Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΣΥΓΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε επισημάνει μια άνευ προηγουμένου λειτουργική παρατυπία στην Μητρόπολη Πατρών, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή λόγω των απευθείας μεταδόσεων των σχετικών Ακολουθιών. 
Σεβαστός ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου χοροστάτησε στον Όρθρο και τις Καταβασίες έψαλε ένας διάκος της Μητροπόλεως (sic), καθήμενος πλησίον του. 
Σήμερα, 23 Αυγούστου 2020, κατά την Θεία Λειτουργία επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Μονή Γηροκομείου Πατρών, ο ίδιος ανεκδιήγητος διάκος έψαλε ομού μετά του χοροστατούντος αρχιερέως, μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ, την θ’ ωδή του κανόνος. Οι δε ψάλτες της Μονής ...άφωνοι! 
Τοιουτοτρόπως, ο χοροστατών μητροπολίτης συγχοροστάτησε με έναν διάκονο! 
Ποιος φέρει την ευθύνη είναι γνωστό. Τελικά είναι τόσο άσχετος που δεν την καταλαβαίνει... 
Αλλά αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι η απίθανη αταξία που παρατηρείται πλέον στην Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας – το ξαναλέω, κυρίως από τους τάχα και «παραδοσιακούς» - και ο κατήφορος δεν έχει τέλος… Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Η αυθαιρεσία, ένεκα αλαζονείας, θριαμβεύει και κανείς δεν ενοχλείται! Οι λίγοι …ρομαντικοί ας επισημαίνουμε τέτοιες παρατυπίες που κανονικά είναι κολάσιμες. 
Π.Α.Α.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kai me ton konano dikio eixes

Related Posts with Thumbnails