Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΖΕΙ;


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, αφορισμό για τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, λόγω της γνωστής, προσβλητικής ανάρτησής του για την εικόνα της Παναγίας, την οποία κατέβασε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και ζήτησε "συντετριμμένος" συγγνώμη για το ατυχές γεγονός. 
Άραγε, ο Σεβ. Καλαβρύτων δεν γνωρίζει την φιλική σχέση του Δ. Βερύκιου με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ή με τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, με τους οποίους ο ίδιος διατηρεί καλές σχέσεις; 
Καταδείξαμε τα παραπάνω σε σχετική ανάρτησή μας εδώ.
Όμως, ο Δήμος Βερύκιος έχει κάνει δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν που δεν απέχουν καθόλου από την λογική του Σεβ. Καλαβρύτων. Για παράδειγμα σε δελτίο της Μητροπόλεως Πειραιώς διαβάζουμε πώς ο Δ. Βερύκιος δήλωσε: 
«Η Εκκλησία, προς τιμήν των Ιεραρχών, έχει πάρει θέση από την πρώτη στιγμή και έχει διαχωρίσει τη θέση της, έχει επιδείξει και έχει αρθρώσει έναν άκρως προοδευτικό και πατριωτικό λόγο. Η Εκκλησία δείχνει να παίζει έναν θετικό, πρωταγωνιστικό, πατριωτικό ρόλο. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Αυτό πρέπει να γίνει κτήμα του λαού».
Στην ίδια συνέντευξη, που παραχώρησε ο Δ. Βερύκιος στον Δημήτρη Αλφιέρη, στενό συνεργάτη του Πειραιώς Σεραφείμ, χαρακτήρισε ως «εμπειρία ζωής» τη συνεργασία του με τον π. Δημήτριο Φουρλεμάδη - ο οποίος, ας σημειωθεί, καταδικάστηκε πρόσφατα σε 16 χρόνια φυλάκιση με αναστολή (sic) για υπόθεση της Χριστοδούλειας "Αλληλεγγύης" - και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου τόνισε πως ήταν «ο πρώτος δημόσιος άνδρας που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εορτοδάνεια για τα διακοποδάνεια», θυμίζοντας τη φράση που είχε πει ο Μακαριστός Ιεράρχης ότι «πρέπει να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα». «Αλλά τότε ο παππούλης θεωρήθηκε αναχρονιστικός», συμπλήρωσε.
Άρα και τον μακαριστό Χριστόδουλο, παραδελφό του Καλαβρύτων, εγκωμίασε ο Δ. Βερύκιος. 
Μήπως, τελικά, θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη φιλανθρωπία στην περίπτωση Βερύκιου ο Σεβ. Καλαβρύτων; 
π.α.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails