Τρίτη 31 Μαΐου 2022

"ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ": Ένα μουσικό διαδραστικό παραμύθι της Άννας Δανιηλίδη (Βίντεο)


"Σώζοντας την Ελπίδα"
Μουσικό διαδραστικό παραμύθι για αφηγητή, οργανικό σύνολο και παιδική χορωδία. 
Ιδέα, κείμενα, μουσική: Άννα Δανιηλίδη
Διεύθυνση: Νεφέλη Χαδούλη
Αφήγηση: Δάφνη Πανουργιά 
Παιδαγωγική διδασκαλία, κατασκευές: Σταματία Κομνηνού
Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Αρετής Παληού. 
Συμμετέχουν παιδιά των μουσικών εργαστηρίων "Για τους μικρούς μας φίλους" και μέλη της Φιλαρμονικής της Χίου. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Κλειδούς" Χίου, 31 Ιουλίου 2021 και ήταν ενταγμένη στο 5ο Φεστιβάλ Μούσα Ελληνική, του οποίου την διεύθυνση έχει η Ελευθερία Λυκοπάντη και καλλιτεχνικός σύμβουλος είναι ο συνθέτης Αλέξανδρος Καλογεράς. 
Άλλοτε με μουσική και άλλοτε με τραγούδι, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές παρακολούθησαν την ιστορία μιας γάτας, ενός λευκού περιστεριού, ένος αετού και ενός κοχυλιού που κατάφεραν να συνεργαστούν ώστε να φέρουν την ειρήνη και την ελπίδα σε όλον τον κόσμο. 
"O άνθρωπος είναι σαν μία γάτα. Όμορφος, έξυπνος, κτητικός και πονηρός. Μα όπως και η γάτα, η θαλπωρή και η αγάπη που χαρίζει, είναι δώρο σωτήριο. Ο άνθρωπος, όπως και η γάτα, διστάζει. Φοβάται. Κάποιες φορές δεν τολμά. Κουρνιάζει εφησυχαστικά στη ζεστή φωλιά του και κοιμάται έως ότου να ξεχάσει ότι τα αδέρφια του υποφέρουν και χάνονται άδικα. Υπάρχει όμως κι ένα πουλί. Ένα αγνό, κατάλευκο, ονειροπόλο και ακούραστο. Αυτό το πουλί, ονομάζεται Ελπίδα. Είναι ένα αγέρωχο και λαμπρό περιστέρι που δε θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται, να παλεύει για το φως.Όταν ο πόνος μαύρος αετός του σπάσει τα φτερά, αυτά τα πασπαλισμένα με ασημόσκονη φτερά, δε θα λυγίσει.Θα κάνει σύμμαχό του τη γάτα. Η ελπίδα δε θα εγκαταλείψει τον άνθρωπο. Θα φωτίσει τη ψυχή του με όνειρα και δύναμη. Η ελπίδα θα σώσει τον άνθρωπο. Και ο άνθρωπος θα σώσει την ελπίδα."
 

Δείτε και την παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails