Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

«Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, είναι κληρικός ζηλωτής με ενθουσιασμό και σφρίγος πνευματικό» / «клириком-ревнителем с энтузиазмом и духовной силой»


Π. Α. Ανδριόπουλος 
Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έγραψε στον πρόλογο του βιβλίου του κληρικού του Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, με θέμα «Ἡ Εκκλησία της Ρώμης και ο Επίσκοπός της στα πρακτικά και στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων»: «Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, είναι κληρικός ζηλωτής με ενθουσιασμό και σφρίγος πνευματικό». 
Αυτήν την πολύ …καίρια κρίση του Πατρών Χρυσοστόμου χρησιμοποιούν και οι ρώσοι στην έκδοση στα ρωσικά του βιβλίου του Αναστάσιου Γκοτσόπουλου με κείμενα εναντίον της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας που παραχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
В прологе к упомянутой книге митрополит Патрский Хризостом, правящий архиерей митрополии, где и служит отец Анастасий, назвал его «клириком-ревнителем с энтузиазмом и духовной силой».
Ο πατρινός «κληρικός ζηλωτής με ενθουσιασμό και σφρίγος πνευματικό», έχει …χαθεί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, όπως μας συνηθίζει. Εκτός και ετοιμάζει νέα έκδοση βιβλίου του στα ρωσικά… 
Είχε υπογράψει κάποτε …ειρωνευόμενος (;) ως «π. ΑΚΓ (ο και μυστικός πράκτορας των Ρώσων!)». Όμως η πολύ πρόσφατη εκδοτική δραστηριότητα στη Ρωσία, σε συνδυασμό με τα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μας βάζουν σε άλλες σκέψεις… 
Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη του φέρει πρωτίστως ο επίσκοπός του, του οποίου η εύφημος κρίση για τον κληρικό του φιγουράρει στα ρωσικά sites.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails