Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην πεντηκοστή έβδομη εκπομπή προσκεκλημένη η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μάρια Φλωράτου.
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου, Μαργαρίτα Κυρ. Στασινού. 

 

Η Μάρια Φλωράτου, με καταγωγή από την Πάτρα, αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο θέατρο εκτός Αθήνας. Το 2017 συμμετείχε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Μονολόγου του Θεάτρου Εύπολις και στο Bob Festival Scratch Nights. Το 2019 σκηνοθέτησε και έπαιξε στην παράσταση "Ένας Κάποιος Τέτοιος Bυσσινόκηπος”, στο θέατρο Θησείον, με την ομάδα Nunc. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι και οι παραστάσεις: Τα κόκκινα τετράδια (2020), ΣΟΚ (2018), Προμηθέας Δεσμώτης (2019). 
Στη φετινή θεατρική σεζόν (2022-2023) παίζει στην παράσταση – μονόλογο "Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης", σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά. Είναι ένα έργο στο οποίο υποδύεται είκοσι διαφορετικούς ρόλους, παίζει μουσική (κοντραμπάσο), τραγουδάει και κάνει ακόμα και ταχυδακτυλουργικά κόλπα.
Επίσης, παίζει και στην παράσταση "Περιοδεύων Θίασος" σε σκηνοθεσία Ελεάνας Γεωργούλη, μαζί με τον Γεράσιμο Γεννατά και τον Γιάννη Ασκάρογλου. Υποδύονται τρεις καλλιτέχνες, που διασώθηκαν από την Καταστροφή της Σμύρνης και μέσα από την παράσταση ξαναζωντανεύουν γεγονότα και μνήμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails