Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΛΚΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Καλογεράς 
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, καθηγητή στο Berklee College of Music της Βοστώνης, γιόρτσαν τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στη Νάξο με δύο συναυλίες, που ήταν και οι τελευυαίες των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής. 
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Χώρα, στον θαυμάσιο υπαίθριο χώρο του 1ου Γυμνασίου, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και η δεύτερη στο Χαλκί, το Σάββατο 29 Αυγούστου. 
Δύο μεγάλες συναυλίες χωρίς διάλειμμα και με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Παραθέτουμε εδώ στιγμιότυπα από την συναυλία στο Χαλκί, στο Γυμνάσιο Τραγαίας. 
Προλόγισε ο συνθέτης Αλέξανδρος Καλογεράς, ο οποίος έπαιξε και πιάνο στο τέλος της συναυλίας, όπου υπήρχε ομαδικό τραγούδι. 
- Η Δάφνη Πανουργιά τραγούδησε το Romancero Gitano με το κιθαριστικό ντουέτο του Γιάννη Πετρίδη και της Αλεξάνδρας Χριστοδήμου. Η μεταγραφή για δύο κιθάρες έγινε από τους ερμηνευτές. 
-  Ο Κώστας Βασιλιάγκος,  με συνοδεία στο πιάνο από την Βάνα Μιμίδου, το ντουέτο της Ελένης Καρούση και της Ντορίτα Χωραφά και η Αναστασία Κορρέ με τον Γιώργο Μαρούλη στην κιθάρα,  τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, από διάφορες περιόδους, 
Στο τέλος της βραδιάς όλοι οι συντελεστές απέδωσαν γνωστά τραγούδια του συνθέτη, πολλά από τα οποία ήταν σε στίχους του Νάξιου Ιάκωβου Καμπανέλλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails