Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΣΙΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ


Στις 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2010, πραγματοποιήθηκε στη Χριστιανική Στέγη Πατρών εκδήλωση με θέμα: "Εκκλησιαστικά Μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας".
Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών ήταν ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, θεολόγος Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο οποίος με σοβαρότητα και θεολογική τεκμηρίωση εξέφρασε τους προβληματισμούς του για μια σειρά από σχετικά θέματα, όπως η ραδιοφωνική και τηλεοπτική μετάδοση των ακολουθιών και δη της Θ. Λειτουργίας, η μέσω των Μέσων επικοινωνίας εισπήδηση σε άλλη Μητρόπολη, η παρουσία των χριστιανών στα Μέσα που δεν πρέπει να ξεχωρίζουν αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διακρίνονται - κι αυτό είναι μια αέναη σχοινοβασία - και άλλα παρόμοια, που αμφισβητούν τα αυτονόητα για τους σημερινούς χριστιανούς της Ελλάδος, οι οποίοι αλλοτριωμένοι από την Δύση θεωρούν τα εκκλησιαστικά μέσα "ιεραποστολικά" και ως εκ τούτου όλα είναι θεμιτά, στο πλαίσιο της "διάδοσης του Ευαγγελίου".
Τα όσα είπε ο Αλέξανδρος Κατσιάρας δεν είναι τίποτε άλλο παρά θεολογικές θέσεις και άλλων θεολόγων του καιρού μας - το τόνισε άλλωστε - όπως του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, του αρχιμ. και καθηγητού Γρηγορίου Παπαθωμά κ.α., οι οποίοι υπογράμμισαν εμφαντικά, σε διάφορες ευκαιρίες (συνέδρια, διαλέξεις, κείμενα), το πρόβλημα της χρήσης των Μέσων ενημερώσεως και επικοινωνίας από την Εκκλησία.
Γιατί εμφανίζεται το φαινόμενο όσοι κατηγορούν τον Δυτικό Χριστιανισμό για παρέκκλιση και αίρεση, να υιοθετούν ένα από τα σπουδαιότερα σχήματά του, αυτό ακριβώς των Μέσων που αλλοιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο.
Ο Αλέξανδρος Κατσιάρας, όμως, προβλημάτισε το συντηρητικό ακροατήριό του, με αποτέλεσμα ο Λύχνος, ο τηλεοπτικός σταθμός της Μητροπόλεως Πατρών, να μην προβάλει την εκδήλωση - αυτή την ενημέρωση έχω - παρ' ότι την κάλυψε και στο τέλος της, μάλιστα, τιμήθηκε από την Χριστιανική Στέγη! Έπεσε, δηλ., άγρια ...λογοκρισία από ένα εκκλησιαστικό σταθμό στον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος!!!
Όσοι επιθυμείτε, αγαπητοί συνοδίτες, δείτε την σχετική εκδήλωση από τον διαδικτυακό σταθμό intv.gr, ο οποίος την κάλυψε ολόκληρη.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί την εκδηλωση παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μαρτίνη την έδειξε; Ψάχτε να τη βρέιτε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως... Ο δε ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ κατά παραγγελία (;) έβαλε μόνο τα λόγια του π. Αμβροσίου... Τυχαίο; δεν νομίζω...
Πάμε για χούντα παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι ο θεολογικός λόγος του Αλέξανδρου ενόχλησε πολύ και από την ώρα της εκδήλωσης δυστυχώς.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Είδα από το intv.gr την εκδήλωση και συγχαίρω και συγχαίρω τον κ. Κατσιάρα για τις εκκλησιολογικές του απόψεις. Κρίμα όπου έγινε λογοκρισία από του Λύχνο. Οι μέρες των αποκλεισμών θυμίζουν άλλες εποχές.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια λογοκρισία μιλάτε κ.Ανδριόπουλε;

Γράφετε: "Γιατί εμφανίζεται το φαινόμενο όσοι κατηγορούν τον Δυτικό Χριστιανισμό για παρέκκλιση και αίρεση, να υιοθετούν ένα από τα σπουδαιότερα σχήματά του, αυτό ακριβώς των Μέσων που αλλοιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο."

Γιατί δεν παραιτείται λοιπόν ο κ.Κατσιάρας από την διεύθυνση του σχήματος των "Δυτικών";
Είναι καλός ο μισθός;

Και το inTV που μας παραπέμπετε απέσυρε την ομιλία!
Έκανε "λογοκρισία" ή κατάλαβε τις θεολογικές αντιφάσεις του κ.Κατσιάρα, ο οποίος αυτοαναιρείται;

Εσείς δεν λογοκρίνετε όσα σχόλια δεν σας αρέσουν;

Εσείς δεν λογοκρίνατε κάποτε στον Λύχνο όσους δεν συμφωνούσαν με τον δικό σας θεολογικό τρόπο σκέψης;

Δεν πείθετε κ.Ανδριόπουλε...

Απεναντίας εκ του πονηρού η γραφή σας...

Ο παλιόφιλος

Ανώνυμος είπε...

Συνανώνυμε 3:03μμ

1. Το intv έχει την ομιλία. Μήπως θέλεις να φαντάζεσαι ότι την απέσυρε;
2. Ο Ανδριόπουλος είναι για σένα το πρόβλημα;
Δεν κατάλαβες ότι τα ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ, δηλαδή Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ κάλεσε τον Κατσιάρα και τον λογόκρινε;
Άλλα λόγια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον λογόκρινε η Μητρόπολη Πατρών, αγαπητέ 11 Δεκεμβρίου 2010 4:49 μ.μ. Τον λογόκρινε η βλακεία ορισμένων από τα στελέχη της, που νομίζουν πως προσφέρουν με τον τρόπο αυτό "υπηρεσίες στον Μητροπολίτη μας" όπως, λόγου χάρη, το αμίμητο που μας είπαν, για να του φανούν αρεστοί..., στη σύναξη των κατηχητών, το Νοέμβριο, ότι δηλαδή "το τελευταίο φως που σβήνει το βράδυ στην Πάτρα είναι του Μητροπολίτη και το πρώτο που ανάβει όρθρου βαθέος είναι πάλι το φως του Μητροπολίτη"!!! και άλλα πολλά φαιδρά παρόμοια....

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
ΕΤΩΝ 19
ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Αγαπημένοι μου αδελφοί χαίρετε,

Γράφω όχι από αντίδραση, ούτε από θυμό, απλώς παράπονο. Ναι παράπονο... Παράπονο που βλέπω ανθρώπους της Εκκλησίας του Χριστού να τρώγονται μεταξύ τους και να καταδεικνύουν την σκλίθρα στο μάτι του άλλου και να μην βλέπουν τη δοκό που βρίσκετε στο δικό τους. Μια ερώτηση θα σας πω: Ποιοί ήμαστε εμείς για να κρίνουμε; Γιατί αδελφοί μου κρίνουμε όλοι μη γελιόμαστε. Από το πρωί που ξυπνάμε ο διάβολος πιάνει δουλειά. Κρίνουμε όλοι δυστυχώς. Κρίνουμε και λέμε γιατί ο Λύχνος δεν έδειξε την ομιλία κ.ο.κ. Θα σας πω εγώ. Εδώ καλά καλά δεν την έδειξε και αρχίσαμε όλοι να σχολιάζουμε φανταστείτε να την έδειχνε κι όλας. Αλλά και αυτό να μην είναι θέλω να πιστεύω ότι κάποιος λόγος θα υπάρχει σοβαρός για τον οποίο ούτε έχω εγώ σχέση ούτε εσείς. Επειδή δεν την έδειξε την ομιλία δε σημαίνει οτί λογοκρίνεται για οποιονδήποτε λόγο κανένας. Δε σας κρύβω πως όταν άκουσα και εγώ τα λόγια του κυρίου Κατσιάρα παράξενεύτικα γιατί ήταν κατ'εμέ συντηρητικά. Αλλά δεν έχει σημασία τί πιστεύω εγώ ή κανείς. Όποιος παρακολούθησε την ομιλία ξέρει με πόσο αγάπη και κατανόηση του απάντησε ο Δεσπότης μας. Για εμένα θέμα δεν τίθεται και όλα αυτά που λέμε είναι αερολογίες και κιτρινισμός και δεν κάνουμε σε κανένα κακό παρά μόνο στον εαυτό μας. Όσον αφορά μάλιστα στο τελευταίο σχόλιο, θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί έτυχε να είμαι μπροστά στη σύναξη των κατηχητών στην οποία την εν λόγω ρύση δεν την είπε κανένας από τους κατηχητές απ'όσο θυμάμαι. Επομένως, αυτός που έγραψε αυτό ή απλά δεν είναι καλά πληροφορημένος ή ήταν στη σύναξη και για κάποιο λόγο ίσως ζηλοφθονίας γράφει τα εν λόγω πράγματα. Ειλικρίνα θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο γιατί όσοι παρευρέθηκαν στη σύναξη είναι πολύ αγαπητά μου πρόσωπα και θα χάσω πάσα ιδέα αν ήταν κάποιος εξ'αυτών.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, δε θέλησα νε προσβάλω κανέναν ειλικρίνα (και ούτε πιστεύω πως το έκανα). Χαρούμενες γιορτές, καλά Χριστούγεννα (προ πάντων μέσα μας). Ο Θεός μαζί μας και καλό Παράδεισο :)

Ανώνυμος είπε...

Ένας νέος 19 ετών έχει περισσότερη σύνεση απ' όλους εμάς που γράφουμε και ξαναγράφουμε.

Δεν θα γράψω πλέον άλλα.

Μπράβο παιδί μου και χρόνια σου πολλά!

Ο παλιόφιλος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γουρδούπη
Συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις σας περί του επιπέδου της παρούσας διαδικτυακής "συνομιλίας" αλλά διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο της τοποθετήσεως σας.
1.- Δε είστε θεολόγος με αποτέλεσμα να μην διαθέτετε το γνωσιολογικό υπόβαθρο προκειμένου να κατανοήσετε τους προβληματισμούς του κ. Κατσιάρα. Η απόδοση από μέρους σας στην εισήγηση του χαρακτηρισμού "συντηριτική" δεν αποτελεί προφανώς θεολογικά τεκμηριωμένο αντίλογο.
2.- Ο Δεσπότης μπορεί με ευγένεια να αντιπαρήλθε αλλά επί της ουσίας δεν αντέκρουσε τους προβληματισμούς του κ. Κατσιάρα.Χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο "καλογερικός" με τον οποίον μάλλον αυτοϋποτιμήθηκε παρά ανταπάτησε.
3.-Όσον αφορά τη ρήση μεγαλόσχημου ιερέως περί του "φωτός" του γραφείου του Μητροπολίτη που ανάβει πρώτο και σβήνει τελευταιο στη Πάτρα πρεπει να σας πληροφορήσω πως δυστυχώς ειπώθηκε!! Μάρτυς αψευδής βίντεο που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως σε http://www.i-m-patron.gr/news1/news_2010/171110_synaksi_katixitwn_palinagandr.html και συγκεκριμένα στο 57:42 λεπτό και μετά!!! Αφού μάλιστα θα το ακούσετε θα ήθελα την εκ νέου τοποθέτησή σας επί του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σπύρο, Χρόνια πολλά για την εορτή σου. Σε παρακαλώ να μην εκτίθεσαι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Εγώ στην εκδήλωση αυτή δεν ήλθα διότι δεν μου αρέσει να ευλογούν τα γένια τους μεταξύ τους οι εκκλησιαστικοί. Την είδα στο intv.gr.

Όταν η Στέγη στην οποία γράφεις πως είσαι κατηχητής πραγματοποιεί εκδήλωση για τα Μ.Μ.Ε. της Πάτρας και τα βραβεύει το λιγότερο που μπορούσε να κάνει από αβροφροσύνη ο Λύχνος ήταν να προβάλει την εκδήλωση.

Τέλος έχεις απόλυτο δίκιο την ρύση περί «φωτός» δεν την είπε κανένας από τους κατηχητές. Την ανέφερε όμως ο υπεύθυνος νεότητας της Μητροπόλεως. Μάλλον θα μιλούσες και δεν την πρόσεξες.

Όταν φτάσεις στα 35 που είμαι θα δεις πολλά από τα οράματά σου να σου τα γκρεμίζουν και εκκλησιαστικοί και προπαντός άνθρωποι της Στέγης.

Καλά Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
ΕΤΩΝ 19
ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

1,2) Δεν είμαι θεολόγος ούτε διαθέτω το γνωσιολογικό επίπεδο περί Θεού πραγμάτων γι'αυτό και να με συγχωρεί η αγάπη σας αν σας έδωσα την εντύπωση οτί ήθελα να περάσω ως αντίλογο-πόσο μάλλον θεολογικά τεκμηριωμένο αντίλογο- την καθαρά προσωπική μου άποψη περί των ιδεών του αξιόλογου κυρίου Κατσιάρα. Έτσι και αλλιώς σημασία δεν έχει τί πιστεύω εγώ όπως αναφέρω. Γι'αυτό αφήνω άλλους που κατέχουν σε πλεόνασμα όχι μόνο το θεολογικό υπόβαθρο για να απάντησουν αλλά και τη διάκριση για το πότε και πώς θα εκφραστούν όπως τέτοιο άτομο αναμφιβόλως είναι ο Δεσπότης μας. Επομένως για να μην ανταπάντησε στον κύριο Κατσιάρα και απλώς χαϊδευτικά τον πείραξε εμπιστεύομαι αυτή του την πράξη γιατί και το θεολογικό επίπεδο έχει και τη διάρτιση (από εμένα τουλαχιστον). Επομένως δε στέκομαι να εξετάσω αν έπραξε δικαίως ή όχι. Απλώς τον εμπιστεύομαι όπως ξέρω πως και αυτός εμπιστεύεται τον καθένα από εμάς.
3) ''Τον λογόκρινε η βλακεία ορισμένων από τα στελέχη της, που νομίζουν πως προσφέρουν με τον τρόπο αυτό "υπηρεσίες στον Μητροπολίτη μας" όπως, λόγου χάρη, το αμίμητο που μας είπαν, για να του φανούν αρεστοί..., στη σύναξη των κατηχητών, το Νοέμβριο, ότι δηλαδή "το τελευταίο φως που σβήνει το βράδυ στην Πάτρα είναι του Μητροπολίτη και το πρώτο που ανάβει όρθρου βαθέος είναι πάλι το φως του Μητροπολίτη"!!! και άλλα πολλά φαιδρά παρόμοια....''. Απλώς στέκομαι στο σχόλιο ότι το έκανε κατηχητής που όπως και εσείς ο ίδιος το διαψεύδετε:''Όσον αφορά τη ρήση μεγαλόσχημου ιερέως περί του "φωτός" του γραφείου του Μητροπολίτη'', και σας ευχαριστώ για αυτό. Το αν το έκανε οποιοσδήποτε άλλος το εν λόγω σχόλιο δε νομίζω να τυγχάνει σχολιασμού.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγχωρείτε με για τα όποια λάθη μου. Ο Θεός μαζί μας, καλές γιορτές και ο Άγιος Σπυρίδων να μας ευλογεί όλους.

Ανώνυμος είπε...

Έβαλα και άκουσα το απόσπασμα με τα φώτα του γραφείου του επισκόπου. Πως το αντέχουν να το ακούν τέτοιο γλείψιμο κάποιοι. Και πως τα λένε και δεν κοκκινίζουν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
ΕΤΩΝ 19
ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

1,2) Δεν είμαι θεολόγος ούτε διαθέτω το γνωσιολογικό επίπεδο περί Θεού πραγμάτων γι'αυτό και να με συγχωρεί η αγάπη σας αν σας έδωσα την εντύπωση οτί ήθελα να περάσω ως αντίλογο-πόσο μάλλον θεολογικά τεκμηριωμένο αντίλογο- την καθαρά προσωπική μου άποψη περί των ιδεών του αξιόλογου κυρίου Κατσιάρα. Έτσι και αλλιώς σημασία δεν έχει τί πιστεύω εγώ όπως αναφέρω. Γι'αυτό αφήνω άλλους που κατέχουν σε πλεόνασμα όχι μόνο το θεολογικό υπόβαθρο για να απάντησουν αλλά και τη διάκριση για το πότε και πώς θα εκφραστούν όπως τέτοιο άτομο αναμφιβόλως είναι ο Δεσπότης μας. Επομένως για να μην ανταπάντησε στον κύριο Κατσιάρα και απλώς χαϊδευτικά τον πείραξε εμπιστεύομαι αυτή του την πράξη γιατί και το θεολογικό επίπεδο έχει και τη διάρτιση (από εμένα τουλαχιστον). Επομένως δε στέκομαι να εξετάσω αν έπραξε δικαίως ή όχι. Απλώς τον εμπιστεύομαι όπως ξέρω πως και αυτός εμπιστεύεται τον καθένα από εμάς.
3) ''Τον λογόκρινε η βλακεία ορισμένων από τα στελέχη της, που νομίζουν πως προσφέρουν με τον τρόπο αυτό "υπηρεσίες στον Μητροπολίτη μας" όπως, λόγου χάρη, το αμίμητο που μας είπαν, για να του φανούν αρεστοί..., στη σύναξη των κατηχητών, το Νοέμβριο, ότι δηλαδή "το τελευταίο φως που σβήνει το βράδυ στην Πάτρα είναι του Μητροπολίτη και το πρώτο που ανάβει όρθρου βαθέος είναι πάλι το φως του Μητροπολίτη"!!! και άλλα πολλά φαιδρά παρόμοια....''. Απλώς στέκομαι στο σχόλιο ότι το έκανε κατηχητής που όπως και εσείς ο ίδιος το διαψεύδετε:''Όσον αφορά τη ρήση μεγαλόσχημου ιερέως περί του "φωτός" του γραφείου του Μητροπολίτη'', και σας ευχαριστώ για αυτό. Το αν το έκανε οποιοσδήποτε άλλος το εν λόγω σχόλιο δε νομίζω να τυγχάνει σχολιασμού. Και ειλικρινά γιατί παρεξηγούμε συνεχώς; Πιστεύετε ότι ο πατήρ Χρύσανθος ο οποίος βρίσκεται σε τακτική βάση σε προσωπική επαφή με το Δεσπότη έχει ανάγκη να τον ''γλύψει'' όπως λέτε μπροστά στους κατηχητές; Ή μήπως πιστεύετε ότι δεν ισχύει αυτό που λέχθηκε, το οποίο είναι καταδεικτικό του μεγάλου έργου του Δεσπότη στην Πάτρα; Αν δηλαδή εσείς ήσασταν στη θέση του πατρός Χρύσανθου, ξέρατε το πόσο προσφέρει στην Πάτρα ο Δεσπότης, επίσης γνωρίζατε ότι εκ των πραγμάτων ο Δεσπότης δεν πρόκειται να μιλήσει για τον εαυτό του με έπαρση, ειλικρινά πείτε μου μέσα από την καρδιά σας, δε θα προσπαθούσατε σε κάθε ευκαιρία που θα σας δινόταν να πείτε δύο εγκωμιαστικά λόγια για το πρόσωπό του; Αν δεν το κάνει ο ίδιος, δεν το κάνουν και αυτοί που βρίσκονται κοντά του ποιός θα το κάνει; Δεν πρέπει δηλαδή να προβάλλονται για τον κόσμο μέσα σε αυτή την ηθική κρίση που μας κατατρώει, οι άνθρωποι που κάνουν προσπάθειες για κάτι καλύτερο; Προσωπικά εγώ πιστεύω πως ναι και ειλικρινά θαυμάζω το θάρρος του που είπε κάτι τέτοιο ενώ ήξερε οτί θα ακουστούν πολλά. Καλό είναι να βάζουμε όλοι μας καλό λογισμό. Αλλά και όταν λάθη γίνονται να μην παρεξηγούμε. Γιατί οι φίλοι και αδελφοί συγχωρούν τα λάθη του άλλου, οι εχθροί όμως και ζηλόφθονες δε συγχωρούν ούτε τα προταιρήματά τους.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγχωρείτε με για τα όποια λάθη μου. Ο Θεός μαζί μας, καλές γιορτές και ο Άγιος Σπυρίδων να μας ευλογεί όλους.

Ανώνυμος είπε...

1. Να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και Καλά στον αγαπητό συν-σχολιαστή Σπύρο, με όλα τα καλά του Θεού στη ζωή του.
2. Διαβάζοντας τα σχετικά με την "αφή-σβέση του φωτός" στο private room-μοναχικό κελλίο- του Μητροπολίτη, θυμήθηκα και άλλη ρήση, στο κανάλι SuperB, από το ίδιο ρήτορα: 100 Αρχιμανδρίτες αν στίψεις δεν βγάζεις 1 Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο! Το κανάλι κρατά αρχείο ειδήσεων και παραθύρων με καλεσμένους!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4,14 μ.μ. είναι αδύνατο ένας Αρχιμανδρίτης να έχει κοστολογίσει τον εαυτό του ως το 1/100 ενός Μητροπολίτη. Κάποιο λάθος κάνεις λοιπόν. Δε γίνονται αυτά.

Ανώνυμος είπε...

σχόλιο Ανώνυμου 11:1=φαρισαϊστικά τυπικό

Ανώνυμος είπε...

Και όμως γίνονται φίλε 12 Δεκεμβρίου 2010 11:11 μ.μ. Πήγαινε στο αρχείο ειδήσεων του SB της τελευταίας πενταετίας, σε βραδυνό δελτίο ειδήσεων των 9, σε ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και θα το βρείς!

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά, λοιπόν, η εκλογή ενός εισκόπου δεν είναι προϊόν της Θεόθεν οδηγηθείσης ψήφου των μελών της Συνόδου, αλλά είναι προϊόν αποχυμωτή ή μπλέντερ!!!!

Related Posts with Thumbnails