Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΤΗΝ ΑΛΩ

Η Σοφία Καμαγιάννη παρουσιάζει την ....ηλεκτρονική Κική Δημουλά

"Τίποτα δεν είναι σημαντικό, τίποτα δεν είναι ασήμαντο. Ο κόσμος είναι ένα παιχνίδι σκιών, αλλά οι εικόνες των πραγμάτων στην ψυχή μας έχουν μια βαθιά, αλλόκοτη πραγματικότητα" - Έρμαν Έσσε
Τα 64millimetres παρουσιάζουν το νέο cd της Σοφίας Καμαγιάννη με τίτλο «Στων άστρων την άλω».
Mετά τo οργανικό έργο «Αποβάθρα» και τη συμμετοχή της στην έκδοση του Πανεπιστημίου Αθηνών «Δεν ξέρω παρά να τραγουδώ, 19 συνθέτες μελοποιούν Παλαμά» η Σοφία Καμαγιάννη παρουσιάζει μία σύγχρονη και δημιουργική εξερεύνηση της γοητευτικής και δραματικής σχέσης ποίησης– μουσικής.
Τα ποιήματα των Σαραντάρη, Εγγονόπουλου, Καρυωτάκη, Παλαμά, Πολυδούρη, Μπάικα, Καρατζά, Δημουλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και ερμηνεύονται με ξεχωριστό τρόπο από τη Δώρα Πετρίδη, την Άννη Ονουφρίου, τον Ηλία Βαμβακούση και ένα σύνολο σπουδαίων μουσικών. Να σημειώσουμε ότι τόσο η Δώρα Πετρίδη όσο και η Άννη Ονουφρίου ζουν και εργάζονται στην Πάτρα. Είναι ευγενικές και αγαπημένες ερμηνεύτριες, που έχουν μια διαδρομή απολύτως συνεπή στον χώρο του ποιοτικού τραγουδιού.
Η ιδιαίτερη και πολύπλευρη μουσική γραφή της φίλης και ταλαντούχου μουσικού και συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη αποκαλύπτεται καθώς οι προσεγγίσεις των ποιημάτων οδηγούν σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους: λεπτοδουλεμένα τραγούδια και οργανικά με ακουστικό ήχο (φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, πιάνο ο βασικός κορμός της ορχήστρας), μουσική και αφήγηση (με την εξαίρετη απαγγελία του Αιμίλιου Χειλάκη), πειραματικοί ήχοι της ηλεκτρονικής μουσικής με τη φωνή της μοναδικής Κικής Δημουλά.
Έπαιξαν οι μουσικοί Ελλάς Χαλκιά φλάουτο, Χρυσούλα Γεωργάκη κλαρινέτο, Ίρινα Σαλένκοβα βιολί, Βασίλης Λύκος τσέλο, Βαγγέλης Ζωγράφος κοντραμπάσο και Σοφία Καμαγιάννη πιάνο. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio Reaction από τον Λάζαρο Καραγιάννη και η μίξη στο Studio Prism από τον Τάσο Μπακασιέτα. To mastering έγινε στο Athens Μastering από τον Χρήστο Χατζηστάμου.
Αυτό που μου κάνει πραγματικά εντύπωση είναι η μοντέρνα άποψη της Κικής Δημουλά, η οποία εμπιστεύεται νέους μουσικούς και πορεύεται σε δρόμους ηλεκτρονικούς! Αποτελεί δίδαγμα ζωής ένα τέτοιο ανοιχτό μυαλό! Για όποιον βέβαια καταλαβαίνει...
Τη μουσική του cd θα παρουσιάσει η Σοφία Καμαγιάννη και οι συνεργάτες της σε παραστάσεις στο Καφεθέατρο της οδού Κοδριγκτώνος 2 στην Αθήνα από την Κυριακή 21 / 12 και κάθε Κυριακή, έως και το τέλος Ιανουαρίου 25 / 1/ 2009.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πολύ στη δουλειά της Σοφίας Καμαγιάννη και με χαροποίησε η επιλογή της με την επίσκεψη στον ποιητικό λόγο. Το αποτέλεσμα πολύμορφο και διόλου μονόχορδο με λαμπρές, καθάριες ενορχηστρώσεις... Απίστευτη ερμηνευτικά και η Δώρα Πετρίδη και τα άλλα παιδιά που δεν τα γνώριζα. Επιτέλους, μουσική. Εύγε τους.

Όσο για τη Δημουλά δεν παραξενεύομαι. Είναι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Νιώθω χαρά και συγκίνηση, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν Πολιτισμό. Μα επιτέλους! Καιρός ήταν!
Εύγε!

Related Posts with Thumbnails