Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ "ΑΓΙΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Στο youtube κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι, το οποίο περιέχει την "Εγκωμιαστική προσφώνηση του δυναμικού Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον ομολογητή Θεολόγο - ιεροκήρυκα κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, στις 28 Μαρτίου 2012 στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας". 
Το βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ
Η προσφώνηση αυτή έχει ως εξής: 
Την τόσο κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εδώ στον πανίερο ναό του πολιούχου Δραπετσώνας Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, έχομεν την ιδιαιτέραν ευλογίαν του Ζώντος Θεού, του Δομήτορος της Εκκλησίας Κυρίου μας, σήμερα κατ' αυτήν την θεσπεσίαν και ιεράν μυσταγωγίαν της προηγιασμένης θείας λειτουργίας, να ευρίσκεται εν τω μέσω ημών ο μεγάλος άνδρας της πίστεως, ο ακραιφνής και δόκιμος θεολόγος,  ο αγωνιστής και ήρωας της εκκλησίας, ο σύγχρονος άγιος, ο άνθρωπος που διήλθε και διέρχεται τον βίον του διδάσκων, ευλογών και αγιάζων το λαό του Θεού δια των συγγραφών και των κηρυγμάτων αλλά πρωτίστως δια του ενθέου και αγίου  του βίου, ο αγωνιστής θεολόγος της εκκλησίας ο δόκιμος της πίστεως  και υποφήτης των θείων αληθειών Νικόλαος Σωτηρόπουλος. 
Έχομεν λοιπόν την ιδιαιτέραν τιμήν και χαράν σήμερα να ακούσομεν τον λόγον του Θεού τον δόκιμο και αληθή από τον απλανώς θεολογούντα αδελφό εν Κυρίω. 
Δεόμεθα, δε  του Πανακτίρμονος Θεού ίνα καταστέφη αυτόν επί έτη  μήκιστα για την οικοδομήν του σώματος της Εκκλησίας. 
Πεφιλημένε και πολυτίμητε αδελφέ, ελλογιμώτατε κύριε Σωτηρόπουλε εκ της φλεγομένης καρδίας υμών δια την διακονίαν του ευαγγελίου και του σώματος της Εκκλησίας, παρακαλούμεν θερμώς όπως μας παράσχητε και εισφέρητε λόγον οικοδομής και παρακλήσεως. 
Από την παραπάνω προσφώνηση του Σεβ. Πειραιώς εξάγονται αβίαστα τα εξής: 
1. Ο Σεβασμιώτατος δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση αφορισμένο τον θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο και ως εκ τούτου δεν αποδέχεται την σχετική απόφαση της Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου που συνήλθε πριν σχεδόν είκοσι χρόνια στο Φανάρι και αφόρισε τον εν λόγω θεολόγο για την ανά την οικουμένη αντιεκκλησιαστική δράση του. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως την απόφαση για τον αφορισμό του Σωτηρόπουλου υπέγραψαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, και οι μακαριστοί Προκαθήμενοι Πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ. 
2. Ο Σεβ. Πειραιώς όχι απλώς δεν αποδέχεται τον αφορισμό του Σωτηρόπουλου, αλλά τον αποκαλεί - και άρα τον θεωρεί - "άγιο"! Ως εκ τούτου οι Προκαθήμενοι που τού επέβαλαν τον αφορισμό πρέπει να είναι λίαν ...κολασμένοι! 
3. Η κίνηση αυτή του Σεβασμιωτάτου καθιστά αγεφύρωτο το χάσμα του τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όπου ο Σωτηρόπουλος έδρασε κατά τρόπο ολότελα αντιεκκλησιαστικό. Ο αφορισμένος εξακολουθεί να υβρίζει με αμείωτη ένταση τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, μη επιδεικνύοντας την παραμικρή διάθεση για καταλλαγή και ενδεχόμενη άρση του αφορισμού. 
4. Το εγκώμιο του Σεβ. Σεραφείμ προς τον αφορισμένο θέτει εκ νέου το ζήτημα που επανειλημμένως έχουμε θέσει από την Ιδιωτική Οδό: Αν οι αποφάσεις Συνόδων πρέπει να γίνονται σεβαστές από τους ιεράρχες και κληρικούς της κάθε Εκκλησίας, την οποία αφορούν οι εν λόγω αποφάσεις. 
5. Εφ' όσον δεν έχει αρθεί ο αφορισμός Σωτηρόπουλου το επιτίμιο ισχύει κανονικά και ο Μητροπολίτης Πειραιώς μάλλον βρίσκεται σε αντίθεση με το σώμα της Εκκλησίας. 
Π.Α.Α.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το "απλανώς θεολογούντα" τα λέγει καλά κάποιος "οπαδός" τους σε σχόλιό του στον ιστοχώρο που βρίσκεται το βίντεο.
Όμως ότι ο Σωτηρόπουλος "ευλογεί" και "αγιάζει" το λαό του Θεού με τα κηρύγματά του, αυτό παραείναι τραβηγμένο!
Πολύ προτεσταντισμός τελικά επικρατεί στους "παραδοσιακούς"

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Και πείτε μου πότε αποφάσισε η «Μείζων» και «Υπερτελής» Σύνοδος ότι το Κόρανι είναι «ιερό» βιβλίο για την Εκκλησία μας, κι έτσι θα πρέπει να διανεμηθεί από τους επισκόπους σαν «ορθοτομούντες τον Λόγον της αληθείας»; Και πότε αποφάσισε ότι η «κληρικοί» των άλλων «εκκλησιών» έχουν την ίδια ιερωσύνη με τους δικούς μας, κι έτσι μπορούν να εισέρχονται στο ιερό βήμα από την ωραία πύλη; Φαίνεται πως είναι ελάχιστοι εκείνοι που αποδέχονται τις αποφάσεις συνόδων αλλά και τηρούν τους ιερούς κανόνες!

Ανώνυμος είπε...

Και μ αρεσει που ο Πειραιος τα βαζει με την Παπισμο, ενω εχει καταντησει μονος του ενας Παπας....

Ανώνυμος είπε...

Λυπηρό.
Εκκλησιολογικός κατήφορος.
Στην Εκκλησία της Ελλάδος οι συνοδικές αποφάσεις τηρούνται μόνο εφόσον πληρούν προϋποθέσεις ανωτέρας αγιότητας… για την οποία αποφαίνονται οι νομιζόμενοι και εραστές των Πατέρων.

Δεν αξίζει ούτε να σχολιάσει κανείς πια.


Ανώνυμος είπε...

@ 16 Αυγούστου 2012 2:58 μ.μ. φωνή

Ο Ύψιστος έδωσε και μυαλό ...
Το θέμα είναι ότι νομίζετε πως λέτε και κάτι!
Τι σοφίες άλλες θα διαβάσουμε !!!!!!!!!!!!!

π.Ν.Σ. είπε...

Ας πάει ο Πειραιώς να μάθει τι σημαίνει "ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος εστί (ή έστω)".... και ας αφήσει τις γελοιότητες που κάνει που ευτελίζουν το επισκοπικό αξίωμα που τελοσπάντων έχει όπως το έχει...

Ανώνυμος είπε...

@ 16 Αυγούστου 2012 2:58 μ.μ. φωνή

Θα σου απαντήσω πότε η Εκκλησία αποφάσισε ότι οι αιρετικοί δεν μπορούν να εισέρχονται στο άγιον βήμα δια της ωραίας πύλης αφού μου πεις πρώτα και εσύ που στηρίζεις αυτήν την "απαγόρευση" στην Αγία Γραφή. Να σου θυμίσω ότι στην αρχαία εκκλησία δεν υπήρχαν ούτε βήματα, ούτε θρόνοι ούτε άμβωνες. Να σου θυμίσω επίσης ότι υπάρχει κανόνας που απαγορεύει επί ποινή αφορισμού την είσοδο σε λαϊκούς στο βήμα, οπότε όλα τα μικρά "παπαδάκια" ας τα στείλουμε έξω από το ναό στον οποίον δεν έχουν καμμία θέση ή καλύτερα στο πυρ το εξώτερον. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι και οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι νόμοι απαράβατοι αλλά έχουν ποιμαντικό χαρακτήρα στοχεύοντας στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατακτήσουν την διπλή αγάπη, από την οποία εξαρτάται όλος ο νόμος και οι προφήτες κατά τον λόγο του Κυρίου. Όσο για το ιερό κοράνιο η κίνηση του Πατριάρχου ερείδεται στην αγάπη για τον πλησίον, αγάπη και σεβασμός για την διαφορετικότητά του. Αν εσύ φιλοξενούσες κάποτε στο σπίτι σου έναν μουσουλμάνο - πράγμα απίθανο με τα μυαλά που κουβαλάς - θα θεωρούσες προτιμότερο να σου φέρει ως δώρο το κοράνιο για να σε προσηλυτίσει ή μια καινή διαθήκη; Όπως θέλουμε να μας φέρονται οι άνθρωποι έτσι ας τους συμπεριφερόμαστε και εμείς κατά τον παύλειο κανόνα της αγάπης!

Ανώνυμος είπε...

Παντως λιγο ατελεσφορος ο αφορισμος . Ο Σωτηροπουλος μια χαρα ειναι μεχρι και το ιντερνετ εμαθε στα γεραματα . Μια ερωτηση στους οπαδους των αφορισμων . Οι αφορισμενοι εφοσον μενουν αλιωτοι μπορουν να γινουν δωρητες οργανων ;

Ανώνυμος είπε...

16 Αυγούστου 2012 9:40 μ.μ.

Ατελέσφοροι αφορισμοί στην Εκκλησία δεν υπάρχουν ούτε μαγικοί χριστιανισμοί που σε συναρπάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Μα και γω που εκανα την ερωτηση αυτο πιστευω . Οτι δεν υπαρχει μαγικος χριστιανισμος και για αυτο ολοι οι αφορισμοι πλην των καραμπινατων αιρετικων ειναι ανοητοι και γινονται αφορμη να σπανε κυριολεκτικα πλακα οι αντιπαλοι της εκκλησιας. Κατα τη γνωμη μου και ο Καντιωτης κακως αφορισε τον Αγγελοπουλο και ο Βαρθολομαιος τον Σωτηροπουλο . Και μαλιστα πολλες φορες ο αφορισμενος πχ Λασκαρατος εχει μετα τον αφορισμο σκανδαλωδη μακροζωια φερνοντας θυμηδια στον πολυ κοσμο . Πως να το κανουμε ; Ας αφησουν λοιπον οι εκκλησιαστικοι αρχοντες τους αφορισμους στο χρονοντουλαπο της ιστοριας και ας αρχισουν να διαλεγονται με τους χριστιανους που βλεπουν τα πραγματα αλλιως

Ανώνυμος είπε...

Αχ, ρεΠαναγιώτη που τα ξετρυπώνεις αυτά;
σκάνδαλα θές μου φαίνεται;
Κουτσομπολιό κάνεις;;
Τι ανασκαλίζεις;
Γιατί μάλλον;
Θες να εισάγεις σκανδαλο και πειρασμό στο σώμα της εκκλησίας;
Γιατί ψάχνεις και βρίσκεις κάθε τι που βρωμάει;;;

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αγαπητοί αδελφοί,
Βάζοντας απλώς στο Google "αφορισμός Σωτηρόπουλου" θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο ο π. Σεραφείμ, αλλά και πολλοί άλλοι αρνούνται τον αφορισμό του Ν.Σ. Υπάρχουν δε σοβαρά άρθρα για το θέμα, ιδίως βέβαια στο blog με το όνομά του (που δεν το διατηρεί ο ίδιος).
Το να κατηγορείται ο Σ. για... "αντιεκκλησιαστική δράση" είναι τουλάχιστον αστείο. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως έχει κάνει λάθη, υπάρχουν άλλοι με όντως αντιεκκλ. δράση, που ουδείς τους αγγίζει. Τυχαίο; Δε νομίζω...
Σοβαρότης λοιπόν, παρακαλώ. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.
ΦΑΝΤΑΝΤΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΑΛΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ Κ.Ο.Κ. ΣΚΕΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ, Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ, Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΔΕΙΣΟΥΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Ανώνυμε 16 Αυγούστου 2012 9:24 μ.μ., λυπάμαι πολύ για τα όσα είπατε. Να ξέρετε ότι κατοικώ στις ΗΠΑ, όπου ζουν ρωμαιοκαθολικοί, αγγλικανοί, βουδιστές, ινδουϊστές, εβραίοι αλλά και αρκετοί μωαμεθανοί. Υποθέτω ότι εσείς κατοικείτε στην Ελλάδα, οπότε δεν γνωρίζετε ΤΙΠΟΤΑ για την πολυπολιτισμικότητα! Ποιος είστε εσείς να μου λέτε ότι δεν θα φιλοξενούσα έναν μωαμεθανό; Εγώ ένα πράγμα ξέρω· ο Θεός ΑΓΑΠΗ εστί! Αγαπάω όλους τους ανθρώπους! Αγαπάω όμως και την Εκκλησία και την παράδοσή Της!
Να προσθέσω επίσης...
1. Επιτρέποντας τους «κληρικούς» των άλλων δογμάτων να μπαίνουν μες στο ιερό βήμα, και μάλιστα από την ωραία πύλη, ο πατριάρχης διαφθείρει το ιερό μυστήριο της ιερωσύνης. Διότι ο λαός νομίζει πως για να μπεί κανείς μες στο ιερό βήμα από την ωραία πύλη, πρέπει να είναι χειροτονημένος (ορθόδοξος) κληρικός. Ο πατριάρχης όμως, μας δείχνει ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να μπει μέσα, εστώ κι αν είναι λαϊκός (για μας τους ορθόδοξους, οι ετερόδοξοι «κληρικοί» ΔΕΝ έχουν ιερωσύνη, καθώς η Εκκλησία του Χριστού είναι ΜΙΑ).
2. Αντί για το κοράνι, ο πατριάρχης θα μπορούσε να δωρίσει, π.χ., ένα έργο τέχνης από την Πόλη.
3. Μήπως είστε και μητροπολίτης του Οικ. Θρόνου; Χμμμ.

Ανώνυμος είπε...

''Ο Θεός Αγάπη εστι''. Ο Χριστός ευλογούσε τους σταυρωτές του. Μπορεί να ευσταθεί αφορισμός στην Εκκλησία Του;Σίγουρα από κανέναν και για κανέναν. Ο καθένας απομακρύνεται μόνος του ή όχι, από το υπόλοιπο σώμα. Αλλά καισαφώς κανείς δεν μπορεί να αποφαίνεται ποιός είναι άγιος και ποιός όχι,ούτε και ως απλό χαρακτηρισμό. Αυτό είναι θέμα του Θεού και της συνείδησης του Σώματος της Εκκλησίας και μάλιστα μετά από παρέλευση πολλών ετών.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολλές κορώνες του Σεβασμιωτάτου για το Σωτηρόπουλο και όχι μόνο, ηχούν σαν άδειο βαρέλι τα γεμάτα βαρέλια δεν κάνουν θόρυβο! Λόγια,λόγια,λόγια καθαρευουσιάνικα κιόλας που ίσως δεν αγγίζουν και κανέναν...

Ανώνυμος είπε...

Ας μετράμε τα λόγια μας κι ας προσέχουμε τις κρίσεις μας. Ψάξαμε να βρούμε για ποιούς λόγους αφορίσθηκε ο κ.Σωτηρόπουλος; Διαβάσαμε το σχετικό έγγραφο του αφοριστικού; Όσοι υπέγραψαν πλανήθηκαν από την ...γοητεία του Αυστραλίας; Αμφισβήτησε κανείς την προσφορά του κ.Σωτηροπούλου; Ξεχάσαμε ότι υπάρχει και ο εκ δεξιών πόλεμος και ο κίνδυνος της πτώσεως από οίηση; Ο καλός εξηγητής των Γραφών κ.Σωτηρόπουλος γιατί δεν ταπεινώνεται και δεν πηγαίνει να βάλει μετάνοια στον Πατριάρχη; Μήπως γιατί θεωρεί ότι Πατριάχης στην Κωνσταντινούπολη είναι ο ...Νεστόριος κι αυτός είναι ο ...Κύριλλος Αλεξανδρείας; Επίσης, ο αφορισμός ως εκκλησιαστική ποινή δεν έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα; Ο Απόστολος Παύλος που αφόρισε τον αιμομίκτη της Κορίνθου και τον παρέδωσε στον Σατανά, δεν είχε αγάπη; Αυτός δεν ήταν που όταν είδε την μετάνοια έσπευσε να τον αποκαταστήσει και να τον συστήσει και πάλι στην εκκλησιαστική κοινότητα; Όποιος έχει διαβάσει ή έχει ακούσει κηρύγματα του κ.Σωτηροπούλου τα τελευταία χρόνια μπορεί κάπου να διακρίνει μετάνοια; Όχι, βέβαια. Μόνο προσπάθεια να αποδειχθούν οι «εχθροί» του αιρετικοί κι αυτός ως ο μοναχικός και καταδιωγμένος αγωνιστής της Ορθοδοξίας... Δυστυχώς κι ορισμένοι Επίσκοποι πέφτουν στην παγίδα να κολακεύουν τελικά την κενοδοξία του και δεν τον βοηθούν να συνέλθει και να σώσει την ψυχή του... Ας δώσει ο Θεός μετάνοια σε όλους μας!

Ανώνυμος είπε...

να ερευνηθεί εάν ο αφορισμένος κοινωνεί στα όρια της Μητροπόλεως Πειραιώς και εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο να ισχύσουν τα κανονικώς προβλεπόμενα διά τον Πειραιώς και τον υπ' αυτόν κλήρο!

Ανώνυμος είπε...

Κατ οικον ερευνες επισης πρεπει να διεξαχθουν αν καποιος σπιτι του διαβαζει στο κομπιουτερ του αρθρα του σωτηροπουλου να διεξαγουν οι απανταχου εφημεριοι στα βιβλιοπωλεια των γειτονιων τους αν καποιοι αγορασαν βιβλια του κοραη και οσοι επεσκεφθησαν στην τελευταια δεκαετια την μονη εσφιγμενου να εχουν ουχι μονο πνευματικες κυρωσεις πχ στερηση θειας κοινωνιας αλλα και προστιμο αναλογο με τα τετραγωνικα της πρωτης κατοικιας τους . Η κανουμε σωστη δουλεια η κοροιδευουμε

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται, σχολιαστά, 18 Αυγούστου 2012 12:05 μ.μ., εξαρτάται εάν επεσκέφθησαν τη μονή Εσφιγμένου για προσκύνηση ή για σύλληση....όπως π.χ. έγινε με τη σκηνή του Μ.Ναπολέοντος που δεν ευρίσκεται πλέον εκεί στου Εσφιγμένου και η τύχη της αγνοείται.....
Α ΡΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Εγω προσωπικα που εκανα το πιο πανω σχολιο για την εσφιγμενου ουτε στο Ορος εχω παει ποτε ουτε Αγιους Τοπους ουτε πουθενα σε τετοια φαση θεωρω τον θρησκευτικο τουρισμο τριχες . Απλα το σχολιο των 8 και 25 ε ηταν υπερβολικο . Και γενικα ενθεν και ενθεν στην εκκλησιαστικη διαμαχη υπαρχει πολυ χωροφυλακιστικο πνευμα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΩΝ 10 Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΑΖ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ; ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ; ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΜΑΤΑΡΧΗΣ ; ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΙ . ΠΟΥ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΚΑΝΕΤΑΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ . ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ . ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ; ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ . ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ

Believer είπε...

Ό Νίκ.Σωτηρόπουλος είναι έργάτης τού Εύαγγελίου καί ο ποιό σοβαρός έγκειρος έρμηνευτής τών γραφών. Δέν έχει άνάγκη τήν κρίση χριστιανών άχρίστιανων καί ούτε κολλάει λάσπη πάνω του. Τόν έχει άφορίσει ό Αύστραλίας μέσω Πατριαρχείου πού έχει κηρύξει αίρεση λέγοντας ότι ό Χριστός τελειοποιήθηκε πάνω στό Σταυρό... Ό Σωτηρόπουλος πού δέν λογαριάζει κανέναν μπροστά στό Χριστό τόν κατήγγειλε, αύτό είναι όλο, ύπερασπίστηκε τήν άλήθεια τής πίστεως δέν είναι λάϊτ ούτε ίσοπεδομένος θεολόγος είναι άσκητής θεολόγος. Δέν μάς ένδιαφέρει τί κάνει ό κάθε χριστιανός στό έξωτερικό καί πώς βλέπει τούς μουσουλμάνους γνωρίζουμε άπό τίς γραφές τί έχουν κάνει οί μουσουλμάνοι άγαρηνοί στήν πίστη μας καί πόσους μάρτυρες άγίους έχουμε άπό τίς δικές τους διώξεις. Έσείς κάντε ότι θέλετε συμβιώστε ή σωτηρία τής ψυχής είναι προσωπική ύπόθεση. Ό Βαρθολομαίος είναι οίκουμενιστής καί τρόφιμος τών στοών δέν είναι αύθεντικός έκφραστής τής πίστεως δέν διατηρεί τήν άλήθεια τής πίστεως πού είναι άναλλοίωτη καί χρέος τού πιστού νά τήν διατηρήσει κι όχι νά τήν προσαρμόσει. Δέν προσαρμόζεται ή άλήθεια τής θεόπνευστης Γραφής οί άνθρωποι προσαρμόζονται στό λόγο τού Θεού τότε τώρα καί πάντα μέχρι τής συντελείας τών αίώνων. Ή άληθινή πίστη δέν είναι κόμμα καί μάλιστα συριζα... νά είστε πιό σοβαροί όλοι σας μέ τήν πίστη μας γιατί γι αύτό σας τό φέρσιμο συμβαίνει σήμερα ότι συμβαίνει στή ζωή μας. Τέλος ό άφορισμός τού πιστού θεολόγου Σωτηρόπουλου είναι ό σταυρός πού σηκώνει άδίκως όπως τόσοι άλλοι μάρτυρες τής πίστεως ό Θεός όμως βλέπει τί προσφέρει ό καθένας άπό μάς, ό κ.Σωτηρόπουλος είναι στά χέρια καί τήν κρίση τού Θεού γιατί οί άνθρωποι τόν άδικούν λόγω φθόνου.

Συντέλεια Έρχεται είπε...

Εχεις Υποψην σου ΠΟΣΕΣ ληστρικες ΣΥΝΟΔΟΙ υπαρχουν στην εκκλησιασιατικη Ιστορια?

Αλοιμονο εαν οι αποιφασεις της καθε ΣΥΝΟΔΟΥ, γινονταν αποδεκτες εν τυφλω, η και μονες χωρις την κριση του ποιμνιου ΘΕΩΡΟΥΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ..

Ειναι διαστρεβλωμενη εκκλησιολογικοτητα και πνευματικοτητα οι αποψις σας, κακοδιαχειρηση και ετυμολογικη καταχρηση βαρυγδουπων ορων...

Αλοιμονο ο καθε πλανεμενος Ιεραρχης και πατριαρχης να οριζε ποιος ειναι αγιος και δεν ειναι..
Ειτε σαν αρεσει ειτε ΟΧΙ , το συνολο της συγχρονης φαρισαιζουσας εκκλησιαστικης αρχης, (εξαιρεσεις υπαρχουν ευτυχως), αμετανοητη μενουσα, θα καει ψυχη τε και σωματι, στους βαθυτερους πυθμενες της μη μεταφορικης γεενας..Και ναι εαν δεν εχετε σημειον αγιοτητος για τους 3 ιεραρχες που αναφερατε, δεν γνωριζουμε την καταληξη τους στα σιγουρα..
Μακαρι να γλυτωσαν, μετανοησαν - ουν και αγιασουν

Related Posts with Thumbnails