Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΤΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Και ενώ η Ζάκυνθος - δυστυχώς - καίγεται (και φέτος!) ο ποιητής π. Παναγιώτης Καποδίστριας επιμένει οικολογικά, υψώνει δηλ. την προφητική φωνή της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Και το κάνει σε κάθε ευκαιρία βέβαια, αλλά εξαιρέτως απόψε στο πλαίσιο του «ΑΛΗΘΩΣ». 
Μετά, λοιπόν, τον επιτυχημένο περυσινό πρώτο κύκλο του Κέντρου Λόγου της Ενορίας Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», η μορφωτική προσπάθεια συνεχίζεται με τις δραστηριότητες του νέου ακαδημαϊκού έτους 2012-13. 
Η πρώτη σύναξη για φέτος στοχεύει ξανά στην οικολογική ευαισθητοποίηση και πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012, παραμονή της θεομητορικής εορτής της Αγίας Ζώνης, ώρα 7.45 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του εορτάζοντος μικρού παρεκκλησίου της Παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου περιλαμβάνοντας: 
α) Αγιασμό, με το «Χέρι του Αγίου Διονυσίου», για την έναρξη των Συνάξεων. 
β) Δέηση υπέρ του Φυσικού Περιβάλλοντος, με την ευκαιρία μάλιστα της Εκκλησιαστικής Ημέρας Περιβάλλοντος κάθε 1η Σεπτεμβρίου. 
γ) Ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, με θέμα: «Ορθόδοξος Μοναχισμός και Φυσικό Περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails