Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΙΑΝΟΣ" Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ


Οι εκδόσεις Μετρονόμος και ο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο Θάνος Μικρούτσικος - Κυνηγώντας την ουτοπία 16 αναγνώσεις του έργου του. 
Επιμέλεια: Ηρακλής Οικονόμου. 
Tην Τρίτη 4 Απριλίου, στις 20:30 στο καφέ του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24). 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 
Αφροδίτη Ερμίδη, δημοσιογράφος 
Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος, συγγραφέας 
Θύμιος Παπαδόπουλος, μουσικός 
Ηρακλής Οικονόμου, επιμελητής της έκδοσης 
Μαρία Παπαγιάννη, συγγραφέας. 
Στην βραδιά θα ακουστούν τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. 
Ερμηνεύει ο Κώστας Θωμαΐδης. 
Στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος και στο πιάνο ο Γιάννης Λουπάκης. 
Είσοδος ελεύθερη. 


Η έκδοση συγκεντρώνει δεκαέξι μελέτες που καλύπτουν το σύνολο του έργου του Θάνου Μικρούτσικου. Τα κεφάλαια κινούνται πάνω σε τρεις κύριους άξονες: κοινωνία - ποίηση - μουσική, και εστιάζουν αντίστοιχα στις κοινωνικο-πολιτικές και ιστορικές αλληλεπιδράσεις του δημιουργού, τη σχέση του με τον ποιητικό λόγο, και τα ποικίλα μουσικά είδη στα οποία αυτός δραστηριοποιήθηκε με πυξίδα την ανανέωση της μουσικής φόρμας. 
Έμπειροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διακεκριμένοι μελετητές της ελληνικής μουσικής υπογράφουν κείμενα που διαπνέονται από αγάπη για το έργο του Θάνου Μικρούτσικου, χωρίς όμως να χάνουν την επιστημονική και κριτική οπτική τους. Κοινό εύρημα όλων των κεφαλαίων, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του βιβλίου, είναι η αέναη προσπάθεια του συνθέτη να υπερβεί τις καθιερωμένες μορφές και τους παγιωμένους τρόπους, κυνηγώντας την αισθητική και πολιτική ουτοπία. 
Γράφουν οι: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Σπύρος Αραβανής, Μιχάλης Γελασάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Μάκης Γκαρτζόπουλος, Μανώλης Δαφέρμος, Τιτίκα Δημητρούλια, Δημήτρης Κουτσούμπας, Ανδρέας Μαράτος, Γιάννης Μηλιός, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, Ηρακλής Οικονόμου, Φώντας Τρούσας, Γιώργος Χαρωνίτης, Θανάσης Χουλιαράς.
Πρόλογος: Μαρία Παπαγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails