Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ / ΑΝΤΙΜΗΝΣΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Όχι! Για την ρωσική εκκλησία δεν φτάνει το αίμα των αμάχων και των αθώων! 
Οι βόμβες και οι πύραυλοι που πέφτουν στην Ουκρανία δεν αρκούν για να χορτάσει ο στυγερώτατος Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. 
Θέλει και την Αφρική! Μέσα στη δίνη του πολέμου δεν ξεχνάει ο στυγερώτατος ότι πρέπει με κάθε τρόπο να εκδικηθεί και να βομβαρδίσει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας που …τόλμησε να αμφισβητήσει την πάση τη κτίσει – κατ’ αυτόν – δεσποτεία του, αναγνωρίζοντας την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Έτσι, και ενώ ο πόλεμος μαίνεται, ο «έξαρχος» των Ρώσων στην Αφρική, ο μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας, γράφει πανηγυρικά στο διαδίκτυο για την ρωσική εισβολή στο Καμερούν. 
«Η ιεραποστολική ομάδα με επικεφαλής τον ιερέα Διονύσιο Γκρίσκοφ έφτασε στο Καμερούν. 
Χθες στην πρωτεύουσα της χώρας, Γιαουντέ, ο ιερέας Διονύσιος Γκρισκόφ, συμπαραστατούμενος από τον κλήρο του Καμερούν, τέλεσε την πρώτη Λειτουργία στο αντιμήνσιο της Αφρικανικής Εξαρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Υπήρχαν περίπου εξήντα ενορίτες. Μετά τη Λειτουργία βαφτίστηκαν τρία παιδιά. Σύμφωνα με το έθιμο, εικόνες και επιστήθιοι σταυροί παραδόθηκαν στους πιστούς. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής συνομιλίας που ακολούθησε, συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στο Καμερούν. 
Αυτό είναι το ίδιο Καμερούν όπου Έλληνας Μητροπολίτης είναι ο Γρηγόριος, ο οποίος έγραψε βλακώδη άρθρα κατά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας». 
Ενοχλήθηκε, λοιπόν, από την ανδρεία στάση του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου ο ρώσος «έξαρχος» και έστειλε – του πολέμου στην Ουκρανία καλά κρατούντος – τα αντιμήνσια / βόμβες, για να πλήξει την ιεραποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική. 
Δεν μας λέει όμως ο θλιβερός έξαρχος την αλήθεια. Λογικό, αφού ολόκληρη η Ρωσία χτίζει την προπαγάνδα της πολύ καλά. 
Ένας από τους ιερείς του θλιβερού «εξάρχου» είναι ο πρώην Benoua Owona, καθηρημένος από το 2010. Το σχέση έχει αυτός με την περί το Ουκρανικό «αγανάκτηση» κάποιων αφρικανών κληρικών; Προφανώς βρήκε ...στέγη, αφού μετά την καθαίρεση του γυρνούσε από σπίτι σε σπίτι με τα λειτουργικά σκεύη και έκανε λειτουργίες (4-5 κάθε μέρα) πεποικιλμένες με εξορκισμούς. Επειδή έμπαινε σε δικαιοδοσίες άλλων εξορκιστών, τον χτύπησαν βαρύτατα ένα βράδυ και του πήραν τα λειτουργικά σκεύη. Έμεινε μήνες στο νοσοκομείο. Συνήλθε και προσχώρησε σε μια Αναγεννημένη, Πεντηκοστιανή σέκτα σαν πάστορας- προφήτης. Δεν τα …κατάφερε εκεί, τα παράτησε και ξανάρχισε «ποιμαντικό» έργο στο σπίτι του, αφού κατάφερε να προμηθευτεί σκεύη και άμφια που κάποιος έκλεψε από ναό της Μητροπόλεως Καμερούν και του τα πούλησε. 
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο στυγερώτατος Μόσχας Κύριλλος και με τον διάβολο – όχι απλώς με καθηρημένους – θα συμμαχήσει προκειμένου να πλήξει τους Ορθοδόξους που τον αμφισβητούν. 
Όμως, «το τέλος εγγίζει και μέλλεις θορυβήσθαι», στυγερώτατε. Σας περιμένουν τα τσιγκέλια στα σφαγεία, που θα ‘λεγε κι ο Μάνος Ελευθερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails