Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟ

Από το ιστολόγιο του Σεβ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου

Από το ιστολόγιο του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενό του που αφορά στην Ιδιωτική Οδό

ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ....... 
.........ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ! 
Είναι γνωστή πια στους αγαπητούς μας επισκέπτες η αντιμαχία μας με κάποιους φίλους μας, ἐνα δημοσιογράφο καί ένα Θεολόγο, που δέν ανήκει επίσημα στους κύκλους των δημοσιογράφων, αλλά ανακατεύεται στα δημοσιογραφικά, οι οποίοι -προκειμένου να αντικρούσουν θέσεις μας επικριτικές για ενέργειες ή εκφράσεις παραγόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου- διέπραξαν το λάθος να τραπούν σε ύβρεις και ταπεινούς χαρακτηρισμούς περί του προσώπου μας, ευτελίζοντες τήν αναξιότητά μας. 
Φαίνεται λοιπόν, ότι ο μή δημοσιογράφος, αλλά ενεργών ως πειρατής στο χώρο της ενημερώσεως, θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, μή έχων επιχειρήματα για να αντικρούσει τις ερωτήσεις, τις οποίες του εθέσαμε με την προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο ανοικτή επιστολή" ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ προέβη ΣΕ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ! Δημοσίευσε δηλ. το κείμενο της επιστολής μας, στο οποίον όμως -ΟΛΩΣ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΙΚΩΣ- προσέθεσε ως ένθετο ένα σκίτσο, με το οποίο μας γελοιοποιεί! Με τον τρόπο αυτό εξαπατά τον αναγνώστη του, ο οποίος σχηματίζει τήν ἐντύπωση, ότι το σκίτσο είναι μέρος του ιδικού μας κειμένου. Θα μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη για την ασέβειά του, ζητώντας την ηθική ικανοποίηση, αλλά δεν θα του προσφέρουμε αυτή την τιμή! Θα μπορούσαμε επίσης να τον καταγγείλουμε στην Υπηρεσία Διώξεως του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και πάλι δεν θα το πράξουμε! Θα τον πληρώσουμε, περιφρονώντας τον. Δεν τον θεωρούμε άξιο ούτε γι αυτό. Τούς εμπαθείς μόνο έτσι τους αντιμετωπίζεις! 
Για να του αποδείξουμε, λοιπόν, ότι με όσα και αν γράφει "ΔΕΝ ιδρώνει τ΄αυτί μας", ότι δηλ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΓΓΙΖΟΥΝ οι απρεπείς πράξεις και ενέργειές του, αναδημοσιεύουμε εδώ στο δικό μας μπλόκ το "χαριτωμένο" αυτό σκίτσο! Με τον τρόπο αυτό τον παραδίδουμε στη λοιδωρία των αναγνωστών μας. 
Μπράβο, αγαπητέ Παναγιώτη! Είσαι ένας ανώριμος νέος και ένας αθεολόγητος θεολόγος! Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεις, ότι ξεύρεις μεν να γράφεις καταγγελτικά, αλλά δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ! Δεν μάχεσαι τις ιδέες, αλλά τα πρόσωπα! Αυτό είναι το μεγάλο σου λάθος! Λιβανίζεις και κολακεύεις τους ισχυρούς της Εκκλησίας καί "καταπίνεις καλαπόδια" κάθε φορά, που οι Μεγάλοι της Ορθοδοξίας πραγματοποιούν ασύγγνωστα λάθη, αλλά την ίδια ώρα επιτίθεσαι με ΑΣΕΒΕΙΑ και ΚΑΚΟΤΗΤΑ σε μας τους κάποιους υπηρέτες της αληθείας! 
Αγαπητέ Παναγιώτη, υπηρετούμε την αγία μας Εκκλησία επί πενήντα τόσα χρόνια, εκ των οποίων τα τριάντα έξη (36) είναι στην Αρχιερωσύνη. Το σκίτσο φανερώνει υπεροψία του χαρακτήρος, κακότητα, μοχθηρία ψυχής καί τέλος αδυναμία αποκρούσεως της αντιμαχίας με επιχειρήματα, κατα το λόγιο "απορία ψάλτου, βήξ"! 
Τα συγχαρητήριά μου, δηλ. τα συλλυπητήριά μου! ήθελα να σου γράψω. Όταν λοιπόν μάθεις να σέβεσαι, τότε μπορούμε να ξαναρχίσουμε το Διάλογο. Έως τότε μεταξύ μας θά ισχύσει το αξίωμα "η σιωπή των φρονίμων εις απάντησιν ...." των ανοήτων και ασεβών! 
Καλάβρυτα, 17 Αυγούστου 2012, 
 Επετειακή ανάμνηση της ημέρας της εις Αρχιερέα χειροτονίας μου 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε Παναγιώτη, με το καλό να έρθουν και οι διαμαρτυρίες του Πειραιώς!
Μα καλά δεν ντρέπεται ο Καλαβρύτων; Αυτό τον πείραξε; Το σκίτσο; Για τα υπόλοιπα δεν έχει να απαντήσει τίποτα;
Άσε που λέει και ψέμματα. Γράφει: "-προκειμένου να αντικρούσουν θέσεις μας επικριτικές για ενέργειες ή εκφράσεις παραγόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου-".
Δεσπότη μου να λες τα πράγματα με τ' όνομα τους. Παρακολουθούμε τα γραφόμενά σου. Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τα βάζεις πάντα. Με κανέναν άλλο. Αποκαλείς τον εαυτό σου και υπηρέτη της αληθείας! Από πότε;
Όσο για το σκίτσο, μακάρι να σε χαρακτήριζε η απλότητα και η καλοσύνη που αναδύεται απ' αυτό το σκίτσο.

Ανώνυμος είπε...

''ευτελίζοντες την αναξιότητά μας''. Η αναξιότητα δεν ευτελίζεται, αφου ως αναξιότητα είναι ήδη ευτελισμένη-ταπεινωμένη και αρέσκεται και δεν ενοχλείται στη ταπείνωση. Αν αισθάνεται κανείς άξιος μέσα του, αλλά απ' εξω ταπεινολογεί, τότε αισθάνεται ότι ευτελίζεται,γιατί αισθάνεται και ταπεινωμένος!

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (99,9%)ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΣΑΣ ΑΓΙΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ....... ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ. ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΓΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΙΝΕΜΟ ΤΟΥ Κ.ΤΣΕΤΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ.Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ Η ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΑΓΙΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

τι να πρωτοθαυμασει κανεις στο συντομο αυτο κειμενακι του καλαβρυτων; την παντελη ελλειψη αισθησης του χιουμορ και διαστροφικη εκληψη του ως υβριστικου κατα του προσωπου; τις απειλες για προσφυγη στη δικαιοσυνη; (Αν το εκανε, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα γελοιοποιειτο τοτε αληθινα με τη δικαιωση του φιλου Παναγιωτη). τις πεζοδρομιακες του φρασεις και τις ξςκαθαρες δικες του υβρεις σε ενα νεο παιδι και λαικο μελος της εκκλησιας που υπηρετει τη θεολογια; την εμμεση αυτοπροβολη του ως μοναδικου υπηρετη της αληθειας; τις ταπεινοσχημες ταπεινολογιες του; την καταδικη για μια ακομα φορα του Πατριαρχη; τελος παντων, ευτυχως που δεν ανηκω στην τοπικη του εκκλησια, διοτι μαλλον θα ντρεπομουνα για τοιουτο επισκοπικο ηθος: το πληρες ευγενειας, αγαπης και διακρισης...

Ανώνυμος είπε...

Ο «αθεολόγητος» θεολόγος ας εγκλεισθεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο του Μητροπολίτου Αιγιαλείας για να διδαχθεί καλώς τα θεολογικά γράμματα, το «ασεβές» σκίτσο ας σβησθεί με γομολάστιχα κι ο Επίσκοπος με το πετραχήλι και το καριοφίλι ας επισκεφθεί για προληπτικούς λόγους έναν νευρολόγο...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητική η φωτογραφία από την εις Αρχιερέα χειροτονία του Σεβασμιωτάτου διά χειρών του Μακαριστού +Σεραφείμ Τίκα! Η φωτογραφία αυτή μας υπενθυμίζει εκείνο το θλιβερό επεισόδιο μεταξύ του Σεβ.Καλαβρύτων και (τότε αλλά και τώρα..) Δωδώνης Χρυσοστόμου, του από Ζακύνθου..., το οποίο επεισόδιο έλαβε χώρα εντός του Ι.Βήματος του Ναού Αγ.Ανδρέου Πατρών την ημέρα της μνήμης του, 30-11-1992, και είχε σχέση, το επεισόδιο..., με τις εν Αθήναις υπό του Σεραφείμ τελεσθείσες χειροτονίες Αρχιερέων τον Αύγουστο του 1976! Το επεισόδιο "ετελεσιουργήθη" αμέσως μετά την Μικρά Είσοδο, είχε λεκτικόν χαρακτήρα, έκφωνον, και η όλη σκηνή εδιαδραματίσθη υπό τα όμματα του Μεγάλου των Πατρών Αρχιερέως +Νικοδήμου του Βαλληνδρά, του και προεστώτος της τότε Ευχαριστίας, και απαξάπαντος του συνιερουργούντος κλήρου, αλλά και των εν τω Βήματι εστώτων λαϊκών!

Ανώνυμος είπε...

Κακώς οχλήθη ο Σεβασμιώτατος από το σκίτσο! Είναι πολύ ωραίο,σε καμμία περίπτωση δεν δύναται να θεωρηθεί χλευαστικό και αρκετά πρωτότυπο! Φοβούμαι πως η μήνις του έχει αλλαχού την αιτίαν.....

Related Posts with Thumbnails