Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

UN CONTE DE NOEL

Μια νύχτα Χριστουγέννων! Μη την χάσετε αγαπητοί φίλοι! Είναι η έκτη ταινία του 48χρονου Αρνό Ντεσπλεσίν και η τέταρτη δική του που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.
Η υπόθεση με δυο λόγια: Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Ζινόν μαθαίνει ότι έχει λευχαιμία και πρέπει να βρει έναν πιθανό δότη μυελού οστέων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς της, που ήρθαν για να περάσουν μαζί τις γιορτές. Το πρόβλημα είναι πως ο μόνος συμβατός δότης είναι ο Ανρί, το μεσαίο από τα τρία παιδιά της και "μαύρο πρόβατο" της οικογένειας...
Η ταινία είναι αριστουργηματική! Όλα τα σύγχρονα και διαχρονικά προβλήματα του ανθρώπου δοσμένα με μοναδικό και ποιητικό τρόπο. Μοναξιά, κατάθλιψη, σχέσεις, έρωτας, βιοηθική, γιορτή, ζωή και θάνατος! Όλα εκεί! Στην ταινία παίζουν η σπουδαία Κατρίν Ντενέβ, οι Εμανουέλ Ντεβός Ιπολίτ Ζιραρντό Κιάρα Μαστρογιάνι κ.α. όλοι τους εξαιρετικοί. Και τα παιδιά να περιμένουν τον Χριστό τα μεσάνυχτα... Όταν ο πατέρας τους τούς λέει πως Χριστός δεν υπάρχει. Και κείνα να επιμένουν. "Θα τον περιμένουμε. Θα 'ρθει"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails