Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

Προχθές, ανήμερα του Αγίου Διονυσίου το απόγευμα, στο ναό του στη Ζάκυνθο, κατά την ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα αναλύοντας το φαινόμενο του Αγίου. Πώς, δηλ., γίνεται κάποιος άγιος. Επισημαίνοντας ότι ο Άγιος Διονύσιος δεν ήταν απλώς ένας καλός άνθρωπος που έκανε καλά και αγαθά πράγματα, αλλά εκείνος που είχε διαρκή αναφορά στον Χριστό, ως σωτήρα και λυτρωτή των ανθρώπων.
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ζακύνθου και φέτος. Με δεδομένη και την μακρόχρονη φιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, η παρουσία του ήταν, θα έλεγε κανείς, φυσική.
Πρόσφατα ο κ. Ιερόθεος αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τού απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
"Τα πανορθοδόξως αναγνωρισμένα συγγράμματα υμών διακρίνονται δια τον εμβριθή θεολογικόν λόγον τον ερειδόμενον επί την Ορθόδοξον Πατερικήν Διδασκαλίαν και δη την μυστικήν τοιαύτην και παρέχουν προς τους εντρυφώντας εις αυτά την ακριβή κατεύθυνσιν της μελέτης των Ιερών Γραμμάτων, των δυναμένων σοφίσαι εις σωτηρίαν".

5 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Θερμές ευχαριστίες κ. Ανδριόπουλε για την παρουσίαση.

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος ως πνευματική προσωπικότητα αποτελεί μιαν από τις σωσίβιες λέμβους μας εν καιρώ θυελλώδει και τόπω τεταραγμένω!...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΕΜΒΡΙΘΗΣ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- ΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω αυτό τον καιρό ένα βιβλίο που συγγραφέας είναι ο Ναυπακτου κ.Ιερόθεος σχετικά με τον Σοφρώνιο του Εσεξ...Τι καταπληκτικά μας τα παρουσιάζει...Τέλειος /....
Αλλά με στεναχωρεί το γεγονός οτι ενώ είναι ένας από τους πιο μορφωμένους και καλούς ιεράρχες εν τούτοις πολύ συγγνώμη για την έκφραση "γλείφει" τον Αρχιεπίσκοπο...Γιατί?
Τι ανάγκη έχει ο πιο μορφωμένος της ιεραρχίας και από τους πιο πνευματικούς ανθρώπους να κάνει κάνει κάτι τέτοιο?
Πάντως δεν μου πολύ αρέσει αυτό και ξέρετε χτυπάει πολύ άσχημα σε εμάς του ςπιστούς...
Να είσται καλά και ο Θεός να μας φωτίζει...
Καλές εορτές και καλα Χριστούγεννα κ.Ανδριόπουλε.
Να είστα πάντα καλά...

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε 11:45
Επίτρεψέ μου να σου πω ότι δεν έχεις δίκιο. Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δεν κολακεύει τον Αρχιεπίσκοπο.
Έχουν μακρά και αδιατάρακτη φιλία και πνευματική σχέση.
Άρα υπάρχει αμοιβαιότης και ειλικρίνεια.
Αντεύχομαι τα κάλλιστα

Ανώνυμος είπε...

Καλός θα ήταν ο Ναυπάκτου αν ήταν σωστός και στην πράξη όχι μόνο στην θεωρία! Όχι απο την μια να γράφει ορθόδοξα κείμενα και απο την άλλη να μην αφήνει τον ακραιφνή ορθόδοξο θεολόγο ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ, να κηρύξει τον θείο λόγο στους ιερούς ναούς επίσημα! Όχι σ' αυτή την αντίφαση!

Related Posts with Thumbnails