Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΛΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΟΥΠΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΦΩΤΟ)


Η πρωτότυπη μουσική παράσταση "Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!" του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, παρουσιάστηκε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8.30 μ.μ. στον Κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής (Αλέκου Κοντόπουλου 13), με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, που είχε κατακλύσει τον κήπο, αλλά και τους γύρω δρόμους. 
Η μουσική αυτή παράσταση "σαρκώνει" την πεντάγλωσση ανθολογία «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού (εκδόσεις Ίκαρος, 2016), που περιλαμβάνει και 2 CD με όλα τα κείμενα του βιβλίου, άλλα ως απαγγελία και άλλα μελοποιημένα σε σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού. Στην ακουστική του μορφή το βιβλίο, αποτελεί ένα αλλιώτικο ταξίδι γνώσης και αγάπης στο έργο του Ελύτη.
Στην συναυλία παρουσιάζονταν, παράλληλα, φωτογραφίες, εικαστικά του ποιητή (σχέδια, τέμπερες, συνεικόνες, χειρόγραφα), αλλά και βίντεο. 


Συμμετείχαν οι μουσικοί: 
Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Δάφνη Πανουργιά 
Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Αχιλλέας Κυριακίδης 
Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος 
Βιολί: Στέλλα Τσάνη 
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος 
Βιολοντσέλο: Λευκή Κολοβού.
Παρών ήταν και ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, όπως και οι υπόλοιποι συντελεστές, θερμά, στο τέλος της βραδιάς.
"Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!" του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες στην Φλώρινα (Πρέσπεια 2019) και στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails