Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΜΕΙΜΩΝΔΑ ΡΕΜΟΥΝΤΑΚΗ


Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση μιας μεγάλης μορφής, του Επαμεινώνδα Ρεμουντάκη (Αγ. Τριάδα Σητείας 1914 - Αγ. Βαρβάρα Αττικής 1978), που σημάδεψε το Χανσενικό κίνημα στην Ελλάδα με τη δράση του, τόσο μέσα στη Σπιναλόγκα επί 20 χρόνια, όσο και στο σανατόριο της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω Αττικής καθώς και την πρόσφατη έκδοση της αυτοβιογραφίας του από τους κληρονόμους του, την οποία υπαγόρευσε ολόκληρη σε άλλους όντας τυφλός από τη νόσο, η βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Σπιναλόγκα» του ξενοδοχείου Blue Palace στην Πλάκα Ελούντας.
Τα πνευματικά δικαιώματα της αυτοβιογραφίας για τη Γαλλία και άλλες τρίτες χώρες έχουν εν ζωή παραχωρηθεί στον γαλλο-ελβετό Maurice Born, αρχιτέκτονα - εθνολόγο και Ερευνητή του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος στο Παρίσι, ο οποίος θα είναι και ο κύριος ομιλητής. 
Το 1973 έγραψε το σενάριο για την ταινία του Ζαν Ντανιέλ Πολέ «Η Τάξη» (L’ Ordre) με υπότιτλο «Οι λεπροί της Σπιναλόγκας: Οικειοποίηση μιας ανάμνησης», στην οποία μιλάει συνταρακτικά ο Επαμεινώνδας Ρεμουντάκης και η οποία θα προβληθεί στο τέλος της εκδήλωσης. 
Παρεμβάσεις θα κάνουν και άλλες προσωπικότητες που είχαν γνωρίσει από κοντά τον Επαμεινώνδα Ρεμουντάκη. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο πολιτικός μηχανικός κ. Κωστής Μαυρικάκης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Προοδευτικός Σύλλογος Ελούντας και υποστηρίζει ο ΠΑΟΔΑΝ.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails