Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΡΑΣΑ...


Παραθέτουμε στη συνέχεια, για ιστορικούς λόγους, τις αναρτήσεις μας για τον κληρικό που σήμερα "πέταξε τα ράσα", δηλ. παραιτήθηκε της ιερωσύνης. 
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, ασχέτως που δεν θα απαντηθούν ούτε από τον ίδιο τον Κονάνο. 
Ποιος τον χειροτόνησε, ποιος τον καθοδηγούσε πνευματικά, ιδιαίτερα κατά την θητεία του στην οργάνωση "Ο Σωτήρ", ποιος τον είχε αφήσει ανεξέλεγκτο τα τελευταία χρόνια και ...επιλείψει με διηγούμενον ο χρόνος... 
Ο έγκριτος δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος κατέγραψε και τα δικά μου σχετικά κείμενα στην ανάρτησή του για το θέμα, σημειώνοντας: "Στην Ελλάδα ο μόνος, που άσκησε κριτική στο “φαινόμενο” π. Ανδρέας Κονάνος, ήταν ο θεολόγος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος". 
Νομίζω ότι απλώς το εξέφρασα δημόσια. Και άλλοι είχαν καταλάβει, αλλά δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τοποθετηθούν...

 

Στον τοίχο του κληρικού Ανδρέα Κονάνου στο fb, βλέπει κανείς χαμογελαστό τον «πατέρα», με φόντο τη φράση «να χαμογελάς» γραμμένη σ’ ένα τοίχο. Προφανώς ο «γλυκός παππούλης» συνιστά το χαμόγελο ως – ας πούμε – καθημερινή πρακτική. 


Σκέφτομαι, αίφνης, ότι πρόκειται για πολύ παρωχημένο μήνυμα. Αν θυμηθούμε ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος, στα φόρτε του ως τηλεοπτική περσόνα, έκανε την αλήστου μνήμης εκπομπή "Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό", εδώ και 27 (!) χρόνια (1992-1996). 
Επίσης, υπερβαίνει κατά πολύ το χαμόγελο του «πατέρα» Κονάνου το «Χαμογέλα, ρε …τι σου ζητάνε;» του Χρόνη Μίσσιου (εκδόθηκε στα 1988), καθώς πρόκειται για βιωματικό βιβλίο.


Μήπως ο «πατέρας» θα πρέπει να βρει κάτι πιο …φρέσκο; Ξέρω πως και μόνο το δικό του χαμόγελο – χωρίς την επιτοίχια επιγραφή – είναι αρκετό για τους πολυπληθείς θαυμαστές του. Απλώς λέγω για μας τους …κοινούς θνητούς… Μήπως μας έδινε κάτι πέρα από μια παρωχημένη ατάκα. Όπως κάτι πιο …δραματικό, σαν το «χαμογελάτε γιατί χανόμαστε»! 
Με την ευχή του.
π.α.α.



π.α. ανδριόπουλος
Δυστυχώς ο λαός δεν διδάσκεται από τα τραγούδια του: "Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια κομμάτια"!
"Απογοητεύτηκε", λέει ο "λαός" του κληρικού Ανδρέα Κονάνου, γιατί ...πλάσαρε υποψήφιο κόμματος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb. 
Ο "λαός" του π. Κονάνου εξανέστη!
Αίφνης το είδωλό του γκρεμίστηκε, ο μύθος τους κατέρρευσε!
Γιατί τους το 'κανε αυτό ο "γέροντας", που έπιναν νερό στ' όνομά του; 
Ο κληρικός Ανδρέας Κονάνος είναι ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του εκκλησιαστικού λαϊκισμού. 
Λιγωτικός συναισθηματισμός, κολακεία των μαζών, θεολογία της ατάκας, χριστιανισμός "του χαμόγελου" τα κύρια χαρακτηριστικά του. 
Ως αναθρεμμένος στις χριστιανικές οργανώσεις δεν μπορεί να ξεφύγει από την νοοτροπία τους. Απλώς την εξελίσσει και την κάνει ελκυστική για οπαδούς, ανάλογους αυτών των οργανώσεων, που μοιάζουν πιο "προοδευτικοί". 
Το point είναι το ίδιο: Η χειραγώγηση του κοσμάκη, ο οποίος, βέβαια, φέρει ακεραία την ευθύνη για τις επιλογές τύπου Κονάνου. Όταν έλθει - φευ! - η απογοήτευση, θα αρχίσει τις οιμωγές σαν και τώρα...
Ευτυχώς, ο Χριστός γκρέμισε τα είδωλα όλων των εποχών! Και αυτό του π. Κονάνου. Οριστικά και αμετάκλητα! 



Οπαδοί του κληρικού Ανδρέα Κονάνου ενοχλήθηκαν από την ανάρτησή μας ΤΟ "ΕΙΔΩΛΟ ΚΟΝΑΝΟΣ" ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ... και με απειλητικά σχόλια που έστειλαν στην Ιδιωτική Οδό κάνουν λόγο για δίκες και αγωγές εναντίον μας. 
Παραθέτω ακριβώς τα σχόλια αυτά που φέρουν την ...υπογραφή Your conscience, δηλαδή ανωνύμου/ων οπαδών, με τους οποίους έχουμε πολλά να πούμε...
Το πανηγύρι άρχισε!
Ο/Η Your conscience είπε... 
Θα συνιστούσα σε όσους αδελφούς γράφουν δυσφημιστικά για τον Π. Ανδρέα σχόλια υπο την υποτιθέμενη προστασία τής ανωνυμίας να πάρουν δικηγόρο γιατί τα άκρως ψεύδη και δυσφημιστικά τους σχόλια, παρότι δεν αγγίζουν τον ίδιο είναι δύσκολο να αγνοηθούν από τους νομικούς που αγαπούν την Εκκλησία. Οι IP διευθύνσεις σας έχουν καταχωρηθεί και θα κληθείτε να απαντήσετε στη δικαιοσύνη για όσα γράψατε. Εύχομαι να έχετε το ίδιο θάρρος και στο δικαστήριο. 
Ο/Η Your conscience είπε... 
Κάντε λίγη υπομονή εσείς που αγαπάτε τόσο την Εκκλησία που επιχειρείτε να διαβαλετε τον Ιερέα τού Ύψιστου υπογράφοντας ως ιδιώτης και θα δοκιμάσουμε τις δικές μου νομικές γνώσεις καθώς και τις αντοχές τής δικής σας τσέπης. Δε χρειάζεται πάντως να υπογράφετε: οι συκοφάντες από την Πάτρα και από τη δική σας IP θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Θεματοφύλακες τής Διαβολής, δαίμονες του πληκτρολογίου, ερασιτέχνες τής νομικής! Για περάστε... 
Ο/Η Your conscience είπε... 
Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε. Υποθέτω πως γνωρίζετε πολύ καλά τι κάνετε, άλλωστε από το λογαριασμό αυτόν έχετε κάνει και άλλα ανάλογα σχόλια. Εφόσον επιθυμείτε να μείνετε στη στάση σας αυτή, δε χρειάζονται απειλές ούτε ειρωνείες. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να τεκμηριώσετε τις κατηγορίες σας εξωδίκως πρώτα και ενώπιον δικαστηρίου ταυτόχρονα. Καλή τύχη και καλό ταξίδι.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χιλιάδες κόσμου θα ακολουθήσει τον Ανδρέα όπου και να πάει, ό,τι και να είναι.
Τέτοια φωτισμένα πρόσωπα και μυαλά έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Τον φάγανε. Ένας αυτός και ένας ο Χριστόδουλος.

Ανώνυμος είπε...

Η παραίτηση (sic) του Κονάνου μου έφερε στο νου τον υπότιτλο ενός βιβλίου: «ανεκπλήρωτη υπόσχεση πατρότητας». Είναι σαφώς πιο δύσκολο και πιο «μίζερο» να είσαι ο αληθινός πατέρας μιας ορισμένης εκκλησιαστικής κοινότητας από το να είσαι το είδωλο των εν Ελλάδι μαζών.
Ι.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο είχες. Η θεολογία της ατάκας κατέρρευσε

Unknown είπε...

Τον Χριστόδουλο τον φάγανε, τον Κονανο τον φάγανε. Κατά το λεγόμενο: Ο Χριστός πέθανε, ο Μαρξ πέθανε ...κι εγώ τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι καλά.Το ο,τι πέταξε τα ράσα σε λίγο θα θεωρηθεί μαγκια-ηρωισμος, για να μην πω μαρτύριο.
Ο σαλος

Νίκος Γ. είπε...

Υπέβαλε την παραίτησή σου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Επίσης ήταν λέει 20 χρόνια ιερέας. Άρα λογικά χειροτονία του Χριστόδουλου θα ναι, εκτός κι αν δεν ήταν εξαρχης στην Αρχιεπισκοπή.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν, δυστυχώς ... Πρόλαβε τις εξελίξεις ... Τον λυπάμαι ως άνθρωπο ...
Ούτε μια συγγνώμη ...

Unknown είπε...

...ούτε μια συγγνώμη...αρκεί που γνώρισε όλο τον κόσμο.
Ο σάλος

Νίκος Γ. είπε...

8:50 Για ποιες εξελίξεις λέτε; Να υποθέσω πως δεν είναι τυχαίος ο χρόνος της απόφασης.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον Χρυσοπηγής

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησε σχετικά καλά, αλλά στράβωσε στην πορεία. Καλεσμένος σε εκατοντάδες ενοριακές συνάξεις προπαγάνδιζε πάντα τρόπους και ήθος ξένο προς την εκκλησία. Ποτέ δεν είπε μία λέξη για το συνοδικό πολίτευμα της εκκλησίας. Ποτέ δεν υποστήριξε το δύσκολο έργο των επισκόπων και των συνόδων. Ποτέ δεν υποστήριξε την Πανορθόδοξη. Ποτέ δεν επισήμανε τον κίνδυνο των σχισμάτων. Πάντα στα μεγάλα εκκλ. θέματα "είχε την ουρά του απ' έξω". Είχαμε επί χρόνια «ψυχολογία των μαζών» από έναν μη ψυχολόγο, που χρησιμοποίησε την ιδιότητα του ιερέα για να προβληθεί στο πανελλήνιο. Είχαμε και τη σταθερή προπαγάνδα του "κάνε όπως νομίζεις". Είχαμε και δημιουργία ιντερνετικής "οργάνωσης" προτεστάτικης οσμής με αρχηγό τον ίδιο, σε στιλ ΖΩΗ-ΣΩΤΗΡ αλλά στο πιο μοντέρνο. Το χειρότερο είναι πως είχαμε αλλοίωση του εκκλησιαστικού ήθους, πράγμα που βρήκε πολλούς μιμητές (ιερείς) και πολύ περισσότερους ΚΑΚΩΣ κατηχούμενους λαϊκούς. Η ομάδα των λαϊκών που τον ακούν είναι δική του, όχι της εκκλησίας. Φρόντισε για τεράστια αυτοπροβολή και μπορεί άνετα να καυχάται για τις χιλιάδες που θα τον ακολουθήσουν πιστά σε κάθε του επιλογή, είτε εκκλησιαστική είτε εξωεκκλησιαστική. Πολλοί θα κλονιστούν μα ας θυμούνται το μη πεποίθατε επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία. Δεν κρατούν την εκκλησία οι άνθρωποι μα ο ΧΡΙΣΤΟΣ μέσω των επισκοπικών συνόδων. Το σεσηπός μέλος πίπτει του δένδρου διά του ιδίου βάρους...... Και μια επισήμανση: κανείς δεν άρθρωσε τόσα χρόνια λέξη για την εκτροπή που γινόταν μπροστά στα μάτια και τα αυτιά μας εκτός από τον αξιότιμο κ. Ανδριόπουλο.

Νικολαος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κρίμα... Πλανηθηκε.... Ήταν φυσικό... Ας οψονται όσοι τον θεοποίησαν...

Unknown είπε...

Μα ούτε ο Λυβιος μιλάει για επισκόπους. Συνοδους Πανορθοδοξη....

Ανώνυμος είπε...

"Ποιος τον χειροτόνησε, ποιος τον καθοδηγούσε πνευματικά, ιδιαίτερα κατά την θητεία του στην οργάνωση "Ο Σωτήρ", ποιος τον είχε αφήσει ανεξέλεγκτο τα τελευταία χρόνια."
Εμείς δεν ξέρουμε. Εσείς που ξέρετε, γιατί δεν λέτε;

Ανώνυμος είπε...

Ήδη δέχεται προτάσεις γάμου δημοσίως στα σχόλια από μερικές κυρίες.
Αν παρέμενε ιερομόναχος, δεν θα μπορούσε να παντρευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Στο βιογραφικό του έλεγε πως τον χειροτόνησε ο Χριστόδουλος.
Έλεγε πως δεν ασχολούνταν με εκκλησιαστικά θέματα πχ συνόδους κτλ, διότι δεν ήξερε να μιλήσει για αυτά.
Κάποτε είχε επισκεφθεί την Αμερική και πήρε ευλογία από τον μακαριστό Άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας.

Ανώνυμος είπε...

Οι σκοποί του Σωματείου έχουν εθνικό, θρησκευτικό, πνευματικό, κοινωνικό, μορφωτικό και γενικά κοινωφελή χαρακτήρα.
Με την βοήθεια του Θεού το Σωματείο ανεγείρει στην κορυφή της γραφικής χερσονήσου «τράχηλας», στο Γαλαξείδι Φωκίδας το Ιερό Καθίδρυμα της Παναγίας Γάλαξας της Θαλασσοκρατούσας.
Το Ιερό αυτό Καθίδρυμα θεμελιώθηκε στις 13/7/2002 και στις 13/10/2005 έγιναν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελιστού Λουκά από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τον σεβαστό μας Πατέρα Ανδρέα Κονάνο.

Μεγάλη τιμή και ευλογία αποτελεί για το Σωματείο μας η απόφαση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη και Σεβαστού μας Πατέρα κ. Ανδρέα Κονάνου, να εγκαταβιώσει μαζί με την μελλοντική Συνοδεία του, εκεί στα Ιερά Σκηνώματα της Παναγίας Γάλαξας της Θαλασσοκρατούσας.
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, προσφέρουμε με ιδιαίτερη χαρά στον Σεβαστό μας Πατέρα Ανδρέα την επ’ αόριστο χρήση όλων των μέχρι τώρα ανεγερθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων της Παναγίας της Γάλαξας, έως ότου κινηθεί η διαδικασία ίδρυσης της νέας Ιεράς Μονής (Ν.Π.Δ.Δ.), με ισόβιο Καθηγούμενο τον αγαπητό μας Πατέρα Ανδρέα Κονάνο και την πολύ εκλεκτή Συνοδεία του.
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010-Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2010/12/blog-post_4962.html

Ανώνυμος είπε...

Σωματείο Παναγία Γάλαξα η Θαλασσοκρατούσα
(2017) Αγάπη για πάντα , Κονάνος, Ανδρέας
(2017) Δυνάμωσε την ψυχή σου , Κονάνος, Ανδρέας
http://www.biblionet.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να μας εξηγήσετε τι σας πειράζει να χαμογελάμε.

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθήσατε να τον μειώσετε, όσο ήταν ιερέας.
Προσπαθείτε να τον μειώσετε και τώρα που ανοίγει τα φτερά του προς άλλες κατευθύνσεις.
Αφήστε ήσυχο έναν άνθρωπο να προοδεύσει!
Γιατί τόση ζήλια;

Ανώνυμος είπε...

Θεολόγος σου λέει μετά, άνθρωπος του Θεού....μην κρίνεις για να μην κριθείς !! Στάζει το δηλητήριο !!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας. Η πεμπτουσία της ορθοδοξίας έγκειται στην απλή πλην δυσχερέστατη στην εφαρμογή της φράση : «αγαπάτε αλλήλους» ή «ο Θεός Αγάπη εστί». Και ο εν λογω ιερέας βοηθούσε τον λαό του Κυρίου να κανει πράξη την αγάπη. Οι σύνοδοι και τα υπόλοιπα αφορούν το εσωτερικό του κλήρου. Γιατι τετοια χολή;

Ανώνυμος είπε...

Έναν άνθρωπο που το δικό του καράβι το έριξε στα βράχια, ας του ευχηθούμε να προοδεύσει καθοδηγώντας τις ζωές ανυποψίαστων ανθρώπων με μαθηματική ακρίβεια πάνω σε βράχια...

Related Posts with Thumbnails