βυζαντινή μουσική γνωστή σε όλο τον πλανήτη, με περισσότερες από χίλιες εμφανίσεις σε τουλάχιστον τριάντα έξι χώρες σε τέσσερις ηπείρους. Μετά τον θάνατό του αποκαλύφθηκε μια μεγάλη αλήθεια, που οδήγησε τους μαθητές του στο συμπέρασμα ότι του χρωστούν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να φανταστούν. Ο Στέφανος Σουλδάτος, μαθητής και συνεργάτης του επί είκοσι πέντε χρόνια, καταγράφει στο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, μικρές και μεγάλες στιγμές που έζησε κοντά του και αποκαλύπτει πώς ευεργετούσε κρυφά δεκάδες μαθητές του και πώς βοηθούσε τον καθένα ξεχωριστά να βρει το δικό του μονοπάτι στον χώρο της μουσικής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails