Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ


Η εφημερίδα Ο Κόσμος της Πάτρας (Παρασκευή 17.8.2012) για την πρόσφατη διαδικτυακή αλληλογραφία μας με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.
Με τον Πατρινό θεολόγο Παναγιώτη Ανδριόπουλο και τον εκκλησιαστικό συντάκτη Νίκο Παπαχρήστου οι οποίοι υπερασπίζονται τον πατριάρχη Βαρθολομαίο τα έβαλε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος ο οποίος... διέκοψε την «αργία» στην οποία είχε θέσει το προσωπικό του blog για να απαντήσει! Γράφει πως «παρά το γεγονός, ότι εδώ στα Καλάβρυτα δεν έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την διαδικτυακή και την ηλεκτρονική μας επικοινωνία, τα γεγονότα μας αναγκάζουν να διακόψουμε την σιωπή μας προκειμένου να απαντήσουμε -με σκληρή οπωσδήποτε γλώσσα, θυμηθείτε το αμβροσιακό στύλ- σε μερικούς καλούς μεν αλλά νέους σε ηλικία δημοσιογράφους, οι οποίοι μέσα από την ηλεκτρονική τους εφημερίδα (amen.gr) ή του προσωπικού των blog (Ιδιωτική οδός, panagiotisandriopoulos. blogspot.gr) ασεβούν όχι μόνο πρός τους όρους της κανονικής Διοικήσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και προς τό ταπεινό πρόσωπό μας, προκειμένου να υπερασπισθούν τα δίκαια του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ή καί νά ευαρεστήσουν στα πολύ υψηλά ιστάμενα Πρόσωπα της εκκλησιαστικής διοικήσεως, αγνοούντες ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει η ελευθερία της εκφράσεως και ότι οι Αρχιερείς έχουν υποχρέωση να "ορθοτομούν τόν λόγο της αληθείας"! Λησμονούν επίσης, ότι στην καθ ημάς Ανατολή έχουμε Πατριάρχη και όχι Πάπα! Το σύστημα είναι Συνοδικό και όχι Προσωποπαγές. Ο Πατριάρχης είναι πρώτος μεταξύ ίσων! Ο Πάπας νομίζει ότι είναι αλάθητος! Αν λοιπόν αναγκασθήκαμε να αναφερθούμε και πάλι σε λάθη, παραλείψεις καί ατοπήματα του Οικουμενικού Πατριάρχου μας, τον οποίον και σεβόμεθα και υπερήδιστα αγαπάμε, αυτοί ας "όψωνται"! Τελικά, αντί να ωφελούν τον Οικουμενικό Θρόνο, τον ζημιώνουν, καθώς μας αναγκάζουν να ανοίξουμε το στόμα μας. 
Αγαπητοί μου Νικόλαε και Παναγιώτη, γέγονα άφρων! Εμείς με αναγκάσατε»!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! Απομένει τώρα να καλέσουν τα πατρινά διαδίκτυα κανέναν πατρινό δημοσιογραφίσκο τύπου αλεκολόγου να αναλύσει εμβριθώς και μετά θεολογικοτάτου νού τα θέματα που πραγματεύονται ο ΜΚκΑ και ο ιστολόγος!

Related Posts with Thumbnails