Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ "ΠΑΣΗ ΤΗ ΚΤΙΣΕΙ"


Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέστειλε σε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά - όπως φάνηκε στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας - και σε ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, τα πρακτικά της ημερίδας που διοργάνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο για την "Μεταπατερική αίρεση". 
Σήμερα η Ιδιωτική Οδός δημοσιεύει τη συνοδευτική των πρακτικών επιστολή του Σεβ. Πειραιώς, η οποία είναι, όπως όλα τα κείμενα του Σεβασμιωτάτου, λίαν διαφωτιστική. Απευθυνόμενος, λοιπόν, εις ένα έκαστον των αρχιερέων γράφει (προφανώς η επιστολή είναι πανομοιότυπη): 

Αγαπητέ και πολυτίμητε εν Χριστώ αδελφέ, 
Εγνωσμένης ούσης της Υμετέρας Κανονικής ευαισθησίας και αγλαοκάρπου και χαριτοβρύτου της Υμετέρας εξαιρέτου διακονίας εν τη Αγιωτάτη Ορθοδόξω Καθολική Εκκλησία, φιλαδέλφως αποστέλλομεν Υμίν, τα πρακτικά της διεξαχθείσης Ημερίδος εν τη καθ' ημάς Ι. Μητροπόλει τη 15η Φεβρουαρίου οδεύοντος έτους με θέμα: "Πατερική Θεολογία και Μεταπατερική Αίρεση". 
Επειδή Υμείς ως Εκκλησιαστικός εμπειρότατος ανήρ προμαχείτε της ακαινοτομήτου και αμωμήτου πίστεως ημών πολυειδώς και εμπόνως παρακαλούμεν όπως ενημερωθήτε διά των εμπεριστατωμένων εισηγήσεων επί του ενσκήψαντος ειρημένου θέματος διασαλευομένης της ειρήνης της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας εξ οθνείων κακοδοξιών άστινας απεργάζονται αι καινοφανείς ετεροδιδασκαλίαι ως η "πλουραλιστική θεολογία", η "φεμινιστική θεολογία", η "θεολογία της απελευθερώσεως", η "συναφειακή θεολογία" κλπ εμπνεόμεναι και κατευθυνόμεναι υπό της Νέας Εποχής. 
Όθεν, εκφράζοντες Υμίν ευγνώμονας ευχαριστίας εκ προοιμίου διά τον κόπον της αναγνώσεως ταπεινώς και φιλαδέλφως δεόμεθα τω Παναχράντω Δομήτορι της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας όπως περισκέπη την Υμετέραν Θεοτίμητον Σεβασμιότητα και καταστέφη την Υμετέραν αγλαόκαρπον Ποιμαντορίαν. 
Είησαν τα έτη Υμών όλβια υγιεινά και πανευφρόσυνα. 
Μετά πλείστης φιλαδελφίας και εξαιρέτου τιμής 
Ο Πειραιώς Σεραφείμ 


Αντιλαμβάνεσθε, αγαπητοί συνοδίτες, ότι θα είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κάποιες - όχι οι τυπικές - απαντήσεις ιεραρχών στην επιστολή του Αγίου Πειραιώς. 
Οι πληροφορίες λένε ότι τα πρακτικά έφτασαν και στο Φανάρι! Άραγε τι ενδιαφέρον θα είχε η συνoδευτική των πρακτικών επιστολή προς τον Πατριάρχη!
Δεν αποκλείω τα πρακτικά να εστάλησαν και στον Σεβ. Δημητριάδος Ιγνάτιο, τον κύριο στόχο μέσω της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου, της ημερίδας. 
Ο Άγιος Πειραιώς προχωρά ακάθεκτος. Αυτή την ορμή την κέρδισε με το σπαθί του. Ουδείς τόλμησε να τον αναχαιτίσει. 
Του ευχόμαστε πάντα κατακλυσμιαίος! 
Π.Α.Α.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ φοβαμαι πως ο Πειραιως την εχει δει αλλος Μαρκος Ευγενικος ο οποιος εκπροσωπει την ολη Ορθοδοξια και ηγειται ως η ισχυρη πνευματικη ενωτικη μοναδα στην προασπιση της ορθοτομησης του λογου της αληθειας...

Ανώνυμος είπε...

ο σεβ πειραιως πιστος στον λογον του χριστου ΠΟΡΕΥΘΕΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ...... απεστειλε τα μηνυματα στα περατα της γης και αργοτερα θα εκπληρωσει ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΥ θα αποδεχουν τα πορισματα ισαξια της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Άνθιμος εξ Αυστραλίας είπε...

Καλά κάνει ο μητροπολίτης Σεραφείμ! Έχει την υποστήριξη του ευσεβούς λαού του Θεόυ! Εύχομαι να συνεχίσει το έργο του υπέρ της πίστεώς μας!

Σιμούδης Δημήτριος είπε...

Ω Θεέ μου !
Τι γλώσσα είναι αυτή?
Φαντάζομαι το Χριστό να απευθύνεται στους συμπατριώτες τους Ιουδαίους μ αυτή τη γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα.... αν ζούσε ο Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β' θα απήντα στην συνοδευτική αυτή επιστολή: "περισπούδαστος ημερίς"! Αν ζούσε ο μέγας των Πατρών Νικόδημος θα απήντα: "έλαβον γνώσιν, αρχείον"! Ομοίως και άλλοι πολλοί Ιεράρχαι νουνεχείς! Θα μου πείτε στις μέρες μας και οι Ιεράρχαι κατέστησαν ασύνετοι και αμετροεπείς και μείζω τούτων.... ε τι να κάμωμε...ευτυχώς οι Φαναριώται ίστανται επί τον σκοπόν - Επίσκοποι όντες!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.
ΑΞΙΟΣ!
ΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΙΤΣΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τελεβάντος χωρίς εσένα Παναγιωτη δεν μπορεί. Πώς γίνεται να σου απαντάει αμέσως δεν καταλαβαινω
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2165.html

ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΑ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου:
ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

Ο κ. Ανδριόπουλος προσπαθεί προφανώς να εκθέσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ στα μάτια των παραδοσιακών πιστών επειδή αποστέλλει τα πρακτικά του συνεδρίου που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή του σε όλους τους Ιεράρχες εντός και εκτός της Ελλάδας με λόγους λίαν επαινετικούς για το πρόσωπο, τη διακονία και την εν Χριστώ μαρτυρία τους.

Αντί να ειρωνεύεται ο κ. Ανδριόπουλος τον Σεβασμιότατο κ. Σεραφείμ επειδή προσπαθεί καθηκόντως και με ευγένεια ψυχής να φιλοτιμήσει τους οικουμενιστές, νεωτεριστές και μεταπατερικούς ιεράρχες για να ενσκύψουν σοβαρά - ως έχουν χρέος - στη μεταπατερική αίρεση, θα ήταν πολύ προτιμότερο να απευθυνθεί στους παραβάτες των επισκοπικών όρκων τους αρχιερείς που στηρίζουν αντορθόδοξες πρακτικές και θεολογίες όπως της μεταπατερικής θεολογίας, και να τους υπενθυμίσει ότι - κατά την εις επίσκοπο χειροτονία τους - ορκίστηκαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων να είναι φύλακες - και όχι παραβάτες - των δογμάτων της πίστεως και των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας.

Να προσθέσουμε μάλιστα ότι η ευγένεια της επιστολής του Σεβασμιότατου Πειραιώς εκθέτει ακόμη πιο σοβαρά τον κακόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ο οποίος επέστρεψε με τόσο προσβλητικό τρόπο τα πρακτικά στον Αγιο Πειραιώς παρόλον ότι τα συνόδευσε με μια τόσο ευγενική, φιλάδελφη και τιμητική επιστολή.

Τι να σας πω κ. Ανδριόπουλε μου;

Προσωπικά δεν εξεπλάγην ποσώς από τη στάση του Αυστραλίας. Το αντίθετο θα με εξέπληττε. Αν ο Αυστραλίας επεδείκνυε “for a change!” - και μια φορά έστω στη ζωή του - κόσμια συμπεριφορά και σύμφωνη με το ήθος που πρέπει να έχει ένας ορθόδοξος επίσκοπος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς ξέρει
καλά τι λέει και τι κάννει.
Κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν.
Ο Θεός να τον έχει καλά γιά νά
μπορεί νά αντιστέκεται στην
λαίλαπα του αντιχριστιανισμού και
να νουθετεί και για λογαριασμό αλλων, που σιωπούν.
Χρ.Ι.Δρ.

Ανώνυμος είπε...

απο τι πληροφορουμε σε λιγα ετη ο
σεραφειμ αφου επιτελεσει το εργο του στον πειραια θα γινει ιεραποστολος στην αφρικη και θα ιδρυσει σχολη ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΝ ΤΗΣ ΓΛΩΣΟΛΟΓΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Και συ, 8 Αυγούστου 2012 7:55 μ.μ., χωρίς τον Τελεβάντο δεν μπορείς.

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Ωραία, ανώνυμε 9 Αυγούστου 12:14... Εσύ να κοροϊδεύεις τον Τελεβάντο! Όταν όμως σοβαρέψεις λίγο, μου κάνεις ένα χατίρι; Για σκέψου τι θα γίνει με την Ορθοδοξία μας... Οι οικουμενιστές θέλουν να ξεπουλήσουν την πίστη μας, την παράδοσή μας, στους ξυρισμένους αιρετικούς! Αυτό δεν μπορεί να γίνει! Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος οδηγεί την Εκκλησία μας σε ΣΧΙΣΜΑ. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε ουνίτες!

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Να προσθέσω και κάτι άλλο... M' αρέσει πως σε πρόσφατη δήλωσή του ο Γαλλίας Εμμανουήλ είπε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία το σχισματικό «πατριαρχείο» του Κιέβου και τα «μυστήριά» του... Όντως είναι υποκριτές μερικοί ιεράρχες όταν λένε ότι δεν αναγνωρίζουν τα «μυστήρια» των σχισματικών αλλά αναγνωρίζουν τα «μυστήρια» των ετεροδόξων (π.χ. την βάπτιση και την ιερωσύνη των Ρ/Καθολικών!). Διερωτώμαι· δεν είναι σχισματικοί και οι παπικοί; Δεν είναι εκτός Εκκλησίας όπως είναι και οι λεγόμενοι «ΓΟΧ»; Γιατί λοιπόν κάνουμε «εξαίρεση» για τους παπικούς; Υποκριτές!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ἀνδριόπουλε ἀπό τά γραφόμενά σας δείχνετε ὅτι τά στοιχειώδη τῆς θεολογίας τά κατέχετε. Ἀντί λοιπόν νά ἀναλίσκεσθε σέ κουτσομπολιά καί κατινιές ἐπιπέδου "παραληπτῶν τῶν πρακτικῶν τῆς ἡμερίδας" καί "περιεχομένου τῆς συνοδευτικῆς ἐπιστολῆς τοῦ |Πειραιῶς" νά ἀσχοληθεῖτε μέ τό περιεχόμενο τῶν πρακτικῶν καί τήν ἀνατροπή του. Ἄν δέν ἐπαρκεῖτε ζητείστε τήν βοήθεια τοῦ κ. Καλαϊτζίδη κι ἄν καί ἐκεῖνος ἀδυνατεῖ προστρέξτε στόν κ. Πανώτη ὡς συνήθως. Δέν σᾶς συνιστῶ τήν βοήθεια τοῦ Περγάμου γιατί θεωρητικά ἀδειάζει τούς μεταπατερικούς ἄσχετα μέ τήν ἀγωνία τῆς Ἀκαδημίας νά τόν προσεταιριστεῖ. Ἄν ἀμφιβάλετε ρωτῆστε τον. Μήν στέκεστε ἐμπόδιο στό ποτάμι τῆς ἀλήθειας ἄσχετα ἀπό ποιόν ὁμολογεῖται γιά μικροσυμφέροντα. Ἡ στάση αὐτή δέν φανερώνει τιμιότητα, συνέπεια καί εὐαισθησία.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτος ο έρωτας μερικών για τον Τρελεβάντο και τους ομοίους του..Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε όμως να διαβάζουμε παραληρηματικά "σεντόνια" σε άλλα ιστολόγια;Aν το θέλαμε θα πηγαίναμε κατευθείαν στη πηγή τους..

Ανώνυμος είπε...

Aν ο αλάθητος "Παπίσκος" της Αστόριας, ο πολυπράγμων και ξερόλας κ. Τελεβάντος, με τους "Φιλιππικούς" που εκτοξεύει κατά καιρούς εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού,νομίζει ότι προετοιμάζει το έδαφος για την μετάταξη επιστήθιου φίλου του Αρχιερέως στο Σύδνεϋ, πλανάται. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν "χάφτει μύγες"! Γνωρίζει ποιός είναι τι, και ποιός τι αξίζει.

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Κι ακόμη κάτι άλλο... Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι πρόκειται να αλλάξει όταν γίνει η επιθυμητή ένωση… Εντελώς τίποτα! Ο Βενέδικτος θα μείνει ξυρισμένος και θα ντύνεται στα άσπρα, ο Ουίλιαμς - ή μάλλον ο διάδοχός του - στα μωβ, ενώ ο γενειοφόρος Βαρθολομαίος και οι λοιποί ηγέτες των «αρχαίων ανατολικών εκκλησιών» στα μαύρα. Ο ένας κοστούμι, ο άλλος ράσα… Ο ένας καλλυμαύχι, ο άλλος ασκεπής. Όλα αυτά με την έννοια ότι είμαστε ενωμένοι εσωτερικά (δηλ. πνευματικά) αλλά και εξωτερικά, καθώς αποτελούμε πλέον μία εκκλησία με μία ιερωσύνη. Όντως αρκετοί ιεράρχες μας θέλουν να γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα η άνευ προϋποθέσεων ένωση των χριστιανών (δηλ. το ξεπούλημα της Ορθοδοξίας).

Ανώνυμος είπε...

όλα καλά(;)! αλλά όλη αυτη η σηζήτηση γίνεται ερήμην του σώματος της Εκκλησίας που μόνο για όλα αυτά δε βρίσκει ενδιαφέρον και δεν αγγίζουν τη ζωή του.Ίσως η θεολογία έπαψε τελικά να εκφράζει και να εκφράζεται μέσα από αυτό το σώμα της Εκκλησίας και έγινε θεολογία των λίγων που...σφυρίζουν αδιάφορα για το Σώμα και θεολογούν αυτόνομα μέσα από συνέδρια,σαλόνια και πάνω σε θρόνους;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο διάδοχος του Αυστραλίας είναι γνωστός ακόμη και στις κότες, ως εκ τούτου η αναφορά μου στις παρεκτροπές του Σεβασμιότατου Αυστραλίας κ. Στυλιανού ουδεμία σχέση έχουν με τη διαδοχή του.

Ανώνυμος είπε...

o τελεβαντος θα ακολουθησει τον συμφοιτητη του στην αυστραλια η θα μεινει στην αστορια να συνεχιζει το προορατικο του χαρισμα οποιος ανακατευτεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες κ. τελεβαντο το μελλον κα και η ζωη ανηκει στον αρχηγο της ζωης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον ΔΕΣΠΟΤΗ Πειραιώς. Έχει τα κότσια .Χίλια μπράβο.
Την ευχή του να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 9 Αυγούστου 8:17.
Το μόνο που προσφέρουν αυτές οι αναρτήσεις για τον Πειραιώς, είναι ότι μας κάνουν να γελάμε, κάτι που λείπει στις μέρες μας!

Ανώνυμος είπε...

τελικα ποιος ειναι ο συμφοιτητης του τελεβαντου κληρικος δια τον οποιον κοπτεται δια την προαγωγην του στην αυστραλια.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά επιτέλους και λίγο χιούμορ στους κόλπους της Εκκλησίας που ούτως ή άλλως υπάρχει εκτός προσκηνίου, γιατί μπροστά πρέπει να φαινόμαστε αυστηροί και πάνω από ολα ηθικοί... χαλαρώστε λοιπόν απολαύστε όσο μπορείτε τη δημιουργία του Θεού τώρα το καλοκαιράκι, κάντε λίγο διακοπές από τη Θεωρητική Θεολογια... και αφήστε και τίποτα στο Θεό που μπορεί και τα σηκώνει όλα και είναι η τέλεια απλότητα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι με τους Ρωμαιοκαθολικούς, γιατί αυτοί έχουν έναν πάπα.Εμείς που λέμε ότι βαπτιστήκαμε ορθόδοξοι, έχουμε όλους τους δεσποτάδες πάπες,ακόμη και τους βοηθούς δεσποτάδες. Ε ρε πλάκα που έχει η Ορθοδοξία.

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Ανώνυμε 11 αυγούστου, εγώ είμαι με τους ορθόδοξους γιατί αυτοί αποτελούν την μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία του Χριστού. Εκείνοι οι ξυρισμένοι «επίσκοποι» του Βατικανού, που λένε ότι είναι διάδοχοι των Αποστόλων, δεν έχουν κανονική ιερωσύνη. Ε, ρε πλάκα που έχει ο παπισμός!

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Εκείνοι οι ξυρισμένοι «επίσκοποι», που λένε ότι είναι διάδοχοι των Αποστόλων και ότι αποτελούν την αληθινή Εκκλησία του Χριστού, ενώ οι «ιερείς» τους κακοποιούν αθώα παιδιά σε όλα τα μέρη του κόσμου, εκείνοι, λέγω, βρίσκονται στην πλάνη! Πω πω, τι πλάκα έχει ο παπισμός!

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Και να μάθετε, ανώνυμε 11 Αυγούστου, ότι η μόνη αλήθεια που υπάρχει στον κόσμο ΔΕΝ βρίσκεται στις παρασυναγωγές των παπικών, των προτεστάντων, ή των μονοφυσιτών... κι ας μην αρέσει σε μερικούς! Η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε, έχει και θα έχει πάντοτε την αλήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Ή όπως είπε και ο Γόρτυνος Ιερεμίας· «η αλήθεια είναι μία, ενώ τα ψέματα είναι πολλά»!

Ανώνυμος είπε...

Ε, κύριε που βοάς εν τη ερήμω. 12/8 3:43μμ. "Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα"! Κατηγορείς τους Λατίνους επί παιδεραστία, ωσαν η Ορθόδοξη Ελλάδα να στερείται παιδεραστών και ωσάν να μην υπάρχουν στην Εκκλησία μας κληρικοί (όλων των βαθμών)που κακοποιούν αθώα παιδιά. Και όχι μόνο. Συ μόνον παροικείς εν Ιερουσαλήμ και δεν βλέπεις τα γενόμενα;

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ότι όλες οι θρησκείες και τα δόγματα διεκδικούν για τον εαυτό τους τη κατοχή της μιας και μοναδικής αλήθειας και για όλους τους άλλους την κακοδοξία, την αίρεση και την επίδραση του διαβόλου.
Εμείς τι φταίμε ρε παιδιά;

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Το ξέρω, ανώνυμε 2 Αυγούστου 5:28 μ.μ., ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχουν αρκετοί κληρικοί που εκμεταλλεύουν πιστούς (από ενήλικους μέχρι και αθώα παιδιά). Αυτό όμως που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι από την ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη που στην οποία ανήκουν τόσο πολλοί παιδεράστες-«κληρικοί». Παρόλο που οι παπικοί «επίσκοποι» γνωρίζουν πολύ καλά τα εγκλήματα των «ιερέων» τους, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν λένε ότι είναι οι πραγματικοί διάδοχοι των θείων Αποστόλων και αποτελούν την Εκκλησία του Χριστού!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή "Φωνή Βοώσα εν τη ερήμω",13 Αυγ 2012, 2:23. Μήπως και οι όποιοι "δικοί" μας παιδεραστές Επίσκοποι και κληρικοί δεν λένε αυτά που ισχυρίζονατι οι Λατίνοι; Οτι δηλ. αυτοί μόνο έχουν την γνήσια Αποστολική διαδοχή και μόνον αυτοί αποτελούν την ανόθευτη Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, εκτός της οποίας δεν υπαρχει σωτηρία; Τουλάχιστον οι αιρετικοί Λατίνοι εστησαν διακστήρια και λαεχισαν να καθαιρούν τους αμαρτάνοντες. Εμείς τι κάνουμε; Ο Χριστός μας λέγει: "Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου" (Ματθ. 7,5)

Related Posts with Thumbnails