Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ

Εφημερίδα Ο Κόσμος της Πάτρας, Παρασκευή 10-8-2018

Την ώρα που ο διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος μαίνεται κυριολεκτικώς, με απελάσεις διπλωματών εκατέρωθεν, άλλο ένα γεγονός προστίθεται που έχει να κάνει με την άρνηση έκδοσης βίζας σε Ρώσους κληρικούς από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα. Και εδώ φαίνεται καθαρά η εκκλησιαστική – ας την πούμε έτσι – διάσταση του θέματος. 
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, με σημερινή ανακοίνωσή του, θυμίζει «στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας». 
Οι παρεμβάσεις αυτές είναι - ως γνωστόν - και εκκλησιαστικού χαρακτήρα, αφού η διείσδυση Πούτιν μέσω Εκκλησίας είναι εκτεταμένη και συστηματική. 
Με τα κείμενά μας Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΚΛΙΝΕΙ ΓΟΝΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ...ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ και Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ… φωτίσαμε κάπως μόνο μία από τις απόπειρες διείσδυσης, αυτήν που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, με πρόσχημα τον πολιούχο Απόστολο Ανδρέα, τον οποίον ευλαβούνται ιδιαιτέρως και οι Ρώσοι Ορθόδοξοι. 
Ένα κείμενό μας αναδημοσίευσε στο ιστολόγιό του ο έγκριτος δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος, ανταποκριτής ΑΠΕ-ΜΠΕ Κύπρου, ενώ σήμερα η εφημερίδα «Ο Κόσμος της Πάτρας» αναδεικνύει το θέμα, προβάλλοντας τα όσα έχουν γραφεί για την φιλορωσική στάση του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, καθώς και άλλων μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας. 
Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής δημοσίως και μάλλον δεν πρόκειται, διότι το όλο θέμα έχει ξεφύγει πλέον από την «εκκλησιαστική» του διάσταση και έχει αποκτήσει πολιτική και μάλιστα με μπόλικες δόσεις διαπλοκής.
Πάντως φαίνεται πως αρχίζει και ξετυλίγεται το κουβάρι και οι αποκαλύψεις θα είναι απίθανες!... 
Π.Α.Α.



Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος της Πάτρας" στο portal dete


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails