Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ GORDANA RADOJEVIC ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ



Μια ιδιαίτερη έκθεση αγιογραφίας εγκαινιάζεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Θεία Οικοδομή οδός Δαλιάνη 23, στην Αμαλιάδα.
Πρόκειται για την έκθεση της ζωγράφου - αγιογράφου Gordana Radojevic, συζύγου του καλού φίλου συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Δημακόπουλου, με τον οποίο γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια και έχουμε συνεργαστεί κατ' επανάληψιν μουσικά.
Η Γκόρντανα Ραντόγιεβιτς γεννήθηκε στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας το 1965. Πήρε Δίπλωμα Ζωγράφου με Άριστα και Μάστερ από την Ανώτατη Σχολή καλών Τεχνών του Βελιγραδίου. Έχει βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισμούς ζωγραφικής της Σερβίας. Με υποτροφία ειδικεύτηκε στις Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στην Ελλάδα διδάχτηκε και την βυζαντινή αγιογραφία. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αμαλιάδα.

Τα έργα της είναι σε καμβά, σε χαρτί, θρησκευτικά και αγιογραφίες, καθώς και ζωγραφική σε γυαλί. Διακρίνονται για την φωτεινότητά τους, παρ' ότι προδίδουν την εσωστρέφεια της ζωγράφου, που βέβαια μετουσιώνεται σε δημιουργία.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοκτή για το κοινό 6-9 κάθε απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails