Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΕΩΣ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στην Πάτρα, την πόλη του Αγίου Ανδρέου, πανηγύρισε και ο Ναός των Ρωμαιοκαθολικών της Πάτρας, στο κέντρο της πόλης. 
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας, Σεβασμιώτατος Θεόδωρος Κοντίδης. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο εφημέριος του Ναού του Αγίου Ανδρέου, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Θεόδωρο και τους άλλους ιερείς που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αποστόλου.
Ευχαρίστησε, όμως, ιδιαιτέρως και έναν ορθόδοξο ιερέα, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος, από του ιερού βήματος, με τα ακόλουθα λόγια: 
«Ευχαριστώ τον πανοσιολογιώτατο π. Ιερώνυμο Αρβανίτη, ο οποίος με την παρουσία του εδώ, είμαι σίγουρος, εκφράζει την οικουμενικότητα της κλήσης του Αποστόλου Ανδρέα «Βρήκαμε το Μεσσία». Αυτό το κάλεσμα διατρανώνει η ενότητα μας σήμερα, η ενότητα την οποία εκφράζει η παρουσία του π. Ιερώνυμου». 
Ο ορθόδοξος ιερέας προφανώς είχε την άδεια του οικείου επισκόπου, του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, για να παραστεί στην πανήγυρη των Καθολικών της Πάτρας και αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές μα και αξιέπαινο, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία, πολλά χρόνια παρίσταται ορθόδοξος κληρικός στο Ναό των Καθολικών και μάλιστα την ημέρα του Αγίου Ανδρέου. 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ορθόδοξος ιερέας αντήλλαξε και τον ασπασμό της αγάπης με ρωμαιοκαθολικό ιερέα την ώρα του «Αγαπήσωμεν αλλήλους». 
Ας ελπίσουμε τέτοιες πράξεις, που προάγουν την ενότητα, να συνεχιστούν και στο μέλλον. 
Π.Α.Α.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συμπροσευχούλες...πιστοποιημένες!
Καλή συνέχεια!

Related Posts with Thumbnails