Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΛΕΩΝ ΩΡΥΟΜΕΝΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στον ΣΚΑΙ Πάτρας και τον Κωνσταντίνο Φλαμή παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, συνέντευξη ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος μιλώντας «για όλους και για όλα». 
Ο κληρικός Γκοτσόπουλος ξεκίνησε με την ελαχιστότητά μου, διαρρηγνύων τα ιμάτιά του για το πόσο «συκοφάντης και υβριστής» του είμαι, πόσο «χυδαίος και χαμηλού επιπέδου» άνθρωπος είμαι. 
Για να «τεκμηριώσει» τα λεγόμενά του ο κληρικός Γκοτσόπουλος επικαλείται «σχόλια» που δημοσίευσα στο παρελθόν στο ιστολόγιό μου και τα οποία προσκρούουν στην άμεμπτη ηθική του.
Φυσικά η επιλογή των σχολίων είναι απολύτως προκρούστεια και αυθαίρετη, εντελώς έξω από το πλαίσιο που ειπώθηκαν, και αποσκοπεί στο να πει ο κληρικός Γκοτσόπουλος το «ποίημα» του για μένα.
Επαναλαμβάνω: ο κληρικός Γκοτσόπουλος είχε άμεση σχέση με τον εκκλησιαστικό υπόκοσμο που ταλαιπώρησε την Εκκλησία τα τελευταία χρόνια. Και αυτός ο εκκλησιαστικός υπόκοσμος είναι οι γνωστοί φίλοι του: αποτειχισμένοι, υπόδικοι στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη, δεδιωγμένοι από τις εκκλησιαστικές τους αρχές για την όλη παρεκκλησιαστική στάση τους και γενικώς κληρικοί και λαϊκοί οι οποίοι μόνο προβλήματα δημιούργησαν και δημιουργούν στην Εκκλησία και όχι μόνο της Ελλάδος.
Επίσης, ο κληρικός Γκοτσόπουλος είναι εσαεί υπόλογος για την διαπλεκόμενη σχέση του με την Ρωσική Εκκλησία (του εξέδωσε και βιβλίο), η οποία στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, εισβάλλει στην κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική και πολεμάει λυσσαλέα το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Για όλα αυτά ο λαλίστατος κληρικός Γκοτσόπουλος δεν έχει πει λέξη. Ή καλύτερα έχει ξεσπαθώσει εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις επιλογές του που αφορούσαν σε σημαντικά ζητήματα της Ορθοδοξίας, όπως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και η Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Και βέβαια σε αυτά τα μείζονα θέματα ίσταται απέναντι και στην Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία ανήκει. 
Ο κληρικός Γκοτσόπουλος απολαμβάνει, ως γνωστόν, την ασυλία του μητροπολίτου του, Πατρών Χρυσοστόμου Σκλήφα, για λόγους που εκείνος γνωρίζει, ακόμα και μετά την οκτάμηνη καταδίκη του κληρικού του από τα Ελληνικά Δικαστήρια για παραβίαση κυβερνητικής διάταξης.
Προκαλώ τον κληρικό Γκοτσόπουλο να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε σε μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος για να πλήξει θεολόγο που «τόλμησε» να με υποστηρίξει. Γιατί ο κληρικός Γκοτσόπουλος θέλει να φαίνεται προς τα έξω «ντόμπρος», αλλά στην πραγματικότητα είναι άσος στις υπόγειες διαδρομές. 
Τέλος, επαναλαμβάνω την προσωπική μου άποψη. Θα πρέπει να καθαιρεθεί για όσα αντιεκκλησιαστικά έχει πράξει και, φυσικά, παραμένει αμετανόητος! 
Την ευθύνη του την έχει ολάκερη ο Πατρών Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails