Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΙΒΑ


"Ήταν μια θεά και θα μείνει αθάνατη", είχε πει ο Τσαρούχης αναγγέλλοντας τον θάνατο της Κάλλας, στο θέατρο που ανέβασε τις "Τρωάδες" του. 
Κι όπως όλοι οι μύθοι πέθανε νωρίς... Σε ηλικία μόλις 54 ετών, σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 1977. Είχε αποσυρθεί σε μια θλιβερή απομόνωση στο Παρίσι... Η ντίβα βίωσε την τραγικότητα σε όλη της την ένταση! Και πέθανε από έρωτα... Η μετά Κάλλας εποχή που ζούμε εξελίσσεται βαθειά αντιερωτική. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ηχογραφήσεις της για να ακονίζουν ακόμα - και εσαεί, νομίζω - την ευαισθησία των αληθινά ερωτικών όντων.
Την ακούω πολύ... Και την σκέφτομαι περισσότερο... Αν ένιωσε την αληθινή αγάπη που περίμενε, όπως κάθε άνθρωπος ή αισθανόταν απλώς ένα ακριβό προϊόν προς κατανάλωση. Η σιωπή στην οποία έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, είναι από τα σπουδαιότερα μαθήματα μουσικής που μας άφησε.
37 χρόνια σήμερα από την αναχώρησή της. Γι΄ αυτό σας παραπέμπω, αγαπητοί συνοδίτες, στις αναρτήσεις της Ιδιωτικής Οδού για αυτήν την ντίβα που παραμένει αξεπέραστη. 

- 90 χρόνια από τη γέννηση της αξεπέραστης ντίβας

- Ο άτυφος Μάνος Χατζιδάκις και η ...ατυχήσασα Μαρία Κάλλας με "Τα παιδιά του Πειραιά"

- Τσαρούχης για την Κάλλας: "Μεγάλη σαν τον Γκρέκο!"

- Μαρία Κάλλας η μυθική!

- Το σπίτι που έζησε η Κάλλας στην Πατησίων ρημάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails