Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Μία αναγκαία διευκρίνισις σε σχέση με την επιστροφή των Πρακτικών της ημερίδας του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό και τους βοηθούς επισκόπους της Αρχιεπισκοπής. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες της Ιδιωτικής Οδού
Το μήνυμα που δίδει η πράξις της επιστροφής των πρακτικών είναι ότι, ανεξαρτήτως των θιγομένων θεμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι περί Αυτόν Επίσκοποι και λοιποί Κληρικοί, ουδεμίαν επιθυμούν σχέσιν ή επικοινωνίαν μετά του Αγίου Πειραιώς. 
Ως δε προς την λεγομένην Ακαδημίαν του Μητροπολίτου Βόλου και τας δραστηριότητας αυτής, ουδεμίαν έχει σχέσιν η επιστροφή των δύο βιβλίων. 
Άλλωστε, ρητώς ελέγετο: "Σας επιστρέφομεν τα αποσταλέντα πονήματα, και παρακαλούμεν όπως του λοιπού μας απαλλάξετε από την διαδικασίαν επιστροφής των αποστελλομένων".

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...."Πως δυνάμεθα νά ερμηνεύσωμεν τήν πρότασιν, ήτις αναγράφεται εις τήν ως άνω Πράξιν, τήν διαλαμβάνουσαν τά εξής: «καθιερώθησαν ανεκκλήτως τη επικλήσει του Παναγίου Πνεύματος τήν 26.05.1999 καί 20.10.2000 αντιστοίχως υπό της Α.Θ.Π. του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης καί Οικουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου, συνωδά τω αυτοδικαίῳ Αυτου προνομίω, εις Πατριαρχικά Σταυροπήγια». Δύναται λοιπόν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος, όπου αν βούληται, νά προβαίνη εις τήν καθιέρωσιν Ναών ή Μονών εις Σταυροπήγια; Είναι τούτο αυτονόητον προνόμιον;" (Απόσπασμα από τήν αναφορά μας πρός την ΔΙΣ της 27ης Ιουλίου 2011)"

Και από το 1999-2000 διατί ο Άγ.Καλαβρύτων ανεφέρθη στην ΔΙΣ μόλις το 2011;;; Τα προηγηθέντα έτη τί ή ποίος... τον εδέσμευε; Και ειδικότερον τα έτη 1999-2007;;;

Ανώνυμος είπε...

Παντως με ολα αυτα ολο και πιο πολυς κοσμος και πολλοι θρησκευομενοι πειθονται για την αναγκη χωρισμου κρατους εκκλησιας . Ειναι αλλωστε και επιταγη του ευαγγελιου και δεν προσκρουει στην ορθοδοξια

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο εδώ σχόλιο, 2 Αυγούστου 2012 1:42 μ.μ., ανήκει στην προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟ
και εκ παραδρομής απεστάλη υπ'εμού ώδε!
ευχαριστώ, ο σχολιάσας!

Ανώνυμος είπε...

Σκύλιασε ο δυστυχής ο Τελεβάντος εναντίον του Αυστραλίας. Αλήθεια γιατί; Εθίγη ο Πειραιώς του;
ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2.html
Ωστε ομολογούνται πια ανερυθριάστως τα κίνητρα του λυκοποιμένα της Αυστραλίας;

Αλλωστε πότε και για ποιο θέμα ερυθρίασε πότε ο Σεβ. Αυστραλίας;

Οταν γράφει τα πορνικά του ποιήματα;

Οταν προδίδει την αλήθεια της Εκκλησίας με τη Συμφωνία του Μπαλαμάντ;

Οταν απειλεί με χυδαιότητα τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη;

Οταν αρνείται να υπηρετήσει ως συνοδικός στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου;

Οταν αρνείται να επιτρέψει στον Παναγιότατο να Μητροπολιτοποιήσει την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για να μπορέσουν οι βοηθοί του επίσκοποι να εκλεγούν Μητροπολίτες και να λειτουργούν, όχι ως υποχείρια και υπηρέτες του, αλλά ως επίσκοποι της Εκκλησίας του Χριστού;

Οταν διοργάνωσε τον οικουμενιστικό καρνάβαλο της Καμπέρρας στον οποίο υποχρέωσε τους εκπροσώπους διαφόρων Ορθοδόξων Εκκλησιών να συμπροσευχηθουν με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους ακόμη και με Σαμανιστές μάγους;

Οταν κατ’ επανάληψη διατύπωσε αιρέσεις για το Χριστολογικό δόγμα;

Οταν μεθόδευσε τον αφορισμό του αγωνιστή θεολόγου κ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου;

Οταν συμπεριφέρθηκε με ανοίκεια σκαιότητα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε την Αυστραλία;

Οταν τρομοκρατεί κυριολεκτικά τους ιερείς και τους αρχιερείς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τις προξενικές αρχές και τους άρχοντες της Αυστραλιανής Συμπολιτείας;

Οταν απείλησε με ξύλο τους Ορθόδοξους αντιπροσώπους - όπως απεκάλυψε ο καθηγητής Μέγας Φαράντος - επειδή δεν δέχονταν να προδώσουν την πίστη μας με τις προδοτικές για την Ορθοδοξία ενέργειες που μεθόδευε;

Οτι επεδίωκε να γίνει πατριάρχης και ότι η πρώτη του ενέργεια αν εκλεγόταν θα ήταν να παντρέψει τους άγαμους κληρικούς;!!!

Δυστυχώς! Ο Αγιος Αυστραλίας δεν ντρέπεται για τίποτα.

Αν είχε την ελαχίστη αίσθηση ντροπής η πρώτη ενέργεια που θα έκανε να ήταν να καταθέσει το ωμοφόριο στην Αγία Τράπεζα και να απέλθει στη Μονή της μετανοίας του.

Το δημοσίευμα της “Ιδιωτικής οδού” είναι σαφέστατο.

Ο μοναδικός γνώμονας της πρόσφατης αήθειας του Σεβ. Αυστραλίας και των άβουλων - λόγω φόβου - προς τον προιστάμενο τους βοηθών επισκόπων του, προς τον παραδοσιακό Μητροπολίτη Πειραιώς, είναι ένας και ΜΟΝΟΣ:

Η απύθμενη εμπάθεια και κακοήθεια του δύστροπου Αρχιεπισκόπου.

Επειδή πριν πολλά χρόνια ο Σεβασμιότατος Αυστραλίας ήρθε σε σύγκρουση με τον νυν Μητροπολίτη Πειραιώς - ο οποίος σημειωτέον εν παρόδω τηρεί έναντι του Αυστραλίας υποδειγματική χριστιανική στάση - τώρα δέκα χρόνια και βάλε μετά τη σύγκρουση δεν αποδέχεται την δωρεάν αποστολή βιβλίου και το επιστρέφει ως απαράδεκτο ασχέτως του περιεχομένου του!!!

Το ίδιο εξανάγκασε να πράξουν οι βοηθοί του επίσκοποι τους οποίους χρησιμοποιεί κυριολεκτικά ως ορτινάντσες και ως κλητήρες.

Τι να προσθέσουμε εμείς στις διαβεβαιώσεις του ιδίου του Αυστραλίας;

Οτι ο άνθρωπος είναι η ενσάρκωση της εμπάθειας;

Οτι ο Παναγιότατος για λόγους παντελώς ακατανόητους αφήνει τον αλλοτριοεπίσκοπο λυκοποιμένα κ. Στυλιανό να καταδυναστεύει για δεκαετίες το ποίμνιο της Αυστραλίας;

Ψόγος άπας ηττάται συνεκτείνεσθαι σπεύδων τω πλήθει της εμπαθείας και της κακοηθείας του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού.

Σημειώστε μάλιστα ότι ο κ. Ανδριόπουλος προσπάθησε να αποδώσει ανώτερα κίνητρα στην ενέργεια του Αυστραλίας και δοκίμασε να περάσει το μήνυμα ότι η στάση του Αυστραλίας και των βοηθών επισκόπων του ελαυνόταν όχι μόνον από τις προσωπικές διαφορές του Αυστραλίας με τον Σεβ. κ. Σεραφείμ, αλλά ότι ο κ. Στυλιανός δήθεν ενήργησε από σεβασμό προς το Πατριαρχείο ή επειδή διαφωνεί με τις αποφάσεις του συνεδρίου για τη μεταπατερική θεολογία ή κάτι συναφές.

Εις μάτην!

Ο Σεβ. Αυστραλίας σπεύδει αυθημερόν να διαψεύσει κάθε άλλη εκδοχή.

Η εμπάθεια και ΜΟΝΗ, μας διαβεβαιώνει, και τίποτε άλλο καθοδηγεί τις ενέργειές του.

Εμείς τι να προσθέσουμε σε μια τόσο κυνική ομολογία;

Τούτο μόνον!

Παναγιότατε! Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΜΕ ΚΥΝΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΟΝΗΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΑΛΙ ΗΡΩΔΙΑΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ ΤΑΡΑΤΤΕΤΑΙ ΙΑΣΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΛΓΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΠΟΔΙΩΞΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝ ΑΚΑΘΑΡΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΚΕΚΡΥΜΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΜΦΟΛΕΥΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

PANAGIOTATE PANAGIOTI TELEBANTE ANALABE EPI TELOYS TIS EYTHINES SOY KAI DIOXE TON STYLIANO ,,,,,,,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Πού είσαι Καντιώτη;

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να έχω την παραμικρή προσωπική επαφή με τον κ.Ανδριόπουλο και χωρίς να θέλω να παραστήσω τον "χωροφύλακα"(όπως θα έλεγε και κάποιος γηραιός μεγαλορασοφόρος υμνητής του Ντερτιλή)του blog,θα παρακαλούσα τον αγαπητό/ούς σχολιαστή/ές που αναδημοσιεύει/ουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα διαδικτυακά παραληρήματα σεσημασμένων τρολς του ψευδοζηλωτικού φονταμενταλισμού να σταματήσουν να το πράττουν,καθώς δεν προσφέρουν τίποτα ουσιώδες.Όσοι θέλουν μπορούν να κατευθυνθούν προς τους εν λόγω γνωστούς βόθρους και να "απολαύσουν" το περιεχόμενο τους,ενώ ο ιστολόγος μας έχει την ευχέρεια να απαντήσει στα παραληρήματα των ιδιοκτητών τους οσάκις κρίνει οτι χρειάζεται.Οι υπόλοιποι δεν έχουμε καμιά διάθεση να υφιστάμεθα τη μπόχα τους..

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ο τελεβαντος εχασε την ηρεμια και εσωτερικη ειρηνη και εγινε Μ ΑΣΤΙΓΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΕΧΙΔΝΗΣ με απαξιωτικες φρασεις επιτιθεται στους ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ οι οποιοι εξ ονοματος Του διακονουν ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ εχοντες αναφοραν στον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ οπως προβλεπεται.

Ανώνυμος είπε...

συνιστω στον εμπαθεστατο τελεβαντο μια που μενει στην αμερικη να υπεραμυνθη του σεραφειμ πειραιως στο υπουργειο εξωτερικων δια τις επι παντος θεματος παρεμβασεις του τελικα θελεις να σου διαβασουν τους εξορκισμους διοτι εχεις αφηνιασει σαν τον βελζεβουλ............

Related Posts with Thumbnails