Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΣΤΟ PORTO ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Στο Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου βρέθηκα αυτές τις μέρες για την la fiesta του Israel Galvan με το "Πολύτροπον", δύο ...ουρές ήταν αξιοσημείωτες.
Ουρά στο ωραιότερο, ίσως, βιβλιοπωλείο του κόσμου - και ένα από τα πιο παλιά (χτίστηκε το 1906), το Lello. 
Φτάνοντας οι επισκέπτες στην τοποθεσία που βρίσκεται το βιβλιοπωλείο αντικρίζουν ουρές ανθρώπων να περιμένουν μέχρι την απέναντι γωνία του δρόμου. Εκεί υπάρχει το γραφείο εισιτηρίων, από όπου επιτρέπεται η πρόσβαση στο βιβλιοπωλείο με την αγορά ενός εισιτηρίου έναντι 5€. Ο κόσμος περιμένει κατά μέσο όρο 30 λεπτά για να αγοράσει ένα εισιτήριο και να μπει στο βιβλιοπωλείο. 
Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα βιβλιοπωλείο - μουσείο, το οποίο δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.
Το κτίριο είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με ανακατεμένα τα στοιχεία της αρτ ντεκό και της νεο-γοτθικής αισθητικής, με φεγγίτες από γυαλιστερό γυαλί και μια κόκκινη κυκλική σκάλα. Αυτή η σκάλα είναι το σημείο που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, αφού υποτίθεται ότι ενέπνευσε την JK Rowling όταν άρχισε να γράφει τον Χάρι Πότερ. 
Η άλλη ουρά δημιουργείται στο περίφημο cafe majestic. Μεταφέρεσαι στην εποχή του μεσοπολέμου, με γύψινα αετώματα, δερμάτινους σκαλιστούς καναπέδες και καρέκλες, γκαρσόν ντυμένα με στολές με σιρίτια και γενικώς μια ατμόσφαιρα.
Πολλές εκκλησίες, επίσης, με ωραία αρχιτεκτονική και ζωγραφική, όπως και ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, με θαυμάσιες τοιχογραφίες. 
Παραθέτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες. 
Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails