Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ



Δραματική όντως η έκκληση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων προς τον Νίκο Παπαχρήστου, διευθυντή της Πύλης Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen: «Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνετε!» Έτσι ...ξαναπάτησε την πολλάκις άρχι του νυν παραβιασθείσα υπ' αυτού υπόσχεσή του μέσα στον Αύγουστο, και απάντησε και στο κείμενο του συναδέλφου θεολόγου Χάρη Ανδρεόπουλου, το οποίο πραγματεύτηκε τεκμηριωμένα τα περί Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Άγιος Καλαβρύτων δεν άντεξε, βέβαια, και πάλι εξετράπη! Ζητεί από τον Χ. Ανδρεόπουλο να του απαντήσει για τα Ιεροσόλυμα! Ένα θέμα το οποίο δεν έθιξε καθόλου στο κείμενό του ο συνάδελφος από τη Λάρισα. Αλλά ο Σεβ. Αμβρόσιος έχει κι αυτός τις δικές του - ανεξήγητες, πάντως - εμμονές...
Στη συνέχεια παραθέτουμε από την απάντησή του τις αναφορές του Σεβασμιωτάτου σε μας (ευτυχώς δεν μας ξεχνά):
Για να μένουν ζωηρά τα ερωτήματα αυτά στη μνήμη του κ. Ανδρεόπουλου, θα επαναλάβουμε εδώ τα σχετικά ερωτήματα, όπως τα θέσαμε προ ολίγων ημερών στους αγαπητούς μας επίσης αδελφούς και παρά ταύτα υβριστές μας κ.κ. Πανώτη, Παπαχρήστου και Ανδριόπουλο και στον π. Γεώργιο Τσέτση, στα οποία δεν ελάβαμε απάντηση: 
Έπειτα από την ουσιαστική και απολύτως αθωωτική Απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανακύπτει αυτομάτως ένα ΗΘΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Μπορεί πλέον ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος να παραμένει έκπτωτος και μάλιστα ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ στα δώματα του Πατριαρχείου; 
Ο έτερος εκ Πατρών θεολόγος και blogger  κ. Ανδριόπουλος παραδέχεται ότι ο Πατριάρχης «σαρκώνει τό πρωτεύθυνον». Συνεπώς κατ’ακολουθίαν των ανωτέρω ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας έχει ευθύνη και οφείλει να επέμβει στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων και να συστήσει την επανεξέταση του φακέλλου «Πατριάρχης Ειρηναίος».  
Ένας «ανισόρροπος», κατά Τσέτσην, Ιεράρχης απευθύνει βλακωδώς ερώτηση προς τους νομίζοντας «εαυτούς είναι επαΐοντας» και εμβριθείς Θεολόγους κατά την σειράν της καθ’ ημών αρθρογραφίας των κ.κ. Αρ. Πανώτην, Νικ. Παπαχρήστου, Παν. Ανδριόπουλον, πατέρα Γεώργιον Τσέτσην καί  Χ. Ανδρεόπουλον:
Ολόκληρη την απάντηση του Σεβασμιωτάτου διαβάστε εδώ.
Πάνω στην ώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα εκτενές κείμενο του αφορισμένου - το πάλαι - υπό του Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβροσίου θεολόγου Παναγιώτη Σημάτη, ο οποίος με στοιχεία αποδεικνύει την ανακολουθία - το ολιγότερον! - του Σεβασμιωτάτου σχετικά με την στάση του σε θέματα πίστεως πάλαι τε και νυν. Τώρα φαίνεται πως ο Άγιος Καλαβρύτων περνάει την κρίση του "αντι-οικουμενισμού" και συνεπώς και του "αντι - πατριαρχισμού"!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Καλαβρύτων πρέπει να τα έχει χάσει εντελώς.
Κάνω έκκληση. Αφού ο ίδιος δεν μπορεί να προστατεύσει την αρχιεροσύνη του, προστατέψτε τον εσείς. Μην δημοσιεύετε, αν γίνεται, κείμενά του. Δεν θίγει μόνο τον εαυτό του. Είναι επικίνδυνος για την Εκκλησία!

Ανώνυμος είπε...

διαβαζοντας καποιος το κειμενο - απαντηση(;) του σεβασμιοτάτου, δεν μπορεί παρά να αισθανθεί αθυμία. η εκτροπη του ειναι πλεον φανερη και ενοχλητικη για τον Οικυμενικο - εννοειται πως πρωτιστα προσβαλλει τη νοημοσυνη των αναγνωστων με το ευτραπελον των επιχειρηματων, το αηθες των χαρακτηρισμων και επιθεσεων του, το παιγνιωδες του υφους και του εκφραστικου του επιπεδου σε πολλα επιπεδα. θυμιζει το θιγομενο παιδακι που μαλωνει στις αλανες ανταποδιδιντας τα ραπισματα σε ανισους καυγαδες με μεγαλυτερους μεχρι να αναφωνησει: "εγω σε νικησα"! και λεω ανισους διοτι αντιμαχεται την ιδια την σοβαροτητα, θεολογικο συγκροτημενο λογο απο την αντιπερα οχθη και, πανω απο ολα, το αδιαμφισβητητο κυρος του Οικουμενικου Θρονου.
μπορει να ειναι μειζων το ζητημα του Ειρηναιου, αλλα δι'αυτου δεν μπορεις να διαφυγεις απο το μεγιστον: το ελλαδικο κακοκεφαλο και τα παρελκομενα του.
φυσικα ουδεμια απαντηση δε δοθηκε στον αγαπητο Χαρη, του οποιου αν και φιλος, με οσα γραφω δε νιωθω να τον υπερασπιζομαι, αλλα εγραψα απο θλιψη για το επιπεδο του επισκοπου και την ασυδοσια που του χορηγει ντε φακτο η νοσηρη ελλαδικη συνοδικη συνειδηση και πραξη.
ενας φιλος του Χαρη

Ανώνυμος είπε...

Αλλα τον ρωτά ο θεολόγος κ. Χ. Ανδρεόπουλος, άλλα απαντά ο κ. Αμβρόσιος. Θυμήθηκα αυτό που στη Θεσσαλία λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις:

"Αλλά λέει η θειά μ, άλλα ακούν τ΄ αυτιά μ..".

(Εν άλλοις λόγοις θα λέγαμε για τον Αμβρόσιο: "Κι αυτός στη κοσμάρα του..."

ΙΕΡΕΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κε Ανδριόπουλε διαφωνώ με τον τίτλο του εν λόγω άρθρου σας ("Ο Αμβρόσιος απάντησε και στον Χάρη Ανδρεόπουλο...", κλπ. κλπ.

Προσωπικά, τελειώνοντας την ανάγνωση της υποτιθέμενης απάντησης του μητρ. Καλαβρύτων, μου ήλθε στο η γνωστή λαϊκή ρήσις (την οποία ασφαλώς θα έχετε υπ΄όψιν σας και προφανώς θα αντιλαμβάνεσθε τι εννοεί...): "ά ρ ε ς μ ά ρ ε ς
κ ο υ κ ο υ ν ά ρ ε ς"..

Φιλήμων

Related Posts with Thumbnails