Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΣΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΧ


Το Σάββατο που μας πέρασε, 4 Μαρτίου 2023, είχαμε την χαρά και την τιμή να πραγματοποιηθεί στο Ωδείο μας η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου "J.S. Bach, Ο Μουσικός του Απείρου". 
Ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας να μιλήσουν για το βιβλίο. Όλοι τους αναφέρθηκαν και φώτισαν διαφορετικές πτυχές του. 
Ευχαριστούμε τον μαέστρο κ. Βύρωνα Φιδετζή ο οποίος εξήρε τη σημασία του βιβλίου για την ελληνική μουσική βιβλιογραφία και ανέφερε πως είναι ένα βιβλίο το οποίο κάθε σπουδαστής μουσικής πρέπει να διαβάσει και να το αφήσει να επηρεάσει την οπτική του για τη μουσική. 
Ευχαριστούμε τον Δρ. Φυσικής Ευστράτιο Τσάτη, ο οποιός μας μίλησε για την έννοια του απείρου στη Φύση και στη Φυσική και πώς το άπειρο συναντάται στη Μουσική. Αναφορικά με το τελευταίο έκανε τη σύνδεση με το εύρος των συχνοτήτων απο τις οποίες απαρτίζεται ο κάθε τόνος και τί τελικά σημαίνει ο καλός συγκερασμός του Μπάχ. 
Ευχαριστούμε τον Θεολόγο και Μουσικοκριτικό κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο ο οποίος, μας μίλησε για τον Θεολόγο Μπάχ. Μας μίλησε για τη σχέση του Μπάχ με την εκκλησία αλλά και τη Λειτουργική ανάγκη και κατεύθυνση των έργων του. 


Μέσα απο όλες τις ομιλίες φάνηκε η "καθολικότητα" του Μπάχ ως συνθέτου. Ο Μπάχ ακολουθούσε την επιστήμη της εποχής του, ήταν στην κορυφή αισθητικών ρευμάτων της εποχής του και μέσα απο τη μουσική του έγινε και παραμένει ένας πνευματικός πατέρας. 
Τέλος να ευχαριστήσουμε, πρώτη απο όλους την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, που χάρις στην ακάματη αφοσίωσή στο έργο του Μπάχ, έφτασε στα χέρια μας αυτό το βιβλίο που μας παρέχει με προσιτό τρόπο αυτή η θέαση των πραγμάτων. 
Την ευχαριστούμε δε και που απεδέχθη την πρόσκλησή μας για την παρουσίαση του βιβλίου της στο Ωδείο μας. 


Σημείωση Ιδιωτικής Οδού
Το Απολλώνιο Ωδείο ιδρύθηκε το 1972 απο τον σημαντικό συνθέτη, μαέστρο και μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Δέλλιο (1927-2012). 
Κατά τα 50 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου δίδαξαν σπουδαίοι καλλιτέχνες και έμπειροι παιδαγωγοί, όπως οι Κώστας Πασχάλης (μονωδία), Γιάννης Ζουγανέλης (τούμπα), Ναυσικά Βουτυρά (μονωδία), Άννα Βλάδου (πιάνο) και άλλοι. 
Έχουν φοιτήσει στο κεντρικό Ωδείο στην Αθήνα πάνω απο 3000 μαθητές, ενώ έχουν αποδοθεί περισσότεροι από 2500 τίτλοι σπουδών.
Σήμερα την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει η κα Χριστίνα Μύστακα - Δέλλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails