Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΙ 179 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Δεν πρόλαβε να …στεγνώσει το «μελάνι» του υπολογιστή μου και η δικαίωση ήρθε εκ Ρωσίας.
Έγραφα, μεταξύ άλλων, στην χθεσινή ανοικτή επιστολή μου προς τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: «ΕΣΕΙΣ, ευθύνεστε και για την κατάσταση στο Ουκρανικό. Στις 28-1-2019 στο site του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας δημοσιεύεται κείμενο του περιλάλητου Γραφείου σας, με τίτλο: Ι.Μ. Πειραιώς για το ουκρανικό: «Η Ορθοδοξία οδηγείται σε μεγάλο σχίσμα». Αυτό λέτε και στο δικό σας πρόσφατο κείμενο, τάχα αγωνιών, ενώ ενισχύετε συστηματικά το ρωσικό οπλοστάσιο.» 
Σήμερα, φιγουράρει στο site του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, το κείμενο των 179 κληρικών και λαϊκών από την Ελλάδα που υπεραμύνονται των Ρωσικών θέσεων στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας και ζητούν από τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία που παραχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Το κείμενο δημοσιεύεται στο πρωτότυπο, στα ελληνικά, αλλά και μεταφρασμένο στα ρωσικά, που σημαίνει ότι οι «αδελφοί» Ρώσοι θέλουν να διαδώσουν με κάθε τρόπο την στήριξη των ελλήνων στο ζήτημά τους. 
Έχει ενδιαφέρον ότι το κείμενο αυτό υπογράφουν και τα «πρωτοπαλίκαρα» του μητροπολίτου Πειραιώς, οι κληρικοί Δημητρακόπουλος (του Γραφείου Αιρέσεων) και Αγγελακόπουλος. 
Φυσικά, την μερίδα του λέοντος των υπογραφών κατέχουν η Πάτρα, ο Βόλος, η Κόρινθος, η Φλώρινα, αλλά και οικογένειες (sic) όπως αυτή του πατρινού κληρικού Αν. Γκοτσόπουλου. 
Απορώ γιατί δεν υπογράψατε και σεις, άγιε Πειραιώς. 
Αφού συμφωνείτε με τους κληρικούς σας που υπέγραψαν ότι «τὸ πλέον ἀνησυχητικὸ εἶναι ὅτι τὸ ἐκκλησιαστικὸ πρόβλημα τῆς Οὐκρανίας ἐξελίσσεται ἀπὸ πρόβλημα κανονικῆς ὑφῆς σὲ μεῖζον ἐκκλησιολογικὸ πρόβλημα μὲ τὴν ἐπίμονη προσπάθεια μεταλλαγῆς τῶν τιμητικῶν πρεσβείων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου σὲ ἐξουσιαστικὸ πρωτεῖο παπικοῦ τύπου»! 
Ντροπή, Δεσπότη μου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails